Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в Artin Vision Film Academy

Със завършването на старата, започва новата учебна година в кино школата Artin Vision Film Academy. 9-ти ноември ще бъде ден на новите кинематографисти във Варна.  В 10:00 часа в зала 5 на Фестивален и конгресен център - Варна ще започне Деня на отворени врати, когато всички любители ще бъдат въведени в кино изкуството, ще научат кои са изразните средства и как да ги използват. Ще разберат как преминава обучението и какво е да си част от екипа на едни от най-гледаните български филми и сериали в България.
Носете си нещо за писане и най-вече добро настроение - приканват от Академията.

В 20:00 часа зала 2 на Комплекса ще бъдат представени дипломните работи на курса, който завършва тази година.

Режисьорът Александър Николов беше гост на предаването за култура на Радио Варна "Гравитация нула" и разказа за школата и предстоящото събитие. Може да чуете интервюто в звуковия файл.

Aleksander Nikolov - режисьор, продуцент и разпространител, основател на филмова компания Artin Vision. Организатор на “София Филм Фест - Варна” и съорганизатор на “Златна роза”, “Световен Фестивал на анимационния филм”, програматор и ко-селектор на “Международен Фестивал на Червенокръстките и здравни филм” и др.

Александър Николов завършва кинорежисура при проф. Никола Корабов и се занимава активно с кино от 1998 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Движещо се тяло" за пети път във Варна

Петото издание на фестивала  "Moving Body"  започва на 4 ноември. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, тази година разгръща програмата си в първата и в последната седмица на ноември (04-08.11; 27-29.11). Хале 3 и Социалната чайна ще бъдат домакини на пърформанси, срещи, ателиета и филми, неминуемо повлияни от извънредното..

публикувано на 31.10.20 в 11:40
Националните награди за сценични изкуства –

Раздават ИКАР-ите днес, но без публика

Наградите ИКАР 2020 най-накрая ще се състоят днес, на 31 октомври в Народен театър "Иван Вазов", но за съжаление на почитателите и поддръжниците на номинираните актьори – без публика в залата. Решението е взето с цел засилване на противоепидемичните мерки, съобщиха от Съюза на артистите. Водещ на..

публикувано на 31.10.20 в 08:26

Библиотеката в Добрич отличи най-активните си читатели

Тази година, поради пандемичната обстановка, без специална церемония, в навечерието на празника на Народните будители – 1 ноември, директорът на библиотеката Невяна Христова връчи грамоти на отличените активни читатели. Те са Анелия Христова Енчева, 3 клас на ОУ „Христо Ботев“ - Читател на годината до 14 г., Минчо Петров Минчев на 66..

публикувано на 31.10.20 в 08:18

Варненският маринист Огнян Георгиев с изложба в Каварна

Художествена галерия "Христо Градечлиев" град Каварна и Галерия "Арт Маркони" град Варна представят изложба живопис "Камен бряг" на варненския художник Огнян Георгиев. Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в тази изложба то доминира, но истинският акцент той е поставил върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е..

публикувано на 30.10.20 в 15:50

В навечерието на Деня на народните будители евродепутатът Емил Радев дари книги на варненската библиотека

Евродепутатът Емил Радев, който е посланик на библиотеките в европарламента за пореден път направи дарение от книги на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна в навечерието на  Деня на народните будители. Дарението включва нови издания, подходящи за различни възрасти и интереси, като повечето от произведенията са на български автори...

публикувано на 30.10.20 в 15:28

Във Варна представят книга за кармичните и енергийните зависимости в живота ни

„Конникът” – поредна книга по методиката за личностно изграждане на квантовия психолог Валентин Ковачганев, ще бъде представена днес в Арт салона на Радио Варна. Книгата представя в романтичен вариант моделите на взаимодействие на кармичните и енергийните зависимости, които управляват житейската реалност.  Влиянието на книгите върху..

публикувано на 30.10.20 в 13:00

Отиде си Кузман Попов

Тази нощ – само часове преди да навърши 78 години, ни напусна големият български оперен режисьор и сценограф Кузман Попов. Това съобщи в официалния си профил директорът на Държавна опера Варна, Даниела Димова. "Днес, на 30.10.2020 нашият скъп колега и приятел, главният режисьор на Варненска опера Кузман Попов трябваше да навърши 78 години и да..

публикувано на 30.10.20 в 09:19