Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Варна под дъжда

| обновено на 27.07.20 в 17:22

Минути след три следобед над Варна ливна пороен дъжд. Вече близо час във Варна вали. Плътна стена от вода. Светофари и пътни знаци едва се забелязват.  Даже пешеходците вече не бързат да се скрият.


В 15 часа навсякъде по Черноморието температурите бяха над 30 градуса, само в Шабла - 27С.

Варна - 33, Русе и Силистра - 32, Разград и Шумен - 30, Добрич - 31, Емиве, Бургас, Ахтопол - 30 градуса.


Тежкото задушно време водата бързо го отми. От север силно притъмня. От тераси и балкони летят пранета и цветя.


За кратко обаче улиците се превърнаха в реки.


Гръмотевици, вятър гъне клоните на дърветата, улуците преляха.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Телефонна линия за хронично болни в условията на Ковид 19

Инициативата е на Националната пациентска организация(НПО).  На телефон 0800 14 515 хронично болните хора ще могат да поискат помощ, консултация със специалист, съвети за психично здраве, както и да научат повече за ефектите от COVID-19 при пациенти със специфични заболявания, вкл. автоимунни. Председателят на Националната пациентска организация..

публикувано на 06.08.20 в 15:08

Варненската морска гимназия ще има нов иновативен образователен център

300 хиляди лева ще получи Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец “  за изграждане на STEM среда в категорията за училища с 300 и повече ученици, съобщават от  гимназията в сайта си. Морската гимназия с въвеждането на новия център ще предостави нови възможности за интегриране на иновации, ще осигури практическо измерение на учебната..

обновено на 06.08.20 в 15:01
Награда Варна

Определиха награди "Варна" и стратегията за личностно развитие на децата

Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Варна бе приета за периода 2020-2021 година по време на заседание на комисия „Наука и образование”. С годишен план на дейността, съгласуван с началника на РУО– Варна, стратегията е разработена не само от Дирекция „Образование”, има раздели, които са направени от..

публикувано на 06.08.20 в 14:58

БСП иска извънредно заседание на парламента

ПГ на БСП за България днес внасяме необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13 часа. Това каза Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС. Определяме следния дневен ред. Първо - решение на Народното събрание, с което се задължава правителството на Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на..

публикувано на 06.08.20 в 14:50

Инспекцията по труда засилва контрола в морските курорти с екипи от други области

Предвид активизирането на летния сезон Инспекцията по труда стартира традиционната си инспекционна кампания в морските курорти чрез подсилване на екипите с командировани служители от други област , съобщиха от инспекцията по труда. Засилен контрол в тях се осъществява от 01.06.2020 г., но дирекциите, на чиито територии има курортни комплекси, до..

публикувано на 06.08.20 в 14:40

Продават фалшиви дезинфектанти

За това съобщи днес доц. д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспекторза фалшиви дезинфектанти. По думите му в момента в търговската мрежа има над 100 козметични продукта, които се рекламират като дезинфектанти, но не са такива. Издадено е предписание на производителите им невярната информация да бъде премахната. Има вкл. вносни такива продукти..

публикувано на 06.08.20 в 14:37

Инвестиции за близо 5 милиона лева чрез местните инициативни групи в Добричка област

В Добричка област са осигурени инвестиции за 4 890 000 лева чрез четирите местни инициативни групи, подкрепили проекти по европейски програми , съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/. Местната инициативна рибарска група "Шабла - Каварна - Балчик" ще ползва ресурс от над 901 000 лева за изграждане на морски клуб в рибарското селище Кария, за..

публикувано на 06.08.20 в 14:31