Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Добрич с мерки за противодействие на коронавируса

Да се отложат изявите на гостуващи изпълнители и групи в заведенията на територията на област Добрич и да се извърши дезинфекция на превозните средства от обществения транспорт са част от наложените мерки от страна на Областния координационен щаб в Добрич.

60 лица все още са под карантина и се наблюдават от Регионалната здравна инспекция.

Среща с представители на регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите се проведе от Областния координационен щаб за борба с коронавируса.

Препоръката е да се направи реорганизация на масите, за да са на по-голямо разстояние. Ще се пристъпи и към дезинфекция на обектите, както и на чакалните и превозните средства от обществения транспорт. Неосигурените пациенти, поставени под карантина, се наблюдават от РЗИ, съобщи директорът й д-р Светла Ангелова.

Тя информира още, че заболяемостта от ОРЗ в областта все още не е намаляла.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Стоянов: Опитите с извалявания от потенциални облаци е в интерес на земеделието ни

Експериментите са свързани с измененията на климата и недостига на вода в някои райони на станата. Такива вече се правят в съседна Румъния от български учени и метеоролози. В напреднала фаза на опити са САЩ, Канада, Китай и Русия, каза за Радио Варна Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз.  Европа изостава, но в Румъния се..

публикувано на 16.07.24 в 12:11
Деница Сачева

Деница Сачева: ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с втория и третия мандат

Деница Сачева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ -СДС, отново потвърди позицията, че няма да подкрепят правителство с втория и третия мандат. Тя  обяви, че ще се отзоват на поканата за разговор с ПП-ДБ по приоритетни политики "Ние ще се отзовем на срещата, за да говорим за това, но казахме, че няма да подкрепим втори и трети..

публикувано на 16.07.24 в 12:03

Румен Радев: Тези дни ще реша кога ще връча втория мандат на ПП-ДБ

Президентът Румен Радев заяви, че тези дни ще реши кога ще връчи втория мандат на Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България", съобщава БНР.  "Аз очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на другите..

публикувано на 16.07.24 в 11:53

Аварии и недостиг на вода - причини за нарушеното водоподаване в населени места в община Балчик

Аварии и недостиг на вода - това е причината определени места и селища в община Балчик към дата 16 юли, когато температурата навън е почти 35 градуса, да са с нарушено водоподаване. Най-продължителен е проблемът за село Тригорци, в село Сенокос съобщават също, както и село Дропла.  Аварията в село Оброчище е поправена и би следвало водата да се..

публикувано на 16.07.24 в 11:19

Няма активни пожари във Варна и областта, обстановката се нормализира

Големите пожари на територията на община Аксаково между селата Слънчево, Баново и Припек са под контрол, съобщи оперативния дежурен в Областната администрация във Варна. По информация от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна, още към 22 часа снощи пожарът, който застрашаваше къщите на с. Припек, е бил овладян,..

публикувано на 16.07.24 в 10:50
СУ

Хуманитарната гимназия е в челната тройка за прием с най-висок бал на изпита след седми клас във Варна

За поредна година Математическата гимназия /МГ/ във Варна води пред останалите средни училища в областта по най-висок бал за прием след националното външно оценяване /НВО/ за седми клас. Това сочат резултатите от класирането за кандидатстване след 7 клас на Регионалното управление на образованието /РУО/ във Варна. Максималният бал, с който..

публикувано на 16.07.24 в 10:25

БСП иска изслушване на служебния премиер и двама министри заради пожарите в страната

Парламентарната група "БСП за България" поиска изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев, служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, и служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов, съобщава БНР...

публикувано на 16.07.24 в 10:15