Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Превозвачи протестират в Добрич

Собственици на малки фирми за превоз от Добрич протестираха срещу въвеждането на ТОЛ системата в България. Около 20 камиона се събраха на изхода на града, за да изразят недоволството си от системата за събиране на такси по пътищата в страната за тежкотоварните автомобили. Според протестиращите опашките по границите ни, които и в момента са факт, ще се увеличават, а част от фирмите ще фалират.

По думите на протестиращите ТОЛ системата в България би докарала до фалит малките и средни фирми, занимаващи се с превоз и разполагащи с по няколко камиона. С въвеждането на ТОЛ системата месечните такси за един тежкотоварен автомобил ще се увеличат поне 4 пъти, алармира Ивайло Иванов. Според Михаил Димитров би трябвало да се създаде буферна зона около границите ни, за да се намали струпването на тежкотоварни автомобили.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна предоставя офис на Бюрото по труда

Община Варна предоставя офис на Бюрото по труда Община Варна предоставя за временно ползване на Бюрото по труда офиса за плащане на местни данъци и такси на пл. “Мусала”. Целта е създаване на условия за по-бързо обслужване на граждани, подаващи документи в Бюрото по труда. Новата организация започва от понеделник - 6-и април. Там ще..

публикувано на 04.04.20 в 13:13

Ресторант със звезди на "Мишлен" в Ню Йорк стана социална кухня

Луксозният ресторант "Илевън Медисън парк" в Ню Йорк се превърна в социална кухня, която приготвя топла супа и обяд на нуждаещи се в разгара на пандемията от коронавируса, съобщи ДПА. Собственикът на заведението, известният швейцарски майстор готвач Даниел Хум, работи заедно с благотворителната организация "Ритинк" и готви по 3000 супи на..

публикувано на 04.04.20 в 13:06

Различните маски и защитата, която имат

Трябва или не да носим маски и доколко ни предпазват те по време на пандемията? Световната здравна организация е изследвала и обявила размера на вируса COVID-19, от което експертите са направили заключение, че маските са подходящи да ни предпазят от заразата по отношение защитата на дихателните пътища. Три класа на защита имат маските:..

публикувано на 04.04.20 в 12:50
Кметът на Добрич Йордан Йорданов

Йордан Йорданов: Възстановяването на икономиката може да отнеме до 18 месеца

През втората седмица на извънредното положение приходите в община Добрич са само 25 процента от постъпленията за същия период на миналата година, Това съобщи в предаването "Позиция" на Радио Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов. Според, него все още е рано да се прогнозира как кризата ще се отрази на общинските бюджети: Всичко зависи от това..

публикувано на 04.04.20 в 12:36

Схемата 60/40 не е удачна за много бизнесмени

Схемата, която държавата предлага за компенсиране на бизнеса 60/40 не е удачна за мен, защото бюрокрацията за подаване на документи е голяма и най-вече заради това, че наше задължение остава плащането на осигуровките – това заяви бизнесменът от Варна   Младен Станев, който е освободил 20 служители от фирмата си с основна дейност продажба на..

публикувано на 04.04.20 в 11:25
Ген. Венцислав Мутафчийски

31-годишен българин е починал от коронавирус в Лондон

31-годишен наш сънародник е починал от коронавирус в Лондон, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Това е още един случай, който доказва, че младите не са застраховани от последствията на заболяването, заяви той отбеляза, че по информацията, с която разполага българинът е бил напълно..

публикувано на 04.04.20 в 11:23

Земята се тресе по-малко заради карантината

Сеизмолозите се възползват от затишието за измерване на трусове и вулкани Изолацията заради пандемията от коронавируса е намалила значително сеизмичния шум на планетата, установиха сеизмолози. Някога препълнените улици на големите градове са празни, трафикът по магистралите е намалял до минимум, почти половината човешко население е под..

публикувано на 04.04.20 в 11:11