Kоледната елха във Варна грейва на 6-и декември

Светлините на коледната елха във Варна ще бъдат запалени традиционно на 6-ти декември - Никулден, от 18 ч. на площад „Независимост“. 

В празника, който е под надслов „И грейна нашата елха“, ще участват балетно студио „Звездна дъга“ с  художествен ръководител Елена Бубновская, Варненска айкидо академия с ръководител Николай Димитров, вокална формация  „Бънджи сингърс“ с ръководител Тома Езекиев, детски танцов състав към ансамбъл “Фолклорни ритми“ с ръководители Зоя Георгиева и Никола Николов, детски танцов състав към танцова школа „Младост“ с хореографи Людмила Стоева  и Мирослав Михайлов, детска театрална академия „Питър Пан“ с ръководители Евгения Василева, Боян Стоянов, Иван Кръстев и Елица Данаилова, детски хор „Добри Христов“ при Общински детски комплекс с художествен ръководител Галина Станишева, детски хор „Хорал“ с диригент Веселина Симеонова, школа по танци „Eli dance“ с художествен ръководител Елена Савова и Анастасия Попстефанова от вокална група „Весели щурчета“ с ръководител Радослава Димова.ВИЖТЕ ОЩЕ

Водата във Варна може да поскъпне с 10 ст. за кубик

Предложение цената на водата във Варна да се увеличи от 3,09 лв. на 3,19 лв. за кубик през 2020 г. ще бъде обсъдено на открито заседание в Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 17-и декември. Увеличение на водата се предлага в редица градове в страната, сред които София, Пловдив, Бургас, Шумен, Добрич, Разград и още др..

публикувано на 13.12.19 в 16:06

Рекордно ниско ниво на язовир "Цонево"

Драстично е спаднала водата в язовир “Цонево”. Живеещи в района разказват, че повече от 30 години не се е случвало старият мост на река Луда Камчия да се показва толкова много.  Според специалисти от Басейнова дирекция “Черноморски район”, по-малкият обем вода е нормален за този период, а искане за изпускане не е постъпвало. По данни..

публикувано на 13.12.19 в 16:04

100 лева глоба за отсъствие от сесия в Балчик

Промени в Правилника за работа на Общинския съвет в Балчик бяха утвърдени днес. Нормативният документ не се различава съществено от предходния, съобразен е с измененията в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Отново ще функционира председателски съвет, който ще подпомага работата на председателя на ОбС, в него ще членуват по..

публикувано на 13.12.19 в 15:56

След социалния дом: А сега накъде?

Кирил  Василев  е  на  21 години, от 7-годишен е настанен в социалния  дом в село Бързица, община  Провадия. Когато навършва 18 години е буквално изгонен от институцията и остава на грижите на дядо си. "Справихме се някак. Двамата. Дядо и аз", казва младежът. Днес той е доброволец по програмата „Еразъм” и е участник в конференцията „„Живот след..

публикувано на 13.12.19 в 15:49

Облачна, но топла събота

В събота щ е има променлива, по-често значителна облачност. Привечер и през нощта срещу неделя на много места ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, по крайбрежието от юг. Минимални температури между 5 и 10 градуса, максимални от 10 до 15. За Варна минимална температура 10, максимална 13 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура..

публикувано на 13.12.19 в 13:05

Илън Мъск изпраща канабис в космоса

SpaceX на Илън Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на Международната космическа станция (МКС), съобщи в."Сън". Реещите се в Космоса земни хора могат да очакват доставката да бъде в капсулата Space X Dragon, която е планирана да направи следващото си пътуване през март 2020 г. Самият Мъск може да е човекът зад Space X, но той не е мозъкът зад..

публикувано на 13.12.19 в 12:58
Лидерите на страните от ЕС постигнаха съгласие по целите за климата

България, Франция, Чехия и Унгария не се отказват от ядрената енергия

Държавните глави и правителствените ръководители от Европейския съюз не се споразумяха на срещата си в Брюксел за отказ от атомната енергия. Това става ясно от публикувано на сайта на Европейския съвет изявление. "Европейският съвет признава необходимостта от гарантирането на енергийна сигурност и уважава правото на държавите членки да..

публикувано на 13.12.19 в 11:51