Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Когато Женя Казакова избира музиката...

Във вечерта на 17 юли в предаването „Срещи в 7/8“ поканих за разговор тракийската певица Женя Казакова. По традиция петъчните срещи са запазена територия за размислите на съвременните музикални творци от фолклорната сцена. А специално лятната петъчна поредица е трибуна, от която артистът може да се нарисува с песен образно казано. Или време, в което говорим за онези музиканти, каращи ни да се чувстваме някак особено. Минути, в които отново тръпнем с изкуството им и си спомняме срещите с тях.

Сред най-любимите изпълнители на талантливата певица се нареждат гъдуларят Пейо Пеев, кавалджията Темелко Иванов, акордеонистът Тончо Тонев, кавалджията Недялко Недялков, певците Радостина Кънева, Жечка Сланинкова и Димитър Богданов.

Какви истории разказа Женя Казакова, свързани с тези музиканти – чуйте в звуковия файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Блестящи музиканти свирят тази вечер във Варна

Димитър Буров – цигулка, Стефан Хаджиев – виолончело  и Людмил Ангелов – пиано с камерен концерт в навечерието на  Деня на Варна от 19 часа в Градската художествена галерия. Специален проект в рамките на модула „Музикална лаборатория“ на Международния музикален фестивал „Варненско лято” 2020 среща интерпретаторските..

публикувано на 14.08.20 в 15:25

Бони Петрунова: Находките от Калиакра стигат за нов музей в Каварна

„Музеят дойде при хората“ каза при откриването на изложбата с находки от разкопките на нос Калиакра през миналото лято във фоайето на общинската администрация кметът Елена Балтаджиева.  Тя  допълни, че изложбата дава възможност на гражданите и гостите на града ни, наред с обслужването им от администрацията, да се запознаят и с археологическото..

публикувано на 14.08.20 в 13:49

"Парижката Света Богородица" с премиера в Летния театър във Варна

Варненската опера поставя световноизвестният мюзикъл "Парижката Света Богородица". Спектакълът е по музика на Рикардо Кочанте и ще се играе в петък, 14 август от 21 часа като част от фестивала "Опера в Летния театър". Премиерата не случайно е в навечерието на празника на Варна, денят в който честваме Света Богородица. Постановката на режисьора..

публикувано на 13.08.20 в 14:49

Художникът Васил Петров с изложба живопис във Варна

ГАЛЕРИЯ "АРТ МАРКОНИ" Представя 13.08. – 02.09.2020 г. „БРЕГЪТ НА НАДЕЖДАТА” Изложба живопис На ВАСИЛ ПЕТРОВ 18.30 часа 13.08.2020 г. Повече от двадесет години не само аз свързвам месец август с Васил Петров, този месец е зареден с магията на очакване на поредната му творческа изява за всички приятели и ценители от морската..

публикувано на 13.08.20 в 10:49
Брегът на надеждата

Художникът Васил Петров с изложба живопис във Варна

  Дни преди празника на Варна Васил Петров спазва дългогодишната традиция, да представи най-новите си живописни платна.  Изложба "Брегът на надеждата" се открива в 18.30 на 13 август в галерия АртМаркони във Варна на ул."Охрид"22.   Васил обича цифрата 13.  За него тя крие специален заряд и таен код. След емблематичната изложба..

публикувано на 13.08.20 в 07:35
Минчо Минчев

Тази вечер във Варна свирят Минчо Минчев-цигулка и Джулио Бозети-обой

Двамата виртуози Минчо Минчев, цигулка, и Джулио Бозети,  обой, гостуват  днес във Варна.  От 20:30 в двора на Археологическия музей  заедно със  „Софийски солисти” ще излязат  на сцената под палката на маестро Пламен Джуров. С този концерт Международният музикален фестивал „Варненско лято“ ще отбележи 60-годишнината от първия публичен концерт на..

обновено на 12.08.20 в 16:13