Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без улики за умишлен взрив в блок 302 на квартал "Владиславово"

Повторният оглед на местопроизшествието на четвъртия етаж в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик", където вследствие на взрив загинаха двама души, засега не е доказал нови улики затова дали там е имало умишлен взрив. Огледът ще продължи и утре. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Утре ще бъде поискана помощ и от сметопочистващите фирми. Засега на мястото са следователи от Варна и екип на ДОТИ.

"Специалистите по взривни вещества излязоха със становище, че няма характерни следи и деформации, произведени от взривно вещество или взривно устройство. Не може да се каже на този етап дали деянието е умишлено или по непредпазливост", уточни Конов. И още:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Добрич дава под наем земеделски земи в над 20 селища

Добричката община ще предостави на публичен търг земеделски земи под наем в землищата на повече от 20 села, съобщават от кметската управа. Нивите ще могат да бъдат ползвани пет стопански години. Най-високата начална тръжна цена е 2500 лева за парцел от близо 50 декара край най-голямото село в общината - Стожер. Общината иска поне 1251 лева наем..

публикувано на 21.01.20 в 13:53

Общинският съвет в Балчик обсъжда утре разходите за чистота

Разходите за чистотата през 2020 година ще обсъжда на сесия в сряда, 22 януари, Общинският съвет в Балчик. Предложената от кмета рамка е 4,613 милиона лева. Според прогнозите тази година от такса битови отпадъци ще бъдат събрани 3,2 милиона лева. Община Балчик ще поиска освобождаването на средства от събраните отчисления по Закона за..

публикувано на 21.01.20 в 13:32

Варненски депутат се ангажира да съдейства за изграждане на обходен път на Провадия

Необходимостта от обходен път на Провадия беше обсъдена на среща на варненския депутат от ГЕРБ Павел Христов с представители на инициативния комитет за изграждане на трасето. Народният представител се ангажира да съдейства пред ресорните институции за намиране на решение на този наболял проблем. „Изграждането на обходния път е..

публикувано на 21.01.20 в 12:10

Новите глоби на КАТ влизат в сила от днес

От днес влизат в сила новите глоби на КАТ. Вече са ясни санкциите, които целят намаляване на пътнотранспортните произшествия у нас и дисциплинирането на водачите. Ако караме с превишена скорост в населено място: *от 11 до 20 км/ч - глобата е 50 лв.; *от 21 до 30 км/ч - глобата е 100 лв и отнемане на 2 контролни точки; *от 31 до 40 км/ч -..

обновено на 21.01.20 в 11:18

Възможни затруднения в закупуването на електронни винетки днес

Mежду 17 ч. и 19 ч. днес са планирани дейности по внедряване на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси. Възможно е да възникнат частични забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". За избягване на риска от проблеми с..

публикувано на 21.01.20 в 11:10

Граждани с множество жалби за неизрязани клони на дървета във Варна

Редица сигнали за неизрязани клони на дървета във Варна подадоха в предаването "В ефир сте" редовни слушатели на Радио Варна. Гражданите са обезпокоени от факта, че тези дървета са опасни и по време на буря са застрашени дори домовете им. Става дума за ул. "Македония" 31, ул. "Тича" 1 и блок 19 в кв. "Чайка". Николай Станчев има къща на..

публикувано на 21.01.20 в 10:53

Бабинден в Девня

С много настроение и ентусиазъм девненки от всички населени места на общината ще  отбележат Бабинден, който в този край винаги се прави по стар стил на 21 януари. Заразителен хумор, богати трапези, автентични ритуали, песни и танци ще съпътстват женския празник през целия ден, а на някои места като село Кипра – и до сутринта на следващия..

публикувано на 21.01.20 в 10:13