Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тя е Белла и е влюбена в театъра

| обновено на 07.04.20 в 13:50

От днес на виртуалната сцена на „Театърът чете от вкъщи” стъпва Негово Величество Зрителят. Новата инициатива е под наслов "ВИЕ ЧЕТЕТЕ в Театърът чете от вкъщи" и ще се случва всеки вторник.

Кой ще е първият зрител в първото издание на новата рубрика?
Отговорът – днес, 7 април, в 19.00 часа на страницата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров".

А сега нещо в аванс: тя е Белла и е влюбена в театъра.

Здравейте! Аз съм Белла Бакалова, ученичка от 10 клас в Класическата гимназия и преди една година се влюбих. В изкуството и най-вече в театъра. Никога не съм си мислила, че съм способна да обичам нещо толкова силно, докато не открих театъра, колкото и банално да звучи. Откъсът, който избрах да ви прочета, е от една от любимите ми книги - ,,Хартиени градове" на Джон Грийн, и винаги ме кара да си мисля по колко различни начини човек може да разгледа определена ситуация.

Всеки почитател на Мелпомена може да изпрати видео клипове, в които чете стихотворение, разказ, приказка, басня, откъс...... каквото му харесва. Адресът е: s.gicheva@tmpcvarna.com.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Маратон на четенето ще се проведе в навечерието на Цветница

„Цвят - цвете - цветно“ е темата на тазгодишния Маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право, който се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Той ще се проведе в навечерието на Цветница - от 17 до 23 април. Така за 9-а година книгоманите ще съпреживеят удоволствието от четенето със..

публикувано на 22.04.21 в 17:39

„Андрей Даниел – последните 7 години“ в снимки

Една много емоционална среща ще имат почитателите на визуалните изкуства във Варна с откриването на фотоизложбата „Андрей Даниел – последните 7 години“ в Градската художествена галерия . Тя е белязана от непреодолимото усещане за двойна загуба – преди година ни напусна големият български художник Андрей Даниел, а съвсем наскоро и режисьорът..

публикувано на 22.04.21 в 16:23

Стартират два конкурса за миксиране на фолклор, електронна и класическа музика

Конкурс за миксиране на български фолклор и електронна музика е част от събитията, посветени на 20-та годишнина от партньорството между Варна и Дордрехт (Нидерландия).  Организатори и партньори на проявата са Bachfestival Дордрехт, ММФ „Варненско лято“, Фондация „Дордрехт-Варна“, Община Варна, Popcentrale Дордрехт, UBeat, Община Дордрехт и Агенция..

публикувано на 20.04.21 в 14:54

Георги Господинов получава литературната награда на фестивала Узедом

Българският писател Георги Господинов получава днес наградата на фестивала Узедомски литературни дни, съобщи посолството на ФРГ в София. Узедомските литературни дни се провеждат тази година онлайн под мотото "Божественото" от 14 до 17 април. Господинов ще участва в литературно четене днес по обяд, когато ще му бъде връчена наградата...

публикувано на 17.04.21 в 11:43

Портрети на български царици в изложба на Марина Варенцова-Русева

От 16 април до 9 май 2021 г. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ ще бъде представена изложба - живопис на Марина Варенцова-Русева. Тя е известна на варненската публика със символните и митологични теми, пейзажи и натюрморти, но този път акцентът е друг. С Марина Русева ни среща Светлана Вълкова. От какъв период сте избрали..

публикувано на 16.04.21 в 06:56

Да поиграем с трите прасенца на открито

Поредната премиера в Държавен куклен театър - Варна е спектакълът за деца "Трите прасенца". Поради изключителния интерес към новия спектакъл той ще се играе три пъти  тази събота, 17-ти април от 11.00, 12.00 и 13.00 ч., на откритата сцена в театъра. Представлението "Дядовото дворче", планувано за 11.00 ч. в закритата зала отпада, като закупените..

публикувано на 15.04.21 в 11:55

Любо Киров с нова песен, предстоящ албум и лятно турне

"Целуни ме" е заглавието на новия сингъл на Любо Киров, който поставя началото на предстоящия му албум. В предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна , изпълнителят разказа какво се е променило за него през изминалата година: Усетихме колко са важни за нас простичките неща, като това свободно да пътуваме, да се виждаме, да..

публикувано на 15.04.21 в 10:59