Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Играят „Двубой“ на лятната сцена „Зад Театъра“ днес

Класическата българска комедия „Двубой“ ще се играе на 13-ти юли от 21 ч. на лятната сцена „Зад театъра“, съобщават от Драматичен театър „Стоян Бъчваров.

Постановката е на режисьора Стоян Радев Ге. К. и стъпва върху нередактирания текст на Вазов, изпъстрен с характерни думи от епохата, които засилват комичното усещане.

Художник на костюмите и декора е на Даниела Николчова. В проекта участват Милена Кънева, Даниела Викторова,  Веселина Михалкова, Николай Божков, Биляна Стоева, Станислав Кондов, Цветина Петрова, Ненчо Костов, Полина Недкова, Константин Соколов, Гергана Арнаудова, Ивайло Иванов и Валери Вълчев. 

Билетите за спектакъла са част от продължаващата юлската промо акция на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна: два билета могат да се купят цена от 20 лв.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, представя от днес, 23 април, до 18 май 2024 г. самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов..

публикувано на 23.04.24 в 14:42

Фестивал на любителските състави в Балчик на Лазаровден

Традиционният общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” ще се проведе и тази година в Балчик.  19-ото издание ще събере na 27 април колективи от общинските читалища и пенсионерските клубове.  Тази година обичайната сцена на проявата се променя и мястото ще бъде информационният център "Мелницата", като за първа година там ще се организира и..

публикувано на 23.04.24 в 14:39

Маратон на четящите хора във Варна

И тази година на 23 април (Международния ден на книгата и авторското право) празнуваме книгите и четящите хора в една инициатива, родена във Варна, и превърнала се вече в национална кампания. 22-то издание на „Маратон на четящите хора“ се провежда под мотото „Литературата среща образите” и търси връзките между пространствата на въображението, които..

публикувано на 22.04.24 в 19:04

Седмица на камерната музика започва днес в Добрич

Седмица на камерната музика започва от днес в Добрич. Настоящото ѝ издание е посветено на 100-годишнината от рождението на създателя ѝ проф. Константин Илиев – диригент, композитор, музикален педагог и критик. Програмата е избрана внимателно и с професионализма на диригента на Българския камерен оркестър маестро Арто Чифчиян.  Проф. Константин Илиев..

публикувано на 22.04.24 в 10:30

Варненската IV ЕГ спечели специалната награда на кмета във „Франкофонските сцени на България“

Варненската IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ спечели специалната награда на кмета на Община Варна Благомир Коцев на XXVII-ия Фестивал за франкофонски училищен театър „Франкофонските сцени на България“. Френската култура и образование имат дългогодишна история и традиции в България и аз съм щастлив, че сме домакини на този фестивал. Надявам се още дълги..

публикувано на 21.04.24 в 08:11

Колеца и Вантката ни предизвикват да се поразходим из Лос Одесос

Добре дошли в Лос Одесос! Величественият град от сънищата. Мистичният метрополис, скрит за хорските предубеждения. Ако минавате наблизо, отбийте се, разходете се, пийте по едно, запознайте се с местните. Ще ви хареса! Лос Одесос определено пленява със своята фантастичност. Тук илюзиите се сливат с реалността и възбуждат въображението. Открай време..

публикувано на 20.04.24 в 15:45

Наградиха победителите от Националните състезания по професии за млади таланти

Приключиха Националните състезания по професии за млади таланти.  До 17 април Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна беше център на младежката мода и красота. 21 професионални гимназии в страната се срещнаха във Варна, за да участват в националните състезания по професии „ Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и..

публикувано на 17.04.24 в 19:22