Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНИЦЕФ в помощ на родители от Добрич

Програма, разработена от УНИЦЕФ, ще подкрепи в Добрич родители на деца на възраст до четири години, както и бъдещи майки и бащи, съобщават от кметската управа. Общината инициира обучението заедно с Центъра за обществена подкрепа. В рамките на програмата в 14 сесии родителите ще научат повече за ранното развитие на детето, за неговите психологически потребности, за взаимоотношенията и ефективното общуване с подрастващите, за разрешаването на конфликти и други.

Освен кратки лекции сесиите включват и образователни филмчета, презентации, като родителите ще могат да се включат и в дискусии и в работа в малки групи. Програмата, която започва през декември и ще продължи повече от три месеца, е напълно безплатна за родителите, посочват организаторите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна ремонтът на тръбата във Варненското езеро

Малко над 20 милиона лева е стойността на ремонта на тръбопровода под Варненското езеро. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, който днес направи оглед на площадката, от която започват строителните дейности . Парите са осигурени от държавния бюджет, в рамките на програмата, по която се очаква Варна да получи 100 милиона лева. "С..

публикувано на 07.08.24 в 12:58

Адв. Мария Шаркова за казуса с исканите 1500 лева за преглед: Трябва да има таван на цените на медицинските услуги

Необходима е регулация - таван на цените на медицинските услуги. Това коментира адвокат Мария Шаркова във връзка със случая от "Златни пясъци", в който чужденци трябваше да заплатят близо 1 500 лева за медицински преглед на детето си, предаде  БНР.    „Законът за лечебните заведения задължава лечебните заведения да поставят вида и цената на..

публикувано на 07.08.24 в 12:47
архив

По Ваш сигнал: В центъра на Варна се мие, без да има миене

Сметосъбирането и обликът на Варна в централната част на града не са на нужното ниво, а слушатели на Радио Варна редовно ни изпращат сигнали във връзка с този проблем.  Как се мие, без да има миене, пита Вилиян Василев, собственик на заведение на крайбрежната алея. Според него работниците просто "минават и мокрят".  Управители на заведения по Ларгото..

публикувано на 07.08.24 в 12:30

Дамян Войновски е новият директор на ИА "Автомобилна администрация"

Дамян Войновски  е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобила администрация". Войновски заменя на поста Борислав Муеров, който бе освободен на 5 август. "Човекът на тази длъжност трябва да има визия и да показва резултат. Не е проблемът само в техническите прегледи, а е резултат от натрупване на грешки, довели до това мое..

публикувано на 07.08.24 в 12:10

Стратегия за справяне с недостига на медицинските сестри трябва да изготви здравното министерство

Народното събрание прие единодушно решение, с което задължи в срок от 2 месеца министърът на здравеопазването да представи в парламента стратегия за увеличаване, най малко с 30 на сто, на броя на медицинските сестри и акушерките до 2030 година. Предложението е на парламентарната група на "Продължаваме промяната" - "Демократична България", предаде БНР...

публикувано на 07.08.24 в 12:09

Докторът, поискал близо 1500 лева за преглед на "Златни пясъци": Ценоразписът е в кабинета ми, всичко е законно

Чужденци платиха близо 1500 лева за медицински преглед на детето си в курорта "Златни пясъци".  За случая сигнализираха във Фейсбук групата "Варна", където беше публикувана снимка на фактура, издадена от д-р Здравко Дамянов – лекар с регистрирана денонощна практика в един от хотелите в курорта. От Регионалната здравна инспекция започват проверка..

публикувано на 07.08.24 в 10:58

Цената на земеделската земя в област Добрич - повишена с близо 28%

С почти 28% се е повишила цената на земеделската земя в област Добрич през 2023 г. в сравнение с предходната, сочат данните на националната статистика. Най-скъпо се продава земята в община Добричка, където декарът достига 4 404 лв. През 2023 г. средната цена на сделките с ниви в област Добрич достига 3 623 лв. за един декар, което спрямо тази за..

публикувано на 07.08.24 в 10:10