Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работа вкъщи - как да се организираме, за да избегнем разсейването

Дистанционната работа, позната още като home office или най-вече с по-всеобхватното понятие remote, e като всяка друга работа. Особено когато свикнеш с нея и тя се превърне в част от живота ти.

В това е убеден Ивайло Цонев, който вече 15 години, с кратки прекъсвания от общо около 4 години, работи по този начин. Понякога за хора от различни държави, континенти и отдалечени на няколко географски пояса.

По този начин работят голяма част от IT сектора, т.нар. freelancers и дигитални номади.

Най-важното при този вид работа е да организирате работното си място така, че да избягвате разсейването. Почивки на определено време, възможност за кратка разходка - дори и в рамките на деня, леки физически упражнения и дори възмост за дрямка са част от хитростите, за да превърнеш работата от дома в нещо стандартно.

Как се живее remote режим с години, когато офисът е събран в чантата или раницата ти може да чуете в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Легендарният самотен мореплавател на България

Капитан Георги Георгиев е първият българин сам обиколил света с яхтата си "Кор Кароли". На 4 юни 2020 щеше да навърши 90 години. Годишнината отбелязваме по инициатива на Фондация «Кор Кароли»,​ съвместно с Община Варна, ВМС и Военноморския музей .  Заради особените условия тази година без масова публичност ще бъдат поднесени  цветя пред паметната..

обновено на 03.06.20 в 21:51

Откриха защо хората с кръвна група "А" се заразяват по-често с коронавирус

Европейски лекари и молекулярни биолози проведоха мащабен генетичен анализ сред почти две хиляди носители на новия коронавирус и откриха мутация, която прави хората с кръвна група "А" по-уязвими на SARS-CoV-2 , съобщи ТАСС. Резултатите от проучването са публикувани в електронната библиотека bioRxiv. "Наши колеги вече откриха доказателства..

публикувано на 03.06.20 в 17:17
Спасител на плаж Кабакум край Варна

Водните спасители през 100 метра в курортите, през 150 метра на обикновените плажове

Предвижда се броят на спасителните постове да се детайлизира според дължината на бреговата линия и в зависимост от местонахождението на плажовете. Спасителните постове на морските плажове, намиращи се в територията на курорти от национално значение остават през 100..

публикувано на 03.06.20 в 16:32

Как да увеличим времето на работа на смартфона си без презареждане

Независимо от модела на телефона, винаги можете да увеличите неговата производителност и да увеличите времето за работа без допълнително презареждане , твърди генералният директор на ANO Digital Platforms Арсений Шелцин пред „Прайм“ Просто трябва да премахнете..

публикувано на 03.06.20 в 14:15

Панорамният път за КК "Златни пясъци" и това лято ще бъде полуизползваем и опасен

За спрени ремонтни дейности в района на плаж ,4Кабакум" ни сигнализираха живеещи в района. Проблемната зона от години е в състояние на рехабилитации и реконструкции, но от много време панорамният път не функционира, а се ползват заобиколни маршрути, за да се стигне до КК "Златни пясъци", което удължава пътя. Сигналите се потвърдиха, екип на Радио..

обновено на 03.06.20 в 10:02

Магията на колелото - страст за цял живот!

Карането на колело е нещо, което практикуват всички хора по света. Нищожен е процентът на онези, които никога не са посегнали към велосипеда. Още от ранна детска възраст едно от първите неща, които децата усвояват е именно карането на колело. След голямото застояване у дома, първите разхождащи се и отдъхващи хора в парковете бяха с колелета...

публикувано на 03.06.20 в 09:10

Руската Covid-ваксина може да бъде прилагана като кисело мляко

Руски учени разработват ваксина срещу новия коронавирус, която ще може да бъде вкарвана в организма под формата на кисело мляко, предава БТА като цитира ТАСС. Агенцията цитира съобщение на вицепрезидента на Руската академия на науките Владимир Чехонин. Работата по създаването на препарата се осъществява от Института по..

публикувано на 02.06.20 в 16:01