Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Когато избирате университет, избирате перспектива

Надграждайте знания и умения в магистърските програми на Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна е място, където всеки може да намери своята лична причина да придобива мъдрост, смелост и воля за успех. Студентите го определят като модерен, стабилен, проактивен и иновативен университет, а през 2020 г. той чества своята 100-годишнина. Девизът му е: „С академични традиции в бъдещето!“. Ето защо той базира работата си върху опита и традициите, но се стреми да бъде гъвкав във всичко и в частност в процеса на обучение. Това се проявява в бързо развиващата се мрежа от партньорства на университета с бизнеса, публичната администрация, образователни структури в страната и чужбина, нестопанския сектор и др. Той предлага модифицирано класическото образование в посока към постигане на разумен баланс между знания, умения и компетенции с акцент върху „учене чрез правене“ (на място в бизнеса и широко присъствие на бизнеса в университета). Ревниво отстоява мисията си да дава елитно образование, да възпитава любознателни и учещи се, отговорни и отдадени, предприемчиви, честни и открити млади хора, които мечтаят смело и се сбъдват уверено.

През академичната 2020/2021 г. ИУ – Варна осъществява обучение за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър” в две области на висшето образование: 1. „Социални, стопански и правни науки”; 2. „Природни науки, математика и информатика”. Предлагат се 26 специалности в ОКС „магистър” в четири професионални направления: „Икономика”, „Администрация и управление”, „Туризъм” и „Информатика и компютърни науки”.

Три са възможните форми на обучение – редовна (вкл. редовна електронна и редовна модулна), задочна и дистанционна. Изборът на магистърска специалност в Икономически университет – Варна е дългосрочна инвестиция за бъдеща професионална реализация с международно призната диплома и конкурентоспособност на трудовия пазар както в страната, така и в чужбина. Той дава възможност на кандидат-студентите:

• да профилират и задълбочат своята подготовка по вече придобита специалност в ОКС „бакалавър“ или „професионален бакалавър“;

• да получат допълнителна широкопрофилна и интердисциплинарна подготовка по друга специалност, различна от придобитата в ОКС „бакалавър“ или „магистър“;

• да разширят и задълбочат своите икономически и управленски знания, както и да придобият практически умения и компетентности в отделните професионални направления;

• да подобрят възможностите си за професионална реализация с международно призната диплома;

• да извървят своя професионален път уверени, можещи и компетентни.

Завършилите могат да се реализират като ръководни и експертни кадри във всички сфери на икономиката и администрацията. Обучението предоставя възможност за международна сравнимост на получаваните знания и придобитите умения, както и условия за образователна мобилност в множество утвърдени университети в Европа. През месец септември предстои ІІ етап на приема в ОКС „магистър“, като подаването на документи е от 7.09. до 11.09.2020 г. Погрижете се за бъдещето си сега! За повече информация посетете: https://ue-varna.bg/bg/p/7747/priem/magistar

Информация за кандидатмагистърски прием можете да получите : 0882 165676 cmo@ue-varna.bg


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Шарков: Най-малкият риск за предаване на Ковид-19 в България е в стоматологичните кабинети

„Най-малкият риск от трансмисия на Ковид-19 в България е в стоматологичните практики. Нашите кабинети не са социални места, има ред, записване по телефона, а в чакалните има максимум двама души.“ Това каза д-р Николай Шарков е Председател на УС на Български зъболекарски съюз в предаването "Новият ден" на Радио Варна . Той подчерта и факта, че..

публикувано на 27.10.20 в 10:34

Възстановяват понто-сарматските степи в района на Калиакра

Дейностите по възстановяването на понто-сарматските степи започнаха в община Каварна. Те са в изпълнение на проект, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда след решение на Европейския съд, че България ще търпи сериозни финансови санкции заради унищожения хабитат на прелетните птици. Община Каварна е..

публикувано на 27.10.20 в 10:31

Един от пострадалите от взрива апартаменти във "Владиславово" все още на фаза "груб строеж"

Най-пострадалите жилища в блок 302 в кв. „Вл. Варненчик“, в който избухна мощен взрив в началото на годината, до голяма степен са възстановени. Това каза за Радио Варна кметът на района Николай Костадинов. Един от апартаментите обаче все още не е годен за обитаване, тъй като строителните работи не са завършени, а собствениците нямат финансовата..

публикувано на 27.10.20 в 10:02

Новозаразените с Ковид-19 във Варна са 106 при рекордни 2 243 за страната

При направени 7659 PCR теста отчитаме рязък скок на броя на заразените с коронавирус у нас - 2 243 са новите случаи, което означава, че  29% от изследваните са заразени. В болница остават 2130 души, от тях 149 в интензивни отделения. Оздравели са 296 души. Голям е и броят на починалите - 42-ма души са станали жертва на болестта. Най-много са новите..

публикувано на 27.10.20 в 06:59
Снимката е илюстративна

Отново ударен пешеходец

Пешеходец е бил блъснат от лек автомобил при маневра на заден ход. Той е с контузия на крака и без опасност за живота. Инцидентът е станал на ул.Иван Церов в кв. Младост, до бл.117 вчера, съобщиха за Радио Варна от КАТ-Варна.  Общо шест леки пътно-транспортни произшествия са регистрирани през денонощието на територията на Варна.

публикувано на 27.10.20 в 06:49

Местности край Варна ще са без ток, заради ремонти

В периода 27.10.2020 - 28.10.2020 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Траката, м-ст Средна Трака, м-ст Ваялар, м-ст Свети Никола. В периода 27.10.2020 - 28.10.2020 от 09:30 ч. до 16:30 ч. ,..

публикувано на 27.10.20 в 06:25

Предимно слънчево във вторник

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове на места ще има условия за намалена видимост. Вятърът ще е слаб от източна четвърт. Максимални температури между 17° и 22°, за Варна около 21°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода между 18° и 20°. Изгрев на Слънцето за Варна в..

публикувано на 27.10.20 в 06:17