Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Завод в Добрич затвори заради Ковид-19

Снимка: БГНЕС

Над 320 работници в завод за гъвкави съединения за вода в Добрич са били тествани за коронавирусна инфекция, след като се е установил случай на положително лице сред служителите. Заради установени още положителни на Ковид-19 случаи старият цех на фабриката е затворен, а всички служители, независимо дали са с положителен или отрицателен тест, са поставени под карантина.

Заради установени още положителни случаи на Ковид-19 в предприятието за производство на меки връзки в Добрич, от 27 юли един от заводите е преустановил дейност, заяви управителят на фирмата Веселин Велев.

Веселин Велев допълни, че мерките в новата фабрика са изключително прецизни, осигурени са лични предпазни средства за работниците, дезинфектанти, както и отделни коридори за движение на хората.

Случаите на Ковид-19 за последното денонощие в област Добрич са 48, което я подрежда на второ място след София.

Подробности чуйте от репортажа на Мая Щърбанова.ВИЖТЕ ОЩЕ
Стая в инфекциозна клиника, ет1, февруари 2019

Варненец сигнализира за редица неудобства за пациентите в Инфекциозна клиника

За неудобства в условията, при които се лекуват приетите във варненската Инфекциозна клиника, сигнализира в редакцията ни Добромир Анастасов.  Варненецът, чиято майка е била пациент в Инфекциозна клиника, описа условията по следния начин Пациентите за подложени на директно слънчево напичане, тъй като в стаите няма пердета или завеси, това..

обновено на 06.08.20 в 13:17

Ще се търси друг хотел в Несебър за настаняване на туристи под карантина

Нямаме договор с хотела в Несебър, определен за настаняване на туристи под карантина за коронавирус и ще се търси друг, след като гражданите са против, каза министърът на туризма Марияна Николова. Припомням, че вчера жители на Несебър протестираха срещу избрания хотел за настаняване на туристи с Ковид-19.  Николова уточни, че мястото е било..

публикувано на 06.08.20 в 13:00

СЕМ: Всяка физическа и вербална агресия срещу журналисти е недопустима

Съветът за електронни медии изразява сериозно безпокойство от зачестилите посегателства срещу журналисти. Всяка физическа и вербална агресия срещу журналисти е недопустима в едно демократично общество. Това се казва в позиция на СЕМ. Особено в държава..

публикувано на 06.08.20 в 10:56
Президентът Румен Радев направи изявление пред медиите.

Радев: Управлението върна историческия часовник на България към зората на прехода

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позици я, заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС. Радев откри представянето на първата част на Националния..

обновено на 06.08.20 в 10:49

204 са свободните места в гимназиите с прием след VII клас във Варна

Четвъртото класиране за прием след седми клас в учебни заведения във Варна  и региона вече започна.  То ще продължи до 10 септември. Това съобщи Венцеслава Генова, началник на РУО-Варна. В област Варна има обявени общо 501 свободни места, от които 204 са за град Варна. Извън системата са все още малко над 120 ученици, които и след третия..

публикувано на 06.08.20 в 10:15

Има ли вече свободен достъп до плажа в Русалка

Темата за свободния достъп до плажовете по родното ни Черноморие е актуална всяко лято. Примерите за липсата на такъв с годините стават все повече. Още преди започването на активния летен сезон, стартирал по-късно тази година, в средата на юни месец община Каварна издаде заповед за премахването на бариерата на входа на Ваканционното..

обновено на 06.08.20 в 09:52
Томислав Дончев

Томислав Дончев: Възможен вариант е оставка на кабинета през септември

Възможен е вариант за оставка на правителството в края на септември, за да може до тогава Народното събрание да приеме най-важните, според управляващите, промени в нормативните документи и закони и така страната да влезе по-подготвена в есенния и зимния период.  Тази идея лансира пред „Нова телевизия“ вицепремиерът Томислав Дончев. Той..

публикувано на 06.08.20 в 09:46