Министър Петкова: Няма заплаха за „Турски поток“ през България

Теменужка Петкова
Снимка: BGNES / Снимка: БГНЕС

Няма никаква заплаха за газопровода „Турски поток“ през българска територия, заяви пред журналисти в парламента енергийният министър Теменужка Петкова в отговор на твърдения на руския президент Путин, че страната ни бави проекта.

Петкова уточни, че забавяне е имало единствено с обявените обществени поръчки и след тяхно обжалване, но след осъществената поръчка строителството на трасето не е спирало и дори се осъществява с бързи темпове:

“Към момента се работи на трасе от 150 километра, разделено на три отделни лота, доставени са тръбите за всичките 150 километра, разчистен е хумусният слой, изкопани са траншеи. И така, както предвижда договорът, първите 308 километра трябва да бъдат готови в края на месец май 2020 година. Категорично не е под заплаха. Ние си реализираме проекта“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

96 нови съдебни заседатели положиха клетва във Варна днес

96 съдебни заседатели положиха клетва днес и с подписването на клетвения лист официално встъпиха в длъжност. Церемонията беше ръководена от Ерна Якова – и.ф. Председател на Районен съд – Варна, която поздрави новоизбраните заседатели и пожела ползотворна и добросъвестна работа през следващия 4-годишен мандат...

публикувано на 17.01.20 в 16:48

До седем дни болнични ще могат да дават личните лекари

Личните лекари ще могат да дават до седем дни болничен без прекъсване, вместо досегашните 14. Това предлага правителството като мярка за справяне с фалшивите листове. Освен това се предлага граничните служби да имат достъп до регистъра на болничните и при излизане от страната да правят проверки, като подават информация към НОИ, ако човекът в..

публикувано на 17.01.20 в 16:26
Емил Димитров

Новият екоминистър е за по-ефективен контрол при вноса и оползотворяването на отпадъците

Необходимо е в много бърз порядък да се създаде по-ефективен контрол при въвеждането на отпадъци на територията на страната, складирането им на площадките, оползотворяването, разделянето и изгарянето им. Това заяви в Перник новият екоминистър Емил Димитров. По думите му, сегашната система не е добра. Затова той е възложил изготвянето на..

публикувано на 17.01.20 в 16:16
Владислав Горанов

Владислав Горанов: Правителството одобрява промените в закона за хазарта

Правителството подкрепя промените в закона за хазарта, внесени от Симеонов и депутати от НФСБ, с които се предвижда лотарийните игри да се организират само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Това потвърди пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов. Горанов обясни, че се залага на..

публикувано на 17.01.20 в 15:45

Директорът на "Двореца" в Балчик стана почетен гражданин на побратимен чешки град

На церемония снощи побратименият на Балчик чешки град Валашске Мезиржичи отличи с почетно гражданство директорa на Държавния културен институт „Двореца“ в Балчик Жени Михайлова. Кметът домакин Роберт Стржинек й връчи кристалния ключ на града за заслугите й в културния и образователен обмен между двете населени места. На сайта на..

публикувано на 17.01.20 в 14:59

Фейсбук страницата "Девня - древна и модерна" с въпроси относно отпадъците на пристанище Варна

Няколко въпроса, свързани с новата пратка RDF отпадъци на Пристанище „Варна Запад“, е изпратил екипът на фейсбук страницата „Девня - древна и модерна“ , до директора на РИОСВ-Варна инж. Христина Генова. Това се е случило на 13 декември 2019 г., съобщиха в писмо до медиите от пресцентъра на Община Девня. От екоинспекцията обаче не са получени..

публикувано на 17.01.20 в 14:45

Досъдебно производство за откритите контейнери на пристанище Варна

Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за открити на пристанище " Варна-З апад" 25 контейнера със съмнителни отпадъци от Италия . Това съобщи и.д. районен прокурор Владислава Панайотова. Стана ясно, че контейнерите са пристигнали във Варна на 9 октомври миналата година и са били за временно складиране за 90 дни...

публикувано на 17.01.20 в 14:25