Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съдът изследва бюлетини за "невидимо" мастило

бюлетина

Имало ли изчезващо мастило въврху бюлетините в Бозвелийско? Ако да - става ли ясно за кого са гласували хората, използвали "вълшебните" химикалки? На тези въпроси трябва да отговори вещото лице, назначено днес от варненския Аминистративен съд по делото за оспорване на изборните резултати за кмет на провадийското село.   Жалбата е на Живко Панев - загубилят вола кандидат на "БСП за България". 

 В урната в избирателната секция в Бозвелийско са намерени 200 бюлетини, в които не е отбелязано нито едно квадратче, обясни за Радио Варна вече бившият кмет на община Провадия Филчо Филев - също загубил кандидат на "БСП за България". Според него, въпреки че по бюлетините нямало следа от мастило, по тях ясно се виждало за кого е гласувал избирателят - по вдлъбнатата следа от писеца на химикала. Пред Филев жител на селото обяснил, че е видял как пред секцията на гласоподавателите се раздават химикали за гласуването. Очевидно, според жалбоподателя, заредени с изчезващо впоследствие мастило.  

 Следващото заседание е насрочено за 13 ноември 2019 г. от 13.30 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Вицепремиерът Марияна Николова: Расте делът на поклонническия туризъм

В рамките на работното си посещение по Южното Черноморие вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разгледа туристически обекти в община Созопол. В обиколката участваха кметът на общината Тихомир Янакиев, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Фестивалът на изкуствата “Аполония”..

публикувано на 14.08.20 в 19:20

Румен Радев: Разговор за конституцията е възможен само след оставки и предсрочни избори

Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа. Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено , репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското..

обновено на 14.08.20 в 19:17

36-и ден варненци протестират. Инцидент с дете "на косъм" /обновява се/

Хората, които ще се включат в шествието тази вечер, се събират на обичайното място пред сградата на общината в морската столица. Палатковият лагер остава разположен на пътното платно на кръстовището пред община Варна. Към момента събрани са около 20-тина души. Хората излизат  отново да заявят исканията си – оставка на правителството и на..

публикувано на 14.08.20 в 18:41

Проверен е сигнал за мъртва риба в река Камчия

Експерти провериха днес сигнал за наличие на мъртва риба в река Камчия, подаден чрез тел. 112 от кмета на шуменското село Ивански, който също е присъствал на проверката. Това съобщават от пресцентъра на екоинспекцията. За анализ са взети две проби от водите на реката. Първата е от района на моста в ромската махала, където е мястото на..

публикувано на 14.08.20 в 18:03
Веселин Марешки

На България са й нужни велики българи, а не Велико народно събрание, смята Веселин Марешки

Председателят на "Воля"  и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки коментира във Варна идеите на премиера за свикване на Велико народно събрание и намаляване броя на народните представители като заяви,че ни трябват повече изцяло мажоритарни избори: Според Марешки мнозинството в парламента не може да събере повече..

публикувано на 14.08.20 в 17:40

В Деня на Варна - 15 август променят движението в центъра на града

Във връзка с организиране на празнична програма по повод честване на празника на Варна -на 15.08.2020 г. (събота), от 10:20 часа до приключване на мероприятието (около 11:15 часа) ще бъде преустановено движението: по бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”; бул. „Владислав Варненчик” - в..

обновено на 14.08.20 в 17:23
Снимката е илюстративна

67 нови курсанти прекрачиха днес прага на Морско училище

67 младежи и девойки се вляха в курсантските редици на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. Днес бъдещите офицери официално прекрачиха прага на Морско училище , съобщиха от МО. Сред тях са и курсантите за специалността "военен лекар",която е пилотен проект между Морското..

обновено на 14.08.20 в 17:21