Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мобилен app улеснява сервиза и поддръжката на колите

| обновено на 22.01.20 в 11:02

Мобилната платформа "АвтоИконом", която спестява време и пари при поддръжката и ремонта на автомобили у нас, вече три месеца е представена и във Варна, съобщи за Радио Варна управителят на екипа Светлана Андреева, в чиято биография стоят записани и шест години като шофьор на такси във Варна.

Целта на екипа е максимално да улесни шофьорите у нас, но също така и чрез мобилното приложение да напомня на собствениците на колите кога изтича шофьорската им книжка, кога е датата на следващия технически преглед или докога важи застраховката "Гражданска отговорност". На практика, в момента, в който се регистрирате в приложението, вие получавате един вид "дигитална шофьорска книжка", пояснява Андреева.

"АвтоИконом" като стартъп работи от лятото на 2017 г. и е създаден от двама съдружници - Емил Ставрев и Георги Гиглев. Компанията работи с оторизирани сервизи, с които има сключен договор. Заявките за услугите, които се предлагат - като например смяна на масло, на гуми, отстраняване на повреда и пр. може да бъде направена както чрез сайта, така и през мобилния app, но също така и по телефон.

Как работи "АвтоИконом" във Варна и какви са предимствата му може да чуете в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Да помогнем на Юлиян!

32-годишният Юлиян Михайлов от Варна страда от рак на костите и има нужда операция в чужбина, чиято обща стойност е 30 000 евро, но сумата е непосилна за него и семейството му. Той е част от фенклуба на “Черно море” и в тази връзка от Национален фен клуб “Черно море” – Варна апелират за подкрепа за своя приятел и съмишленик в борбата му с..

публикувано на 17.02.20 в 07:52

НАСА публикува снимка на сребърни облаци от ръба на космоса

НАСА публикува в Instagram снимка на сребърни облаци, направена от орбита. В коментар към изображението, представителите на агенцията написаха, че става въпрос за „пощенска картичка от ръба на космоса“.„Тези облаци с електрически цвят могат да се видят само когато слънцето слезе над земния хоризонт и ги освети“, обяснява НАСА...

публикувано на 17.02.20 в 06:28

Марк Зукърбърг призова за по-строга регулация в интернет

Според Марк Зукърбърг контролът от властите е необходим "в поне четири области", свързани с дейността на неговата компания. Ръководителят на американската компания Фейсбук, която е собственик на едноименната социална мрежа Марк Зукърбърг, призова за частичен държавен..

публикувано на 16.02.20 в 15:38

Скица на Бетовен, нарисувана от Салвадор Дали с мастило от сепия, тази неделя ще бъде показана за първи път в Германия

Скица, нарисувана от испанския сюрреалист Салвадор Дали с мастило от жива сепия и изобразяваща главата на композитора Бетовен, ще бъде показана за първи път в Германия в неделя, предаде ДПА. Рисунката е част от изложба, посветена на Салвадор Дали и Ханс Арп, която се открива в Ремаген по повод 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван..

публикувано на 15.02.20 в 16:42
Холандия Амстердам гей

Амстердам с нови правила за посещения на квартала на Червените фенери

Организираните туристически обиколки през известния квартал на Червените фенери в Амстердам ще бъдат забранени от 1 април, съобщи сайтът „NLtimes”. Приблизително 115 туристически групи преминават ежедневно през квартал Де Вален, известен като квартала на Червените..

публикувано на 15.02.20 в 10:26

Село Ботево - центърът на Вселената

Село Ботево е център на света за всички онези, които са родени и все още живеят в това живописно местенце. И макар на Светата троица – даскала, попа и кмета, времето и събитията да са разделили пътищата, успявам да се срещна с някои от тях. Говорим си на български - за минало, настояще и бъдеще. Чиста родна реч звучи по мегданите на Аксаковското..

публикувано на 14.02.20 в 14:43

Кражбите - основен проблем за рент а кар фирмите

Основният проблем на фирмите, които отдават коли под наем у нас, са кражбите на автомобили, както и това, че от закона те се тълкуват като обсебване и не се наказват ефективно. Това заяви във Варна Пламен Миланов - собственик на фирма за рент а кар. Той коментира също, че не само сред чуждестранните туристи, особено от Русия и Западна..

публикувано на 14.02.20 в 10:21