Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобрява се състоянието на третото дете от катастрофата в село Белгун

| обновено на 18.08.20 в 08:48

Досъдебно производство за причиняване при ПТП на смърт на повече от едно лице е образувано в Окръжната прокуратура в Добрич след вчерашната тежка катастрофа в каварненското село Белгун. При инцидента на място са починали четирима души, сред които и две деца. Състоянието на третото дете и на шофьора на автомобила, предизвикал катастрофата, се подобрява. Все още не е готова пробата на водача за алкохол и наркотици.

Повече информация от Мая Щърбанова. 


Тежкият пътен инцидент е станал в центъра на каварненското село между два автомобила. Единият е в такова състояние, че трудно личи марката му, посочват от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Предполага се, че е БМВ. По предварителна информация колите са се състезавали и са се сблъскали при гонката. По време на огледа е установено, че и двата автомобила са обърнати на таван.

Загиналата жена, както и нейният съселянин се намирали на тротоара, когато били връхлетени от колите. Все още не се знае къде са били двете деца, изгубили живота си. Едното е починало на място, а другото - в болница, допълват от пресслужбата на Апелативната прокуратура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
маратон

Повече от 220 участници в маратона "Галата - Варна" тази година

Повече от 220 ще бъдат участниците в тазгодишното издание на маратона "Галата - Варна".  84-тото издание на най-старото плувно състезание в България ще се проведе на 4 август. Очаква се сериозно международно участие, участници от 6 държави ще има в надпреварата.  Регистрацията започва в 8:30 часа, а стартът ще бъде даден точно в 9:00 ч. след подробен..

публикувано на 31.07.24 в 12:19

Над 15 % ръст на германските туристи у нас очаква браншът през 2024-та

В три поредни години специалистите отчитат 14-15 % повишение на посещенията на германските туристи у нас за 12-месечен период. И през 2024-та очакваме същия процент, а може би и по-висок, коментира за Радио Варна  Тихомир Патарински, аташе по туризъм на България в столицата на Германия – Берлин, който е част от дипломатическия състав на Посолството на..

публикувано на 31.07.24 в 11:05

Расте броят на жертвите на домашно насилие, повечето от тях са деца

За четири години жертвите на домашно насилие растат лавинообразно, сочи официалната статистика на Министерството на труда и социалната политика.  Според данните домашното насилие е основно над деца.  Ако през 2020 г. идентифицираните жертви на домашно насилие са общо 594, от които 11 с увреждания, 161 - жени, 8 мъже и 425 деца, то само за първото..

публикувано на 31.07.24 в 10:40

Близо 500 литра нелегален алкохол в кв. "Аспарухово" и край с. Аксаково откриха митничари

Митничари откриха голямо количество нелегален алкохол в кв. "Аспарухово" и край с. Аксаково. Акцията е част от проверките на екипи по Черноморието  на митническите мобилни групи от отделите в митниците в Бургас и Варна. Три са обектите, в които е открит нелегален алкохол - ракия и алкохолно съдържание над 41 градуса, като два от тях се намират във..

публикувано на 31.07.24 в 10:18

Чужденец под временна закрила обра турист в к.к. "Златни пясъци"

63-годишен украинец, с временна закрила, е обрал турист в курортния комплекс "Златни пясъци", съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Служители на Пето районно управление са задържали извършителя, откраднал чанта с намиращите се в нея пари, лични документи, банкови карти и други вещи.  Образувано е бързо производство. 

публикувано на 31.07.24 в 10:01

С тежка техника лозари и винопроизводители излязоха на протест край Поморие

Лозари и винопроизводители от Поморие излязоха на протест рано тази сутрин. С тежка техника те блокираха главния път за Слънчев бряг в района на Каменар край Поморие. За минути са се образували километрични опашки от автомобили.  Заради протеста днес ще има временна забрана за движение на превозни средства по общински път, обхващащ участъка от..

публикувано на 31.07.24 в 09:44
Исмаил Хания

Ръководителят на "Хамас" Исмаил Хания е убит в Иран

Лидерът на радикалната палестинска групировка "Хамас" Исмаил Хания е бил убит в иранскaта столица Техеран, съобщи палестинската ислямистка групировка, предаде БНР.  По-рано израелската армия обяви, че при атака с изтребители в района на Бейрут е загинал най-висшият военен командир на ливанската групировка "Хизбула" Фуад Шукр. От "Хамас" официално..

публикувано на 31.07.24 в 09:42