Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Термокамера и в Медицинския университет във Варна

Медицински университет - Варна
Снимка: Радио Варна, М. Димитрова

Термокамера е инсталирана на входа на Медицинския университет във Варна. С нея се проследява състоянието на всички студенти и преподаватели в учебното заведение с цел превенция на разпространението на коронавируса. Това съобщи проф. д-р Красимир Иванов, ректор на университета.

Той обясни, че мерките се налагат, тъй като има студенти от 44 държави, които се налага да пътуват, особено по празниците.

Резултатите се следят от портиерите, които работят в университета.

"При констатиране на лице с по-висока температура, то се изпраща за консулт в Инфекциозна клиника в "Св. Марина", каза проф. Иванов.ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна

Засилени проверки на заведения за хранене по крайбрежната алея на Варна

Засилени проверки на заведения за хранене по крайбрежната алея на Варна във връзка с изискванията на Закона за храните  и спазването на дезинфекционния режим, предприеха инспектори от Областната дирекция за безопасност на храните.След проверка на едно от заведенията, главен инспектор Диана Иванова от отдел "Контрол на храните" информира, че в..

публикувано на 03.07.20 в 18:12

Кулинарен конкурс за най-оригинално българско ястие стартира от Варна

Българската кухня между традицията и бъдещето - под това мото Кулинарен клуб Варна започна конкурс за най-оригиналните кулинарни рецепти, вписващи се в темата. Идеята е на варненския ресторантьор и хотелиер Желязко Каракашев, който обяви конкурса в интернет сайта на клуба. Могат да участват както професионалисти, така и любители, каза..

публикувано на 03.07.20 в 18:00

България постави въпроса за отварянето на граничните пунктове с Гърция

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос , който днес бе поканен в МВнР във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Заместник-министър Дойков е подчертал тежката..

публикувано на 03.07.20 в 17:43

Председателят и административен ръководител на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян от днес е доктор по администрация и управление

Председателят и административен ръководител на Апелативен съд – Варна днес защити пред научно жури дисертационния си труд за присъждане на образователна и научна степен „доктор“ в професионално направление Администрация и управление. Темата е „Проектно-целеви модел на управление на орган на съдебната власт /по примера на апелативен съдебен..

обновено на 03.07.20 в 17:17

Искат нова инфекциозна клиника за Варна

Да бъде изградена нова инфекциозна клиника във Варна и да бъде повишен капацитетът на здравеопазването в града . Това единодушно са предлложили от академичната общност в морската столица на работна среща с вицепремиера Томислав Дончев и кмета на града Иван Портних.  Нашата идея е заедно с колегите от всички  университети да намерим интегрални..

публикувано на 03.07.20 в 16:46

Сесиите на Общински съвет – Варна вече онлайн

 Предложението на председателя на местния парламент Тодор Балабанов получи подкрепата на съветниците от временната комисия за организацията и дейността на Общинския съвет. Сесиите ще могат да се гледат през интернет страницата на местния парламент. С преките излъчвания ще бъде дадена възможност на по-голям брой хора да наблюдават..

публикувано на 03.07.20 в 16:37

Падаща мазилка на ценрален варненски булевард

Централно място във Варна - оживеният бул. "Осми приморски полк". Точно до банковия клон на "Райфайзен банк" е заграден участък, защото от една от терасите на блока пада мазилка. Хората преминават, но и отбелязват че мястото е много по-опасно. Това потвърди и анкетата, която направихме в района: Преди 12 години на същия булевард беше..

публикувано на 03.07.20 в 16:21