Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зоя Чавдарова е №1 на Варна за юни`2020

Автор:

След кратко прекъсване свързано с пандемията от коронавирус, отново се проведе церемонията по награждаването в традиционната месечна анкета „Спортист на Варна“.  Призьорите за месец юни получиха наградите си. За спортист на юни бе определена състезателката по тенис на корт за хора с увреждания Зоя Чавдарова. Зоя спечели  2 златни медвала от ДП. Тя е състезателка на ТК „Велто“-Варна. Подготовката й се води от  Радостин Радославов и Георги Гергинов.

Призът за отбор на месеца заслужи екипажът на яхта „Петра“ за първото място на регата „Калиакра къп“ в клас IRC. Шкипер е Никола Дуков. В онлайн анкетата на първо място с 40.25 % е състезателката по ветроходство Цвета Кирчева от ЯК „Кап. Г.Георгиев Порт Варна“.

Цвета спечели златен медал при девойките младша възраст на регата „Черноморец“. В анкетата за месец юни варненското спортно училище нямаше номинирани, поради липса на участие в престижни прояви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националите ни по плажен хандбал тренират с настроение (ВИДЕО)

Във Варна този четвъртък стартира Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки. И двата български отбора са готови и имат сериозни амбиции за този шампионат. Юношите днес също тренираха на официалния стадион на Южен плаж - Варна. Преди тях това направи девическия тим. Настроението при нашите състезатели и изключително позитивно и всички..

публикувано на 02.07.24 в 21:42

За Румъния Европейското първенство приключи

Румъния загуби от Нидерлания с 0:3 в Мюнхен в среща от осминафиналите на Евро 2024. Коди Гакпо откри резултата в 20-ата минута, а резервата Донийл Мален се разписа в 83-ата минута и в продължението.

публикувано на 02.07.24 в 21:32

Борислава Христова: Винаги си мисля за Варна ( ВИДЕО )

Борислава Христова е най-добрата българска баскетболистка в момента. Нейната кариера започва от варненския тим "Черно море Одесос" и стига до елитните отбори в Европа. За последните два сезона Борислава игра в румънския "Сепси", където беше голямата звезда. От новия сезон обаче ще носи екипа на елитния "Жирона"-Испания. Боби беше гост на Държавното..

публикувано на 02.07.24 в 11:35

Нов футболист в Нефтохимик

Първото лятно попълнение в селекцията на представителния отбор на Нефтохимик за сезон 2024/2025 е Яни Николов. Роденият през 1995 година е роден в Бургас и играе на позицията полузащитник. Играл е още за отборите на Черноморец и Созопол във Втора лига (бившата „Б“ ПФГ). През миналият сезон се състезава за отбора на ОФК Карнобат.

публикувано на 02.07.24 в 09:02

Холандия ще защитава статистиката срещу Румъния

Румъния среща Нидерландия на осминафиналите на Евро 2024 днес. “Лалетата” не се представят убедително от старта на шамипоната.  Тимът на Куман победи Полша, но след това направи равен с Франция и загуби от Австрия. Румънците завършиха на първо място в група “Е след победа над Украйна, загуба от Белгия и равенство със Словакия. Общо взето еднакви..

публикувано на 02.07.24 в 08:11

Турция и Австрия гледат към 1/4 финалите

Отборите на Австрия и Турция тази вечер се изправят един срещу друг в Лайпциг. Това ще е последният мач от 1/8-финалите на ЕП по футбол. Срещата е от 22:00 ч.  Австрийците са най-приятната изненада до този момент на турнира.  Те спечелиха група D с 6 точки. Загубата от Франция не е реална, защото стана след техен автогол. Отборът играе подредено и..

публикувано на 02.07.24 в 08:06

Българките спечелиха последната си контрола

Националният отбор на България за жени U20 спечели последната си контрола преди Европейското първенство в Дивизия B, на което София е домакин. В среща, изиграна днес в столичната зала „Триадица“, баскетболистките на Преслав Пешев надвиха Швейцария с 58:47.  Двубоят започна много равностойно, като след десет минути игра гостите имаха леко предимство..

публикувано на 02.07.24 в 07:57