Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Аврамова обеща ремонт на най-лошия участък на „Тракия“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова
Снимка: БГНЕС

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) има готовност да започне наложителният ремонт на един от най-компрометираните участъци на автомагистрала „Тракия“, стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде репортер на БГНЕС.

Става въпрос за 40-километровата отсечка на магистралата от Чирпан до Стара Загора, която от години е набраздена с вълни и пропадания по пътното платно и в двете посоки, а скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч.

По време на днешното си участие в парламентарния контрол министър Аврамова увери, че наесен ремонтните дейности най-накрая ще започнат и дори ще бъдат разширени, като първоначално ще обхванат участък от 52 км, но само в платното в посока Бургас.

Стойността е предвидена около 89 млн. лева, като за пътната част ще бъдат около 70 млн. от тях. 15 млн. лева ще отидат за подмяна на мантинели, а други 4 млн. – за смяната на пътните знаци и полагане на хоризонтална маркировка.

„Дейностите ще стартират след 15 септември, за да не затрудним допълнително интензивния автомобилен поток през летния сезон“, обясни ще министър Аврамова и увери, че за целта е предвидена специална организация на движението.

Депутатът от „Воля“ Боряна Георгиева обаче никак не остана доволна от отговора на министъра.

„Вие ще свършите работата на половина с осъществяването на ремонтните дейности в посока Бургас. А в посока София? Не чух нищо. Остава си така“, заяви тя от трибуната. „В България няма нито една магистрала, която да функционира като такава от единия до другия край“, продължи с критиките тя. Георгиева дори посъветва регионалния министър да премине през участъка с личния си автомобил, за да може да „разбере тежкото и окаяно състояние“ на пътната настилка, която създава и опасност за преминаващите от там.

От своя страна Аврамова отговори, че ремонтът има осигурено финансиране, но няма как да започне едновременно в двете посоки, защото трябва да бъде осигурена пропусквателната способност през този участък. /БГНЕС


ВИЖТЕ ОЩЕ

Три нови случая на COVID-19 в Балчишко

Три нови случая на коронавирусна инфекция показва регистърът за община Балчик от днес. Последните два са на мъж и жена - работници в хотел в Австрия, завърнали се в село Оброчище. Другият заразен е 56-годишен служител в Балчик. Общо на домашно лечение са 13 души, двама са в болница.

публикувано на 16.06.21 в 16:49

Излязоха отговорите на външното оценяване по БЕЛ за 7 и 10 клас

Отговорите от националното външно оценяване по български език и литература за седми и десети клас са публикувани в сайта на Министерството на образованието и науката, в раздела " Общо образование ". Това съобщи пресцентърът на МОН. Изпитът за десетокласниците продължи 90 минути. За това време те трябваше да се справят с тест от 23 задачи, сред които 14..

публикувано на 16.06.21 в 16:46

Първият във Варна Street Food Park отваря врати до трета буна

На 18-ти юни (петък), от 18:00ч. до Трета буна на крайбрежната алея във Варна ще отвори врати единственият по рода си Varna Street Food Park. Обособената зона ще посрещне посетители с комбинация от различни концепции – качествена и вкусна храна, приготвяна на място, сцена за концерти и представления, лятно кино и др. В зоната за храна ще гостуват..

публикувано на 16.06.21 в 15:45

Концерт в подкрепа на децата на загинали полицаи ще разтвори сърцата на варненци на 26 юни

Под мотото „С обич за децата в памет на бащите герои” край Слънчевия часовник в Морската градина от 16 ч. служителите на закона ще се срещнат с варненци. Демонстрации на техника и екипировка ще допълнят преживяването на децата и публиката. Най-мащабното благотворително събитие в помощ на семействата на пострадали при изпълнение на своя..

публикувано на 16.06.21 в 15:39

Преразказ по разказа "Череши" на Захари Карабашлиев писаха седмокласниците

Преразказ на разказа „Череши“ от Захари Карабашлиев трябваше да направят на националното външно оценяване по български език и литература седмокласниците. Учениците имаха за задача да предадат текста подробно от името на неутрален разказвач. Творбата е част от банка с произведения на съвременни български автори с безспорен авторитет. Още през..

обновено на 16.06.21 в 15:19

Отново събират опасни отпадъци от домакинствата

Четиридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започва във Варна. Тя ще се проведе в периода от 23-ти юни до 26 -ти юни включително, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно следните видове отпадъци: отпадъци, съдържащи живак (живачни..

публикувано на 16.06.21 в 15:03

Злоупотреби в спортното министерство, възложиха проверки и в тотото

Възложих експертни проверки не само в спортното министерство, но и в прилежащите му дружества, включително и в Българския спортен тотализатор. Това каза служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, след провелото се правителствено заседание. "Има Национална стратегия за младежта 2021-2030 година, която не е приета. В много кратък срок..

публикувано на 16.06.21 в 14:49