Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лалета и дървета цъфтят в Морската градина на Варна

Над  50 000 холандски  лалета вече са разцъфтели в Морската градина във Варна видя репортер на Радио Варна. Това  потвърди и Стоян Аргиров - директор на общинско  предприятие „Управление на проекти и озеленяване” .


Даниела Стойнова разговаря с него и за зацветяването през летния сезон, както и дали продължава паспортизацията на дърветата с  резистограф


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкрита е тайната за идеалната кожа на Елизабет II

Британската кралица се пази слънчевите лъчи да не падат върху лицето и това е тайната за идеалната кожа на лицето й. Секретът бе разкрит от експерта Стюарт Майлс, основател на сайта за начина на живота MilesYounger.com, на когото се позовава вестник The Sun. По думите му кралицата никога не ходи на почивка в горещи страни, вместо това..

публикувано на 06.06.20 в 17:05

Мотоклуб "Вокил" организира кръводарителска акция

Представители на мотообществото от Североизточна България участваха в организирана от мотоклуб „Вокил” кампания за кръводаряване в Кръвния център във Варна. Десетки мотористи, шофьори от таксиметрова компания и граждани се включиха в кампанията,седем от клубовете са варненски. Галин Димов-председател на конфедерацията по кик бокс и муай тай и..

публикувано на 06.06.20 в 13:54
Дворец Версай

Дворецът "Версай" отново е отворен за посетители

Прочутият френски дворец "Версай", построен през 17 век от Краля слънце Луи Четиринадесети, от днес отново приема посетители, след като бе затворен заради кризата с коронавируса, съобщи БТА. Вчера служители на двореца почистиха още веднъж великолепната Огледална зала и лъснаха позлатените й статуи, подготвяйки за днешното отваряне, предаде..

публикувано на 06.06.20 в 09:44

В Балчик ще плетат на открито

Балчик се включва в световния ден на плетенето на открито. Денят тази година се пада на 13 юни. Това е денят, в който всички, обичащи плетивото, излизат и плетат на публични места. Общинската структура към Съюза на инвалидите в България организира събитието следващата събота от 16,00 до 18,00 часа на площадката зад Аквилон в..

обновено на 05.06.20 в 14:50

По брега край морето

Чадърите по плажа на Варна още не пазят сянка. Крилете им са прибрани и затворени стоят като белите стълбове на брези, но без корони. Усещането за безметежност също чака жегите. 19 градуса е температурата на въздуха, 16 са градусите на морската вода. Когато истинското топло дойде, сянката под чадъра ще струва 5 лв. и полягването на шезлонг..

обновено на 05.06.20 в 13:02
Лунното затъмнение

Частично лунно затъмнение тази вечер

  Началото му е в 20 часа и 43 минути и ще продължи до полунощ . Затъмнението ще може да бъде наблюдавано от Европа и Африка, на изток до Азия и Австралия. Ще се вижда и от Варна. Максималното затъмнение ще стане в 22 часа и 25 минути. Подробности от Антоанета Аврамова от варненската обсерватория: И четирите..

публикувано на 05.06.20 в 07:35

Назад към земята

Семейство от града, което иска да смени градския живот с живот на село търси  Фондация Ботаника Лайф , която развива с топанство с обучителен център в с. Надарево, община Търговище. Стопанството има градини, оранжерия и езеро, които имат нужда от целогодишни грижи и внимание. Бъдещите домакини ще посрещат групи с деца и ученици почти целогодишно. Те..

публикувано на 05.06.20 в 13:35