Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Варненци протестираха пред Общината (ОБНОВЕНА)

| обновено на 13.04.20 в 14:05
5
Снимка: Румен Сарандев

Около 50 души протестираха пред сградата на Община Варна, видя репортер на Радио Варна.

За причина не недоволстото те изтъкват желанието за достъп до Морската градина и информираност за мерките, които се преприемат в извънредното положение.

Гражданите издигнаха плакати с надписи: "Оставка" и "Искаме си слънцето, Морската градина, плажа".

Полицаите, които охраняваха протеста, проверяваха личните карти на присъстващите и ги предупреждаваха да спазват дистанция.

Органите на реда написаха няколко акта за неносене на маски на някои от протестиращите.

"В България няма пандемия. Хората остават на улицата заради неадекватните мерки и пълната изолация, а коронавирусът не е по-тежък от всеки грип". Това бяха основните тези на протестиращите, които се събраха пред сградата на Общината във Варна.

Част от тях са останали без работа и не могат да се справят. Други подозират световен заговор и подкрепят мнението на д-р Атанас Мангъров за стадния имунитет.

Даниела Стойнова анкетира част от протестиращите.

"Дали сме тук или в Морската градина няма никакво значение. Смятаме, че това, което се случва в момента, не е правилно. Според мен е скандално да отидеш на спортна площадка и да се притесняваш, че ще ти лепнат глоба", обобщиха част от събралите се варненци:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Организират образователна кампания „Еко училища“

Образователна кампания „Еко Училище“ ще се проведе в училища и детски градини във Варна. Чрез видео уроци малчуганите ще получат знания за отпадъците – защо и как да се изхвърлят разделно, какво се случва с тях , след като бъдат събрани, и в какво могат да се превърнат, след като бъдат рециклирани, съобщават от общиснкият пресцентър. Организатори на..

публикувано на 21.10.20 в 18:02

Мобилни групи от смесени екипи ще следят за спазване на мерките срещу COVID-19

Органите на РЗИ ще подпомагат другите служби. Ще бъдат направени мобилни групи от смесени екипи за проверките за спазване на противоепидемичните мерки. Разчитаме освен на контрола, така и на самосъзнанието на всеки един. Вчера се гориха маски публично, а маските спасяват животи, маските помагат. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов след..

обновено на 21.10.20 в 17:50

14 инспектори от Агенцията по храните във Варна с COVID-19

14 инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна са дали положителни проби за COVID-19. Това каза областният управител на Варна- Стоян Пасев. Той уточни, че всички контактни на заразените служители са поставени под карантина. Пасев подчерта, че няма други гнезда на заразата в институции, а само единични случаи. 

публикувано на 21.10.20 в 16:51

В Добрич още търсят преброители

Наближава крайният срок, в който желаещи могат да се включат в националното преброяване през 2021 г. , съобщават от Областната управа в Добрич. Оттам призовават за повече активност от страна на гражданите, тъй като записаните за участие до този момент са твърде малко. Апел за по-голяма активност от страна на хората, желаещи да участват в процеса по..

публикувано на 21.10.20 в 15:40

Пасев: Всички болници във Варна трябва да увеличат двойно капацитета си за COVID-пациенти

Всички болници във Варна трябва да увеличат двойно капацитета си за COVID-отделенията . Цифрите показват скок в заболеваемостта. В момента сме пред алтернатива да нямаме повече места в болниците. Това каза областният управител на Варненска област - Стоян Пасев, който проведе среща с представителите на институциите.   Стана ясно, че 22-ма болни с..

публикувано на 21.10.20 в 15:17

Забравен куфар край старите гробища във Варна вдигна накрак полицията /СНИМКИ/

Забравен куфар на алеята, която минава покрай старите гробища във Варна, е предизвикал за кратко отцепване на района , съобщиха от Областната дирекция на МВР. Специализиран  екип е на място ,извършен е контролиран взрив и се проверява дали в него има опасни предмети или вещества. Снимки: РУМЕН САРАНДЕВ

публикувано на 21.10.20 в 14:57
Варненско езеро

Ангел Забуртов: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро има всички разрешителни

Проектът за удълбочаване на каналите на варненското пристанище е започнал без доклад за оценка на въздействието върху околната среда, защото така са преценили експертите от Министерството на околната среда и водите, но проектът има всички разрешителни. Това каза за Радио Варна генералният директор на държавно предприятие „Пристанищна..

обновено на 21.10.20 в 14:48