Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на автобусни спирки вгорчава животи

Варненци, живеещи на улица "Девня" 9 и 11А, както и работещи в района на жп гарата отново поставят на дневен ред искането си, там да бъде разкрити автобусни спирки, които да се обслужват от градския транспорт. В момента край новия търговски център, построен в района, има новоизградени от двете страни на улицата, но Марин Маринов и Дарена Маринова твърдят, че на тях не спират автобуси. Наша проверка установи, че това е точно така. За да се приберат по домовете си или да отидат на работа, хората слизат на жп гарата или на спирка  „8 декември”, която се намира на булевард "Христо Ботев" и да изминат разстоянието до улица "Девня" пеша.

"Живеещите и посетителите в района имат проблеми с градския транспорт и сме входирали едно писмо на 28 август 2018 година до кмета но Община Варна за възстановяването на старите спирки в района на Сточна гара."

В миналото там е имало спирки, твърди Дарена Маринова.

"Когато питахме шофьорите, те спираха там, където е обръщачът на автобусите. Шофьорите отказаха да спират там с мотива, че име е наредено с цел безопасност на преминаващите, да не слизат хора. И в един момент се оказа, че последната спирка е на гарата, а в нашата няма. Куриозът е, че в момента има новоизградени спирки, но на тях няма надпис, за кои автобуси става въпрос и дали изобщо ще спират автобуси."

На тези две новоизградени спирки автобуси наистина не спират.

"Голям проблем е за улица "Девня" - от гарата до кръговото на локомотивното депо. Много е зле, пеша. Придвижването става по два начина - или от жп гарата или пеша от центъра по баира. Когато завали дъжд, не мога да Ви опиша от баира надолу какви реки се стичат."

Повече за автобусните проблеми на живеещите на улица "Девня" чуйте от Марин и Дарена Маринова в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как се гаси пожар на пристанището в Балчик демонстрират в Седмицата на пожарната безопасност

Тазгодишното издание на Седмицата на пожарната безопасност е от 9 до 15 септември. Сред редицата мероприятия, които ще организира Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Балчик, ще бъде пожаротактическо занятие на 13 септември на порт Балчик, когато местните огнеборци ще покажат как се гасят пламъци, възникнали на пристанище..

публикувано на 02.09.24 в 17:16

Лесна работа: Разходка с куче

Който има куче – знае. Всеки следващ ден е по-вълнуващ от предишния. Започва така. Рано, преди изгрев слънце някой се опитва да ме избута от леглото, след като цяла нощ е полагал неистови усилия да ми внуши, че мястото ми е на земята, докато неговото е тук – горе: да се шири на два персона по диагонал и царствено да изпъва лапички. То,..

публикувано на 02.09.24 в 14:30

Облачно с краткотрайни валежи

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи. През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд. Около и след обяд ще има повече слънце,..

публикувано на 02.09.24 в 06:02

Православната църква отбелязва Симеоновден

На 1 септември православната църква отбелязва Симеоновден. Християнският празник в чест на Св. Симеон Стълпник и неговата майка Св. Марта. С него се полага началото на църковната Нова година. Симеоновден се счита за земеделската нова година, когато започват есенната оран и сеитба и събирането на орехи. Преподобният Симеон е роден през..

обновено на 01.09.24 в 15:37

Кралица на киселото мляко в Момчиловци стана варненката Мария Тодорова

Единствената родопчанка Виктория Керменова от Мадан получи снощи наградата на публиката в националния конкурс “Мис Родопи” - кралица на киселото мляко.  Победителка в конкурса и носителка на титлата стана Мария Тодорова от Варна. Тя бе избрана сред 13 красавици от цяла България, които дефилираха снощи на сцената в Момчиловци по време на Фестивала на..

публикувано на 01.09.24 в 10:56

София в готовност за Ед Шийрън

София се подготвя за грандиозния концерт на британската мегазвезда Ед Шийрън, предаде репортер на БГНЕС. Концертът ще се състои на Националния стадион „Васил Левски“ и на него се очаква да присъстват 66 хиляди почитатели на звездата. Ед Шийрън ще изпълни най-големите си хитове на 360-градусова сцена...

публикувано на 31.08.24 в 16:02

Стъпка по стъпка обратно към нормалността, или "животът продължава" по украински

Когато бях по-млад, на всяко семейно събиране баба ми – преживяла Гладомора и Втората световна война - вдигаше наздравица с чашка водка с думите „Да пием за това да не познаете какво е глад и война !“. Докато разказва това, Сергий Гуцалюк – пенсиониран военен ветеран от Одеса - носталгично се усмихва. В рамките на няколко години той..

обновено на 31.08.24 в 16:02