Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хората продължават да се занимават с магии

Един от основните закони на Вселената гласи, че всяко нещо в нашия свят непрекъснато излъчва и приема вълни. Това се отнася до всички форми на материята – живи или неживи. За съвременния човек е лесно да осъзнае това, тъй като пространството около нас е изпълнено с хиляди видове излъчвания, които лесно можем да доловим, да направим „видими и чуваеми” – с мобилния си телефон, с домашния телевизор, с компютъра или радиоприемника си. Да не говорим за Интернет и Скайп, които направиха света едно голямо село…И все пак, въпреки техническия напредък, огромно количество лъчения остават под прага на чувствителност на съвременната техника. За разлика от апаратите, човек може да почувства със сетивата си множество вълни, които още дълго време ще се считат от науката за „невидими”. Именно това умение на хората да чувстват, да долавят тези излъчвания и вълни, се нарича радиестезия.

Добрият радиестезист с помощта на съответните инструменти и помагала може да измери обективно излъчванията на всичко в нашия видим и невидим свят. Стига да има съответната информационна база данни за това.

Ваня Славова говори с радиестезиста Иван Паунов:Човек е „плюс” и „минус” в равновесие – ние имаме шест меридиана Ян (плюс) и шест меридиана Ин (минус). В равновесието на енергиите, движещи се по тях, се крие една от тайните за нашето здраве. Свикнали сме да приемаме, че „магиите” са някакво негативно, недоброжелателно въздействие върху човека. Следователно, те по един или друг начин усилват знака „минус” в нашето астрално, етерно или физическо тяло. Съответно, в негативна посока се променят нашето здраве, чувства, мисли и действия. Всичките тези отклонения са измерими по радиестезичен път, което позволява да се получи достатъчно ясен отговор дали човек е обект на недобронамерено външно въздействие.
Съвременният човек наистина е изправен пред множество серозни заплахи – агресивната социална среда, смразяващата тежест на масмедиите, които ни засипват с 90% отрицателна информация, прекалената химизация на храните и напитките, опитите за генно модифициране на растенията, животните и… на човека, построените безразборно на лоши места жилища за живеене, замърсената околна среда… Можем да продължим този списък безкрай. В тази ситуация радиестезията може да ни помогне да получим достоверни отговори  на множество въпроси.

Чуйте още:


Радиестезията е способността на хората чрез прости инструменти да откриват подземни води, рудни находища, метали, вредни излъчвания, да извършват енергийна медицинска диагностика на хора и животни; да подбират енергийно лечение, да проверяват за съвместимост между партньори в бизнеса и в семейния живот и др.

Самият термин се състои от две думи: радио – означаващ излъчване на вълни и естезия, което означава чувстване, усещане, улавяне.

Защо е така? Защото всичко във Вселената предава и приема вълни. Това е непрекъснат процес. Способността на човек да “улавя” тези вълни и да ги разчита чрез радиестезични инструменти представлява радиестезията. Синоними на радиестезиятаса лозоходство, биолокация и други. Инструментариумът на радиестезиста включва махало, багети, багета-махало, радиестезични свидетели и др. Развитието на техниката спомогна за създаването специализирани уреди, като например цифров вълномер за регистриране на множество вълни и други, различни по предназначение апарати.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съветник Цончо Ганев: Администрацията на Община Варна още не е внесла за обсъждане и приемане актуализацията на бюджета за 2020-та година

В края на този, началото на следващия месец, се очаква да бъде обсъждана и приета макрорамката на бюджета на Община Варна за 2021-а година. Все още обаче администрацията на Община Варна не е внесла за обсъждане и приемане актуализацията на бюджета за 2020-а година. По думите на общинския съветник от ПП „Възраждане” Цончо Ганев за предаването на..

публикувано на 16.01.21 в 14:49

Борислав Хаджиев: Ножарството е съвкупност от занаяти

Всеки ден използваме ножове. Най-често в домакинството. Сигурно малцина се замислят, че ножът може да е и произведение на изкуството, а ножарството – занаят, който изисква познания в различни области и години трупане на знания. Борислав Хаджиев, който от години живее във Варна, е самоук. Не приема, че е майстор, защото, както казва, цял живот..

публикувано на 15.01.21 в 09:15

Васил Василев от Дългопол разказа колекцията си от носии в книга

Книга "Носии от Ченге и Дългопол" със снимки и описание на облеклото от този етнографски регион в Източна Стара планина създаде 24-годишният Васил Василев. Той е роден и израснал в Дългопол, от малък танцува народни танци, а днес понякога свири на тъпан. Студент е шести курс "Ветеринарна медицина" в Старозагорския университет, но вече и..

публикувано на 14.01.21 в 09:50

Вениамин Милев: "1500 километра, 10 планини, 2 национални парка за 50 дни... Пеша..."

Мечтите са за това, за да се преследват. И за да се осъществяват, разбира се. Вениамин Милев почти успява със своята. Един ден решава, че ще направи най-голямото предизвикателство пред пешеходните туристи – маршрутът Ком-Емине. Обаче по свой начин. Не както останалите – качват се на Ком и по билото на Балкана акостират на нос Емине. Не че не е..

обновено на 13.01.21 в 13:48

В бизнеса, както и в брака, е по-добре да си моногамен

Макар и във време на криза, не бива да забравяме, че подобни времена са и едни от най-подходящите за стартиране на бизнес. Още повече, че след последната година видяхме, че голяма част, включително и от най-успешните бизнеси могат и се управляват само online. На практика, пандемията ни "вкара" в нещо, за което в последните няколко години само се..

обновено на 13.01.21 в 07:08

Художникът Петко Дурмана: В дните на пандемия хората станаха още по-жадни за изкуство

Художници и ценители на изкуството си дават среща в интернет пространството и по време на карантина, благодарение на успешната платформа, която продължава да се развива - „ Купи изкуство, подкрепи художник” . Съзадена през миналата година, веднага след първото затваряне заради вируса, целта и беше да помогне на българските творци, за които е важно..

обновено на 11.01.21 в 13:21
Димитър Ганев

Димитър Ганев, Агенция "Тренд": Не бих се ангажирал с прогноза за парламентарните избори, ако активността е 10-15% по- ниска от традиционната

Много европейски държави  проведоха избори в условията на пандемия. Защо тази тема предизвиква остри дебати и политическо противопоставяне, с този въпрос започваме интервюто с Димитър Ганев от Агенция ТРЕНД. „Нямам съмнение, че ще се справим с изборите, въпреки, че има предизвикателства. Освен пандемията, другото предизвикателство е машинното..

публикувано на 10.01.21 в 15:45