Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фармацевти от Добрич протестират в подкрепа на проф. Асена Стоименова

Снимка: Ани Петрова

Протест на Регионалните фармацевтични колегии започна от днес в страната в защита на председателя на Фармацевтичния съюз проф. Асена Стоименова. Под надзора на Софийската районна прокуратура срещу нея беше повдигнато обвинение заради отправени неоснователни твърдения за очаквана липса на медикаменти. Искането на фармацевтите в страната е мярката за неотклонение парична гаранция срещу техния председател да бъде оттеглена.

Аптеките в Добрич също се включват в протеста, заяви председателят на Регионалната фармацевтична колегия Лалка Стойчева.

"На входа на аптеките ще бъдат сложени плакати, с които ще покажем, че както тя не се страхува да говори, така и ние не сме страхуваме. Ние не намираме тя да е казала нещо страшно, лошо, опасно. Непрекъснато има някакъв недостиг, за сега е по-нормално да има такъв недостиг, след като основно суровините идват от Азия", посочи Стойчева.

Основното искане на фармацевтите е да бъдат снети обвиненията срещу проф. Асена Стоименова:
ВИЖТЕ ОЩЕ

5 000 лева глоба за търговско дружество, ограничило достъпа до морски плажове „Русалка”

Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира по информация в средства за масово осведомяване през 2019 г. за ограничаване на достъпа до морски плажове „Русалка - бейби плаж“, „Русалка - централен“ и „Русалка - каяк“. В хода на работата по..

публикувано на 14.07.20 в 16:24

Синдикатите не се разбраха по спорните текстове в законопроекта за Кодекса на труда

Синдикатите не се разбраха за еднодневните трудови договори, сумираното работно време и извънредния труд. Това стана ясно след провелото се заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което бяха обсъдени предложените от държавата промени в Кодекса на труда, предаде БГНЕС...

публикувано на 14.07.20 в 16:16

Началникът на отдела за киберпрестъпления в ГДБОП подаде оставка

Шевът на отдел „Компютърни престъпления“ в ГДБОП комисар Явор Колев е подал оставка, научи „Хоризонт“ .  Към момента все още не са ясни причините, поради които той е взел това решение. Комисар Явор Колев е един от най-добрите специалисти у нас в борбата с киберпрестъпността. Той създаде и отдела в ГДБОП, който работеше срещу измамите в интернет,..

публикувано на 14.07.20 в 16:00

Александър Паунов напуска парламентарната група на БСП

Александър Паунов напуска Парламентарната група на БСП, но става независим депутат. Това съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова, предаде БНР . По думите ѝ той не е член на БСП, а от коалиционен партньор - Българската комунистическата партия. Тя допълни, че по никакъв начин к азаното от него не ангажира БСП, каза още Нинова...

публикувано на 14.07.20 в 15:45

Провериха 570 души под карантина, няма нарушители

Във Варна и областта са проверени 570 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 570 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации...

публикувано на 14.07.20 в 15:23

459 са свободните места в детските ясли за класирането през юли

459   места за целодневен прием са обявени в детските ясли във Варна за класиране на 24-ти юли, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“  към Община Варна . В тази връзка електронната система за прием ще бъде затворена за редакции и регистрации на нови заявления от 22-ри юли до 24-ти юли включително. На 27.07.2020 г. системата ще бъде..

публикувано на 14.07.20 в 15:14

До края на юли ще бъде готов анализът на бюджета на Варна за първото полугодие

До края на месеца ще бъде готов анализът на бюджета на Варна за първите шест месеца, с акцент върху запазване на проектите, които вече са започнали реализация и ефектът от кризата с коронавируса. Това съобщи на брифинг Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет. Той посочи, че мерките в подкрепа на местния бизнес и гражданите на морската..

публикувано на 14.07.20 в 15:12