Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Апелативен съд–Варна отлага откритите заседания

Апелативен съд–Варна отлага разглеждането на насрочени в открито съдебно заседание дела. Промяната ще е в сила от понеделник, 16 март 2020 до отмяна на извънредното положение в Република България. Дотогава ще се разглеждат единствено делата по чл. 329, ал. 3 от Закона за съдебната власт: дела, по които е постановена мярка за неотклонение задържане под стража, дела по несъстоятелност и за осиновяване на дете.

Всички отложени, новообразувани и ненасрочени за разглеждане в открито заседание дела ще бъдат насрочени след отпадане на извънредните мерки в страната.

Това гласи заповед на административния ръководител и председател на Апелативния съд Ванухи Аракелян.

Ръководството на Апелативния съд призовава адвокатите, страните по дела и гражданите да се въздържат от справки в деловодствата в сградата на съда, като вместо това използват всички налични алтернативни възможности за отдалечен достъп – информация и справки по телефона, чрез електронната поща и Единния портал за електронно правосъдие.

Заповедта на административния ръководител е публикувана на интернет-страницата на съда: https://varna-as.justice.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ
Сградата на новата IТ гимназия във Варна

IТ гимназия ще има във Варна от есента

Уникална за региона IТ гимназия ще бъде откритa във Варна в началото на новата учебна година - Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи. За това съобщава в профила си в социалната мрежа кметът Иван Портинх. "Миналата година обсъдихме проекта с министър Красимир Вълчев и ректора на ТУ проф. Венцислав Вълчев. Новото..

обновено на 28.05.20 в 15:38
Снимката е илюстративна.

Бури с проливен дъжд и градушка удариха много райони на страната

В Русенска област градоносен облак се образува в района на село Батин. На юг, в област Велико Търново, в Лясковец дворовете побеляха, предаде Радио Варна. Подобна е картината и в село Плаково. Обширна зона с гръмотевични бури и градушки преминава в областта между Ябланица, Луковит, Угърчин и Тетевен. В Южна България тежка купесто-дъждовна облачност..

публикувано на 28.05.20 в 15:36

Електронният прием за детските градини във Варна започва на 1 юни

Електронната система за прием на деца в яслена и първа възрастова група в общинските детски градини на територията на община Варна ще бъде отворена на 1 юни 2020 г. ( понеделник), в 10 ч. Крайната дата за онлайн подаване на заявленията е 23,59 ч. на 15-ти юни, а резултатите ще бъдат обявени до 17 ч. на 22-ри юни, съобщават от дирекция..

публикувано на 28.05.20 в 15:24

Продължават проверките на хората под карантина

За последните 24 часа служители на ОД на МВР – Варна са извършили 684 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. През последното денонощие под карантина са поставени нови 113 лица , отпаднала е карантината..

публикувано на 28.05.20 в 14:58

Почивки за семейства, чиито деца не са виждали морето, осигурява фондация

За четвърта година фондация „Ако си дал“  осигурява почивки за семейства, чиито деца никога не са виждали морето. За БНР Стефан Чолаков от фондацията сподели, че всяко лято на почивка се изпращат 30 семейства за по 5 дни: „Правим го, така го усещаме. До децата стигаме най-вече чрез читалища . Мога да кажа, че всички читалища в България..

публикувано на 28.05.20 в 14:55
Снимката е илюстративна

Бързият влак от Варна за София удари кола на релсите и дерайлира. Без пострадали

Бързият влак № 2602 от Варна за София престоява на спирка Каменец от 12:05 ч. след опит за неправомерно преминаване на лек автомобил на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация, съобщиха от БДЖ. По време на преминаване на влака през..

публикувано на 28.05.20 в 14:39

С нови площадки и съоръжения се сдобиха децата от Центровете за настаняване във Варна

Нови площадки и съоръжения за младежите от Центровете за настаняване от семеен тип във Варна и региона са осигурени с финансиране от благотворителната кампания на младежката доброволческа организация PTPI "Делфините". Това съобщи Карина Карагьоз, PR на организацията. Тя обясни: Организацията е получила благодарствени писма от всички..

публикувано на 28.05.20 в 14:35