Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора загуба за България на "Фед къп"

Автор:

Тимът на Украйна победи България в мача от „Фед Къп“. Във втория сингъл Виктория Томова отстъпи пред Елина Свитолина с 6:7(5), 3:6 в Талин (Естония). Преди това  Изабелла Шиникова отстъпи с 2:6, 1:6 срещу  Даяна Ястремска. България загуби с 0:3 от Украйна във втория си мач. В срещата на двойки Петя Аршинкова и Гергана Топалова загубиха от Леся Цуренко и Катарина Завацка с 2:6, 1:6.

Българките,  завършват на последно място в класирането с две поражения и в събота ще играят плейоф за оставане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Черно море" с две контроли днес

Отборът на Черно море поднови занимания в понеделник. „Моряците“ тренират на стадион „Младост“ във Варна в последната част от лятната си подготовка. В сряда „зелено-белите“ ще изиграят две контроли. Съперници на тима, воден от Илиан Илиев са два втородивизионни отбора. От 17:45 часа на стадион „Младост“ „моряците“ срещат новака в професионалния..

публикувано на 10.07.24 в 15:45

Две близначки съдийки по плажен хандбал разказват историята си (ВИДЕО)

На завършилото Европейско първенство по плажен хандбал във Варна имаше българско участие и сред съдиите на шампионата. Става дума за две близначки Пламена и Кремена Георгиеви. Двете дами са от Хасково, но вече се справят перфектно със свирката и получиха добри оценки от делегатите. Днес ви срещаме с хандбалните реферки Пламена и Кремена...

публикувано на 10.07.24 в 11:50

Англия много силно иска да е на финал

Англия много иска да стигне до втори финал на ЕП по футбол, при това пореден. Тимът на може да го направи, ако тази вечер отстрани Нидерландия. Двата отбора се изправят в полуфинал на шампионата в Дортмунд. На финала ги чака отборът на Испания. Британците нямат силен мач, и това вече не е новина, но имат много качествени играчи нацията разчита на тях...

публикувано на 10.07.24 в 11:35

46 състезатели от 16 спорта ще представят България на Олимпиадата в Париж

Проектът „Спортен треньор+“ е инициатива на Олимпийската фондация за бежанците към Международния олимпийски комитет (МОК) и се изпълнява от Международния червен кръст и съответните национални олимпийски комитети в осем държави. Основна му цел е да подпомогне психичното здраве и психосоциалното благополучие на младите хора (10-24-годишни) чрез спорт...

публикувано на 10.07.24 в 11:08

Натали Костова със сребро от Балканския шампионат

Варненската състезателка на клуб "Виктория" Натали Костова стана вицешампион на Балканските игри в Марибор, Словения. Треньор Димо Радев.През последните няколко години варненската състезателка бележи огромен скок в кариерата си.

публикувано на 10.07.24 в 10:25

"Лудогорец" започва европейското си пътешествие

ПФК Лудогорец започва тази вечер европейското си участие. Те са домакини на грузинския първенец Динамо (Батуми). Срещата е от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Разград е от 20:00 часа. Главен съдия е германецът Роберт Шрьодер. Голямата цел пред нашите шампиони е за трети път да стигнат груповата фаза на турнира. През..

публикувано на 10.07.24 в 10:22

Туристически поход по морския бряг

От 13 до 17 юли ще се проведе традиционният туристически поход по морския бряг, организиран от ТД “Черноморски простори“ и Дирекция „Спорт“ на Община Варна. Походът се провежда за 26 път. Тази година в него ще вземат участие около 70 туристи от цяла България на възраст от 7 до 70 години.  Отправната точка е палатков бивак в с. Шкорпиловци. От там са..

публикувано на 10.07.24 в 10:17