Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детското БНР очаква написани от деца творби за конкурса "Искри"

| обновено на 24.04.20 в 16:43

Българското национално радио създава уникална продукция и за детската аудитория. Детското БНР е част от програма „Христо Ботев“, но има 24 часов стрийм в своята интернет страница. Там децата може да слушат, в удобно за тях време, рубриките "История на изкуството за деца", „Яйцето на света“, в които разказват интересни факти и истории, приказките от „Раннобудното петленце“, както и радиосъстезанието "Златната ябълка" и поредицата на Тома Спространов за съвременна музика "От соул до рокендрол".  Екипът на Детското БНР са три млади дами - Калина Колева, Виолета Димитрова, Ани Маринова и отговорният редактор - писателката Ирина Вълчанова.

Те много харесват, когато децата им се обаждат и пишат, особено сега, когато са обявили 37-я Национален конкурс за детско литературно творчество "Искри", и получават писма с детски произведения.

Конкурсът e със свободна тема и дава пълна свобода на участниците в него. Ако все още не сте навършили 17 години, можете да изпратите ваши приказки, разкази, стихотворения или гатанки. Темата и жанра на творбите са свободни, а крайният срок е 30-ти априлВ средата на месец юни всички наградени деца ще бъдат специални гости в директното предаване по програма „Христо Ботев” – така творбите им ще получат и своята премиера в национален ефир.За конкурса Ирина Вълчанова разказа в разговор с Мариела Димитрова -

До конкурса се допускат най-много три произведения от един автор. Те трябва да бъдат изпратени, заедно с пълните данни  на участниците и телефони за връзка, на адрес:

Българско национално радио
София 1040, бул. „Драган Цанков” № 4 – за конкурса „Искри” или на имейл iskri@bnr.bg

Повече информация можете да получите на телефон 9336555, с код за София 02.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна дарява на Унгария скулптура на поета Петър Алипиев

Община Варна дарява скулптурен портрет на поета и преводач Петър Алипиев на Община Кишкьорьош, Унгария. За целта мемориалният знак ще бъде предаден на Унгарския културен институт в София и с тяхно съдействие ще отпътува за Унгария. Скулптурният портрет на Петър Алипиев ще бъде поставена в парка на преводачите „Шандор Петьофи”, който се стопанисва от..

публикувано на 25.04.24 в 13:51

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да видите от 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия "Тунела " в ДКИ КЦ "Двореца".Дарина Пенева е дарявала..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на художничката..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Етнически групи в креативен спектакъл на Арлекин

Всички деца имат таланти и всички ги проявяват по различен начин. Младите таланти на "Арлекин" в партньорство с Международната асоциация на театър за деца и младежи ASSITEJ NORWEY - осъщетсвиха спектакъла "Какво мислиш за мен? /Приятелство чрез изкуства/". Участниците са от  Суворово, Пет могили, Игнатиево, Казашко, Каменар...

публикувано на 24.04.24 в 11:19

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна. Концертът на 29 април е финален за 20-тото издание на Европейския музикален фестивал - Варна и първи от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“ 2024. „Работата с такива изключителни професионалисти е едно творческо..

публикувано на 23.04.24 в 16:34

Фестивал на любителските състави в Балчик на Лазаровден

Традиционният общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” ще се проведе и тази година в Балчик.  19-ото издание ще събере na 27 април колективи от общинските читалища и пенсионерските клубове.  Тази година обичайната сцена на проявата се променя и мястото ще бъде информационният център "Мелницата", като за първа година там ще се организира и..

публикувано на 23.04.24 в 14:39

Маратон на четящите хора във Варна

И тази година на 23 април (Международния ден на книгата и авторското право) празнуваме книгите и четящите хора в една инициатива, родена във Варна, и превърнала се вече в национална кампания. 22-то издание на „Маратон на четящите хора“ се провежда под мотото „Литературата среща образите” и търси връзките между пространствата на въображението, които..

публикувано на 22.04.24 в 19:04