Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За времето след пандемията

Всички пациенти, които до края на месец март са се записали за изследване на костна плътност в пролетната кампания „С грижа за дамите“ на Центъра по остеопороза и остеометрия – Варна, запазват правото си на преференциални условия с отстъпка от 50 % за една контролна зона и ще ги ползват след прекратяване на карантината.

    

„Докато сте у дома, помислете за Вашето здраве отвъд пандемията. Бъдете здрави и отговорни!“ – съветва д-р Васил Василев, управител на Центъра по остеопороза и остеометрия – Варна. Чуйте интервюто на Валерия Василева с д-р Василев в звуковия файл:

Центърът по остеопороза и остеометрия – Варна продължава да работи, взети са необходимите санитарните мерки. В интервюто с д-р Василев чуйте още насоки за превенция на остеопорозата и за укрепване на костите и мускулите в домашни условия чрез елементарни упражнения и хранителен режим.

Да не пренебрегваме превенцията и грижата за хроничните си здравословни проблеми, докато сме под карантина, и да посещаваме лекар-специалист, когато е нужно, призова още д-р Васил Василев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румен Радев: Утре сутринта ще обявя кога ще връча втория мандат

В петък сутрин президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория мандат.  Нашата политическа система е тежко заболяла. Скалпелът е в ръцете на избирателите, минавайки през избори, заяви пред придружаващите го във Великобритания медии Радев.  Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите да формират правителство, ако могат. Но..

публикувано на 18.07.24 в 16:55

Одобриха шестте предложения за почетен гражданин на Варна

Шест предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Варна” бяха одобрени на днешното заседание на Постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към Общински съвет – Варна. Съветниците подкрепиха номинацията на  Борислав Дряновски,  историк и изследовател, автор на поредица книги, сред които за кметовете на Варна, за носителите на..

публикувано на 18.07.24 в 16:47

Земеделски организации се обявиха в подкрепа на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева

Представители на 20 организации до момента от селскостопанския сектор и на земеделската общност, се обявиха против искането на Националната асоциация на зърнопроизводителите, за оставка на заместник-министъра на земеделието Таня Георгиева.  Земеделци призовават за оставката на заместник-министъра Таня Георгиева Те определят като неистина..

публикувано на 18.07.24 в 16:31

Само за ден събраха 80 хиляди лева за пожарогасители

Дарителската кампания чрез PLATFORMATA.BG за купуване на ранцеви пожарогасители успя да събере 80 хиляди лева само за едно денонощие. Това съобщи за Радио Варна инициаторът на кампанията Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците. Целевата сума е 120 хиляди лева, с която да купят оборудване за овладяване на горските пожари..

публикувано на 18.07.24 в 16:25

Над 50% ръст на приходите от нощувки във Варна през май

Над 50% ръст на приходите от нощувки са отчетени във Варна през май т.г., сравнено със същия месец на предходната година. Те достигат 19,7 млн. лв., като 5,1 млн. лв. са  постъпленията от българи, а 14,6 млн. лв. - от чужди граждани, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток. Общият брой на нощувките в областта е с 20% повече...

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Парична гаранция от 10 хил. лева на бившия лидер на ДПС във Варна Сали Табаков

Състав на Варненския окръжен съд определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева на бившия лидер на ДПС във Варна и общински съветник от партията Сали Табаков, обвинен за сключване на неизгодни сделки, пране на пари и притежаване на боеприпаси. Съдът  прецени, че няма опасност Табаков да се укрие, има постоянен адрес,..

публикувано на 18.07.24 в 15:43

Урсула фон дер Лайен застава начело на Европейската комисия за втори мандат

С 401 гласа "за", 284 "против" и 16 "въздържал се" Урсула фон дер Лайен бе избрана за втори мандат начело на Европейската комисия, предаде БНР. Гласуваха общо 707 евродепутати, невалидните бюлетин са 7. Резултатите ѝ надвишиха тези от вота за първи мандат, когато тя получи 383 гласа от 751.

публикувано на 18.07.24 в 15:39