Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Красимир Каракачанов: От 15 юни започват преговорите с немската фирма за двата патрулни кораба за ВМС

2
Снимка: Румен Сарандев

Въпреки недостига на средства и трудните условия българската армия продължава да изпълнява достойно своите задължения. Благодарение на усилията на Министерството на отбраната тенденцията за намаляване на числения състав на армията и нейната модернизация вече са факт. Около това мнение се обединиха президентът и главнокомандващ на Българската армия Румен и Радев и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на съвместните бойни стрелби в Шабла.

По повод забавянето на проектите за обновяването на армията заради пандемията министър Каракачанов изрази увереността си, че то може да бъде наваксано.

Той обяви, че преговорите с немската фирма, която ще строи два патрулни кораба за ВМС, ще започнат от 15 юни. 

Отпускането на повече средства за отбрана вече е факт, но повече пари не означава и повече боеспособност, заяви в Шабла президентът Румен Радев.

"Трябва още по-голямо взаимодействие, превантивна работа на всички нива, така че тези средства да се превръщата в бойни способности. По бързо да реализраме проектите и за Сухопътните войки и Военноморските  сили", каза още президентът.

Румен Радев настоя и за спешни мерки за подобряване на техническото състояние на самолетите МИГ-29.

Подробностите чуйте в репортажа на кореспондента ни Мая Щърбанова:
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Машините за вота пристигнаха във Варна

Доставиха машините за гласуване за парламентарните избори на 2 октомври. 541 са секциите, в които ще гласуваме с машина, устройствата, предназначени за областта са 679. Снимки: Румен Сарандев

публикувано на 30.09.22 в 23:00
Снимката е илюстративна.

Геодезист ще прави оглед на общинските имоти, чиято продажба влезе в съда

Геодезист ще прави оглед на 16-те общински имота, чиято продажба бе оспорена в съда.  Административен съд- Варна назначи съдебно-техническа експертиза по делото, съобщават оттам.  Вещото лице трябва да се запознае с документацията и да направи проверка дали за имотите не е било предвидено да бъдат използвани за спортни площадки, зелени площи, училища..

публикувано на 30.09.22 в 17:21

Съдът назначи съдебно-техническа експертиза по делото за продажба на 16 общински имота във Варна

Днес се проведе поредното заседание по №1559 от 2022 г., образувано по две жалби на бившия областен управител на Варна срещу решения на Общински съвет – Варна, на основание на които Община Варна трябва да осъществи продажби на 16 недвижими имоти, частна общинска собственост.  Две от тези решения се оспорват и от частно лице - Георги Сотиров,..

публикувано на 30.09.22 в 16:53

Над 400 000 души във Варна и областта имат право на глас в неделя

Създадена е необходимата организация за провеждане на изборите на територията на Варна и региона, близо 10 сигнала са подадени за купуване на гласове до областния управител Марио Смърков, те са препратени до МВР. 402 161 души са имащите право на глас във Варненска област за парламентарните избори в неделя, съобщи  председателят на Районната..

публикувано на 30.09.22 в 15:56

Иван Иванов: КЕВР дава зелена светлина на интерконектора

КЕВР дава зелена светлина интерконекторът "Комотини-Стара Загора" да влезе в експлоатация утре. Това каза на брифинг председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов, предаде БГНЕС. Иван Иванов заяви, че КЕВР чрез приети от нея решения финализира връзката "Комотини-Стара Загора", като с това се изпълняват необходимите..

публикувано на 30.09.22 в 15:35

От 1 октомври спират автобусна линия до Златни пясъци

Обслужването на автобусна линия 209 Бърз, движеща се от Варна до к.к. „Златни пясъци“, се преустановява. Промените влизат в сила от 1 октомври 2022 г.,  съобщават от общинското дружество „Градски транспорт“. До „Златни пясъци“ ще продължат да пътуват автобуси с номера 9, 109 и 409. До 31 октомври 2022 г. и трите автобусни линии ще се обслужват по..

публикувано на 30.09.22 в 15:24
архив

В Балчик подават декларации за освобождаване от такса смет до 31 октомври

Общинска данъчна служба в Балчик напомня, че крайният срок за подаване на декларации за освобождаване от сметосъбиране и сметоизвозване е 31 октомври на текущата година. Декларацията е по утвърден образец и се попълва от името на всички собственици. Декларацията може да изтеглите от сайта на Община Балчик www.balchik.bg, раздел Местни данъци и..

публикувано на 30.09.22 в 15:17