Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мецотинто - жената като вдъхновение

„Мецотинто” е изложбата, която въпреки световната пандемия, можете да разгледате във варненската галерия „Ларго”. В нея Христо Керин, един от най-обичаните и най-награждаваните съвременни български творци, е подредил произведения, изпълнени в пренебрегваната графична техника „мецотинто”.

Централен образ в творбите на художника е жената, която е и основно вдъхновение за пазарджишкия художник. Заради забраната за провеждане на събития, на които биха могли да се съберат повече хора на едно място, официално откриване на изложбата няма да има. Всички, които желаят да видят творбите и автора Христо Керин, могат да го направят днес между 14 и 20 часа галерия „Ларго”.

Повече за изложбата "Мецотинто" чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неофициално: България отива на избори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на избори. Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни централи на коалициите, цитирани от БГНЕС. Днес в 12 часа изтече срокът, който бе поставила..

публикувано на 19.03.24 в 12:37

Над 700 хиляди лева са изплатени за социални услуги във Варна за януари и февруари

След приемането на Бюджет 2024, Община Варна е изплатила финансови средства в размер на над 700 хиляди лева за социалните услуги в града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. " Тези плащания бяха за месеците януари и февруари, защото знаем колко е важно тези услуги да са гарантирани за хората през зимата", поясни  заместник-кметът с ресор..

публикувано на 19.03.24 в 12:30

Във Варна поставят над 2 хиляди нови точки за видеонаблюдение

Над 2 000 нови точки за видеонаблюдение ще бъдат поставени в града, а целта е да бъде осигурена по-голяма сигурност. Това съобщи заместник-кметът по сигурността Илия Коев по време на обръщението си към участниците и гостите на ежегодния Оперативен сбор на командира на Военноморските сили във Варна.  Като част от мерките за сигурността в града ще..

публикувано на 19.03.24 в 12:08

Избраха врачанския митрополит Григорий за наместник-председател на Светия Синод

Светият Синод избра единодушно Врачанския митрополит Григорий за наместник-председател на Светия Синод на Българската православна църква, съобщи  говорителят на Синода Старозагорският митрополит Кипиран Митрополит Григорий ще отговаря за избора на нов патриарх. Той трябва да се организира и проведе в рамките на следващите 4 месеца. 9 от 13..

публикувано на 19.03.24 в 10:54

Бул. "Христо Смирненски" в района на Цветния квартал - труден достъп, пръст, камъни и шум (СНИМКИ)

Продължава ремонтът на булевард „Христо Смирненски“ във Варна в района на Цветния квартал. Камари с пръст и камъни, тръби и строителни отпадъци задръстват района край булеварда. Живеещите там от месеци са подложени на непрекъснат шум. Прахолякът е навсякъде. Алтернативната отсечка за автомобилния трафик е претоварена. " Страшно е -..

публикувано на 19.03.24 в 10:25
Христо Иванов

Христо Иванов: Днес да сме реалисти, към момента няма съгласие за кабинет

Към 9 часа тази сутрин само един от съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов е пристигнал в парламента за преговорите за съставяне на кабинет между двете основни политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предаде БНР.  "Днес да сме реалисти", бе лаконичен пред журналисти той. От думите му стана ясно, че на срещата снощи, продължила до 21..

публикувано на 19.03.24 в 09:38

Живеещи на улица "Латинка" пресичат рисковано натоварен булевард заради затруднен достъп до светофар

Заради паркирали автомобили по тротоара е затруднено пресичането на улица "Латинка" във Варна. С този проблем се бори варненецът Димитър Иванов, ангажирал се да сезира редица отговорни институции с надеждата той да бъде разрешен. Тротоарът се използва за временен "паркинг" за автомобили, тъй като в района има няколко автосервиза и гумаджийница...

публикувано на 19.03.24 в 09:35