Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Детският кът в Морската на Варна се пука по шевовете

Детска глъч и опашки пред атракционите през целия 1 юни в Морската градина. Това видяха Нина Милошевич и фотографът Румен Сарандев.  Дезинфекция след всяка серия на въртележките, работят почти всички атракциони, заведенията са пълни, чакащите по опашките спазват дистанция,не работи само големият надуваем батут.


Чуйте още за празника на децата в Детския кът във варненската Морска градина от Нина Милошевич

Вижте още в галерията фоторепотаж на Румен Сарандев:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Столетник от Варна: Винаги трябва да си честен

Марин Радев Маринов е роден точно днес преди 100 години. Бил е на фронта с Осми Приморски полк, раняван е няколко пъти, по професия е шивач, шил е мъжки и дамски дрехи. Пенсионирал се е в завод „Дружба”, там е работила и съпругата му Иванка, която е на 94 години. Посреща юбилея си в добро здраве с племенницата си и с приятелите от БЧК, които..

публикувано на 16.06.21 в 17:36

Фестивалният и конгресен център на 35 години

Фестивалният и конгресен център - един от съвременните символи на Варна, става на 35 години.  Той е открит на 16 юни 1986 г.   Архитект на сградата е арх. Косьо Христов.  Първоначално той е наречен „Фестивален комплекс Людмила Живкова“ и е филиал на Народния дворец на културата (НДК, след 1990 г. Национален дворец на културата), изграден в София по нейна..

публикувано на 16.06.21 в 15:46
Деца на плажа

165 ученици от всяко училище ще почиват 6 дни безплатно, записване до 31 юли

Министерският съвет прие програмата "Отново заедно" обяви служебният министър на туризма Стела Балтова,. " Програмата така е разработена, че да предостави туристически пакети за ученици, за 6 дни на стойност 500 лв. . На учениците ще бъдат предоставени възможности да посещават и други дейности, като по този начин ще бъдат подкрепени..

публикувано на 16.06.21 в 14:27

Къде ще почиват варненци това лято?

Българите предпочитат да похарчат голяма част от своите доходи за почивка през лятото. Това показва проучване на международна финансова компания за нагласите на домакинствата, проведено в 12 държави в Европа.  Сега е времето, в което хората вече си правят планове за така жадуваната лятна ваканция. Някои вече са планирали къде и как ще..

обновено на 16.06.21 в 11:21

Бъдещ военен лекар от Морско училище стана талант на годината

Старшина първа степен Мартина Москова е студент във ВВМУ, специалност военен лекар, тя стана „Талант на годината” за тази година в едноименния конкурс. Даниела Стойнова разговаря с нея за това как се съчетава обучението в тази трудна специалност, с участието в конференции и проекти: Бъдещата военна лекарка сподели, че изцяло се е посветила на..

публикувано на 16.06.21 в 10:30

Възрастните хора се притесняват да гласуват машинно

Предстоят поредни избори. На тях ще може да се гласува с хартиена бюлетина или машинно. Дори в малките населени места с над 300 души са предвидени машини. Репортерът ни Ваня Славова се намира в село Николаевка. Тя попита за нагласите на местните за начина на гласуването на изборите на 11 юли. Чуйте:

публикувано на 16.06.21 в 09:37
Снимката е илюстративна

Дъждовете - благоприятни за реколтата

Дъждовете вдъхват оптимизъм на земеделците, защото макари различни по количество в регионите, ги има. За разлика от миналите две лета. Очаква се удвояване на добивите след сушата м.г. “Посевите са в много добро състояние. Има влага. След 25-ти прогнозата е за слънчево време, оттам нататък се надяваме житото да се изпече както..

обновено на 16.06.21 в 06:19