Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Йордан Йорданов: Възстановяването на икономиката може да отнеме до 18 месеца

Кметът на Добрич Йордан Йорданов
Снимка: Община Добрич

През втората седмица на извънредното положение приходите в община Добрич са само 25 процента от постъпленията за същия период на миналата година, Това съобщи в предаването "Позиция" на Радио Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов. Според, него все още е рано да се прогнозира как кризата ще се отрази на общинските бюджети:

Всичко зависи от това колко време ще продължи тази ситуация. Моето лично мнение е, че преодоляването на щетите, нанесени на икономиката, може да отнеме между 12 и 18 месеца.

Община Добрич е взела мерки за облекчаване на общинските наематели, изпаднали в тежко положение заради кризата с коронавируса, напомни Йордан Йорданов.  Някои от наемателите няма да плащат по време на извънредното положение, други ще заплащат с 50 процента по-ниски наеми. Тези от наемателите, чиито фирми продължават да работят по време на извънредното положение, ще продължават да плащат наемите си, но при забавяне няма да им се начисляват лихви.

Ето как кметът на Добрич коментира мерките, които общината е взела за ограничаване разпространението на коронавируса и за подпомагане на жителите:


.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Трети ден протест във Варна /обновява се/

18,55 ч. Протестиращите се спряха пре сп, "Севастопол". Варненнци тръгнаха със знамена и плакати по бул. "Княз Борис I". Движат се в посока площад "Независимост", скандирайки "Оставка" и развявайки националните трикольори. Общото впечатление отново е, че участниците в протеста, спазват дистанция. Малцин аот тях обаче са с маски, за разлика от другите..

публикувано на 12.07.20 в 17:59
Клиниката по ортопедия и травматология на Университетска болница

Приемът на пациенти в ортопедията в Добрич е преустановен заради съмнение за коронавирус

Приемът на пациенти в отделението по ортопедия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е преустановен заради съмнение за разпространение на коронавирус от човек, който е бил в контакт с установен вече заразен с инфекцията, съобщават от областния координационен щаб, цитирани от БТА. Докато ситуацията се изясни, спешни пациенти, които..

публикувано на 12.07.20 в 15:42

Общинските съветници от ГЕРБ- Варна няма да подкрепят на сесия, отдаването на 50 дка на кв. Галата за екопарк

Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ- Варна няма да подкрепи разглеждането на инвестиционно предложение на сдружение "Еко парк Галата" на територията на бивш военен имот в квартала. Това решение е взето при  обсъждане  на дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.  Според подаденото заявление проектът има за цел "управление,..

публикувано на 12.07.20 в 15:34

ДГ “Лястовичка“ ще работи от понеделник

Всички изследвани деца за Covid-19 от ДГ "Лястовичка" с отрицателни проби, затова детската градина ще работи от понеделник, съобщиха от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна. В петък детското заведение беше затворено, а сградата бе повторно дезинфекцирана. Отрицателни са пробите и на контактни деца в детските ясли „Приказен свят“ и..

обновено на 12.07.20 в 15:31

Седмицата започва с облаци и дъжд

През нощта от запад на изток, по преминаващ фронт, облачността ще се увеличи и на места, предимно в Североизточна България, ще започнат краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. В южните части на района чак през деня в понеделник е възможно да превали слаб дъжд. До края на деня валежите навсякъде ще спрат и облачността ще намалее...

публикувано на 12.07.20 в 15:27

Петиция настоява за уволнение и разследване на полицаите пребили студента Евгени Марчев на 10 юли

В интернет събира подписи петиция с искане за уволнение и съд за полицаите, които пребиха студента Евгени Марчев. "Евгени се намира намира в неврохирургията на "Пирогов" с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив. Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не..

публикувано на 12.07.20 в 14:39

Иконите в "Света София" ще бъдат запазени

Иконите в катедралата "Света София" ще бъдат запазени, съобщи говорителят на турския президент Ибрахим Калин в специално изявление. Той отхвърли и твърденията, че превръщането на катедралата в джамия ще навреди на световното историческо наследство. Религиозната..

обновено на 12.07.20 в 13:32