Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марешки: "Воля" категорично се противопоставя на блокадите

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки заяви във Варна, че от партията му са предупредили във връзка с блокадите, че е възможно да се стигне до саморазправа и че това не трябва да се допуска.

"Воля" категорично се противопоставя на блокадите, допълни той :

Веселин Марешки каза още по повод предложените промени в конституцията от ГЕРБ, че намаляването на броя на депутатите не е рестарт на държавата, а само въвеждането на чист мажоритарен избор на депутати, може да даде възможност в управлението на страната да влязат да се  нови, млади, и почтени българи, които да извършат промяната. Той смята, че трябва да се въведе забрана хора, които досега са участвали по някакъв начин в управлението, да се кандидатират за депутати отсега нататък.

Информация на Даниела Стойнова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради , нарушена на места е и инфраструктурата. Населени места в Община Каварна са останали без ток и вода. По данни на МТО станция Добрич падналият дъжд в Каварна е 60 литра на квадратен метър. Силен дъжд, придружен с гръмотевици, причини редица проблеми в Община Каварна. По информация на..

публикувано на 11.09.24 в 17:26

Политиците около Ахмед Доган се явяват на избори с нова коалиция - „Алианс за права и свободи“

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР, предаде БНР. Румен Йончев обясни: "Името не е случайно както се досещате. Искаме с думата "алианс" да заявим едно..

публикувано на 11.09.24 в 17:12

Община Варна: Не се е налагала евакуация на децата от ДГ „Детски свят“ във "Владиславово"

Спокойна е ситуацията в Детска градина №40 „Детски свят“ в кв. „Владислав Варненчик“, където част от помещенията бяха засегнати от проливния дъжд в ранните следобедни часове днес. Информацията за нужда от евакуация на децата не отговаря на истината, посочват от общинския пресцентър. От кабинета на кмета Благомир Коцев се осъществи връзка с..

публикувано на 11.09.24 в 17:05

Откриха мигранти в безпомощно състояние край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската дирекция на „Гранична полиция“ е преследвала товарния автомобил от странджанското село Крушевец, предаде..

публикувано на 11.09.24 в 15:55

Върховният съд допусна "ДПС - Ново начало" да участва в изборите

Върховният административен съд отмени решение, с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията, съобщиха от пресцентъра на Съда. По безспорен и несъмнен начин е установено..

публикувано на 11.09.24 в 15:35
Снимката е илюстративна.

Евакуират децата от детска градина "Детски свят" във "Владиславово" заради наводнение

Децата от детска градина "Детски свят" в квартал "Владислав Варненчик" във Варна ще бъдат евакуирани в спортна зала "Владислав", която се намира в района, съобщиха от областната администрация. Осигурен е автобус за превозването им. Причината е, че заради дъжда е наводнен дворът на детското заведение, засегната е и сградата.  Информацията, че..

публикувано на 11.09.24 в 15:27

Дейности по сдвояване на електронното пациентско досие с телефона на 19 и 20 септември в Балчик

Мобилното приложение еЗдраве осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до личното му електронно здравно доси е. Най-важното, което трябва да знаят желаещите, е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено  да инсталират предварително приложението,  което се случва напълно безплатно от..

публикувано на 11.09.24 в 14:46