Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Смешното в училище" в Добрич

Младежкият център „Захари Стоянов“ организира за 17-а поредна година конкурс за карикатури и рисунки на тема „Смешното в училище“. Тази година конкурсът е с променен регламент, наложен от извънредното положение в страната и се провежда във виртуалното пространство. Въпреки наложената промяна, участници не липсват, а всички рисунки на децата и младежите могат да бъдат разгледани от днес на страницата на Младежкия център във Фейсбук.

Класните стаи на децата от седмици са преместени в домовете им, черните дъски са техните компютри или телефони, а общуването им със съучениците и учителите става във виртуалното пространство. Въпреки че условията са променени и непознати за тях, като че ли децата са много по-адаптивни и приемат промените с повечко шега и добро настроение. Организаторката на конкурса за карикатури и рисунки „Смешното в училище“ Силвия Венелинова споделя, че за голямо щастие участници в инициативата им не липсват и 34 деца са изпратили своите 35 рисунки. 

Рисунки в конкурса „Смешното в училище“ са били изпратени и от други градове в България, споделя още Силвия Венелинова. Творбите на всички деца и младежи могат да бъдат разгледани от днес на страницата на Младежкия център в Добрич във Фейсбук. А посланието на организаторите е да не спираме да се усмихваме.

Повече за конкурса и как децата откриват смешното в училище чуйте в репортажа на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оцеляването на малките и независими кина е под въпрос

Оцеляването на малките и независими кина, които не са част от големите вериги, ще е истинско чудо. Пустеещи салони, освободен персонал, липса на яснота кога бизнесът ще започне да функционира нормално. Неясно е и бъдещето, пред което е изправено и кино „Петър Слабаков” в Каварна. То е единственото, което работи в този регион на страната. И беше доста..

публикувано на 27.01.21 в 15:49

Фотоконкурс "Зима в Провадия" обяви читалище "Алеко Константинов"

Снегът, който толкова чакахме да завали, ни даде повод да си припомним красивата бяла зима, каквато отдавна не сме виждали в Източна България. Истинска зима е навън, а за любителите на фотографията – добра възможност както да направят уникални снимки, така и с най-добрата от тях да се включат в тематичния фотоконкурс, който обяви Народно читалище..

публикувано на 27.01.21 в 12:49

Фотоизложбата „Осъдени на Свободата” гостува в Областна администрация Добрич

Регионалният исторически музей в Добрич гостува на Областната администрация с фотоизложбата „Осъдени на Свободата”. Поводът е 143-годишнината от Освобождението на Хаджиоглу Пазарджик /27 януари 1878/ и националният празник 3 март. Петте фото-пана представят процесите, случващи се в Българските земи в края на 18-ти и началото на 19-ти век, довели до..

публикувано на 26.01.21 в 16:12

Фонд "Култура" на Община Варна набира проектни предложения за 2021г.

Фонд "Култура" на Община Варна обявява първа сесия за набиране на проектни предложения, които ще се реализират в периода от 10 март до 1 юли 2021. Срокът за кандидатстване е до 25 февруари включително. Кандидатстването е само по електронен път на адрес:  fund.varnaculture.bg Срокът за подаване на заявление за достъп до електронната система e до 25..

публикувано на 26.01.21 в 15:40

Писателят Людмил Станев с литературната награда "Стоян Михайловски"

Варненският писател Людмил Станев, който е и автор и водещ на предаването на Радио Варна "Морска гара" е тазгодишният носител на литературната награда "Стоян Михайловски". Присъждането на най-високото отличие на община Елена на талантливи български писатели и публицисти е с решение на Общинския съвет на сесия през януари и е във връзка с рождената..

публикувано на 26.01.21 в 08:29

Паралелни светове и демон в първия по рода си български филм на ужасите

Български филм на ужасите ще направи своята премиера през тази година. Лентата е късометражна и е първата у нас в поджанра „ found footage “ . „На прага“ е заснет само за четири дни през лятото и разказва историята на блогърка, която прекарва една вечер на най-страшните места у нас. Едно от тях обаче се оказва прекалено страшно – изоставена..

обновено на 25.01.21 в 10:21

"Царицата на чардаша" в Операта тази вечер

5 януари - понеделник - 19 часа  - ОСНОВНА СЦЕНА ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША  оперета от Имре Калман Режисьор: Александър Мутафчийски Диригент: Цветан Крумов В ролите: ВАЙЛЕРСХАЙМ -  Владислав Владимиров ЦЕЦИЛИЯ -  Бойка Василева ЕДВИН -  Пламен Райков ЩАСИ -  Мария Павлова БОНИ -  Велин..

публикувано на 25.01.21 в 06:59