Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Днес е последният ден на джаз фестивала „Варненско лято“ 2020

Първо тромпетистът Роко Захариев ще представи проекта си „Роко и неговите братя“, а финалният концерт по-късно вечерта ще бъде на Константин Костов - Агниешка Хекиерт квартет. Началото е в 20:30 в двора на Археологическия музей.

Началото ще е на тромпетиста Роко Захариев и проекта „Роко и неговите братя“ заедно с Александър Логозаров  - китара, Васил Хаджигрудев – контрабас и Димитър Семов – ударни. Последният концерт ще бъде на Константин Костов - Агниешка Хекиерт квартет. Заедно с Агниешка, за която Боби Макферин казва, че носи музиката в кръвта си, и пианиста Константин Костов, ще бъдат Димитър Семов – ударни и Радослав Славчев -
бас китара.

Международният джаз фестивал “Варненско лято” е основан през 1992 и се провежда ежегодно с участието на музиканти от чужбина и България. Организатор е Варненското джаз общество с финансовата подкрепа на фонд
„Култура“ на Община Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Виртуален коледен артбазар Варна във фейсбук

Коронавирусът прекъсна освен всичко останало и една традиция, изпълнена с много красота и създаваща уют и топлина в душата, а именно типичните за цяла Европа коледни базари. Грейнали с красиви сувенири, с множество арт изделия, с вкусни сладки, на фона на аромат от топло вино.  Базари, изпъстрени с хора, чиито очи блестят с любов в навечерието на..

публикувано на 03.12.20 в 09:57

Приказка за теб онлайн от Варненския куклен театър

„ Приказка за теб ” се нарича най-новото онлайн пространство, което Варненският куклен театър създаде за среща със своите зрители. В сайта актьорите разказват приказки, изпълняват песни, предлагат идеи за справяне със скуката, учат децата как сами да си изработят кукли с подръчни материали. През декември ще има и коледни изненади. Вратите..

публикувано на 01.12.20 в 11:47

Пандемията удари и по книгата, спадът в продажбите е 30%

30% е спадът в продажбите на книги през 2020 година, показва проучване на Асоциация „Българска книга”, като книгоиздатели и книготърговци посочват април и май като най-тежките за сектора. Според тях 9% ДДС за книгите от временна, трябва да се превърне в постоянна мярка, предаде репортер на БГНЕС, цитирайки проучването на единствената организация на..

публикувано на 01.12.20 в 09:22

Археологическият музей във Варна няма да приема посетители до 21 декември

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната работата на Регионален исторически музей – Варна с посетители се реорганизира от 1 декември  21 декември 2020 г., съобщават от музея.  Всички закрити музейни експозиции ще бъдат затворени за посещения. Индивидуални посетители и групи под 10 души ще бъдат допускани в откритите обекти..

публикувано на 30.11.20 в 17:28
Опера Варна

Примабалерината на Националната опера и балет в Скопие гостува на варненска сцена

Примабалерината на Националната опера и балет на Северна Македония Мария Кичевска ще гостува на варненска сцена , съобщиха днес от Театрално-музикалния продуцентски център в крайморския град. Тя ще танцува в два спектакъла в рамките на Петия международен балетен форум "Варна 2020". На 17 декември Кичевска ще влезе в ролята на Одета/Одилия от "Лебедово..

публикувано на 30.11.20 в 16:31

205 разказа участваха в Националния литературен конкурс "Атанас Липчев" 2020

Приключи 6 - ят Национален литературен конкурс за разказ „Атанас Липчев" , който се организира от Сдружението на писателите – Варна и Дирекция „Култура и духовно развитие“ в общината. Първа награда спечели Красимира Николова от Русе с разказа си „Танчето“. Втора е Десислава Грамадникова от Пловдив, трети - Даниел Донев от София. Жури в..

обновено на 30.11.20 в 15:30

Пътеводител представя три от емблематичните музеи на Варна

Ново издание, посветено на три от емблематичните музеи в морската столица, излиза от печат с финансовата подкрепа на Фонд „Култура” на Община Варна. Пътеводителят „Музеите на Варна - Етнографски музей, Музей на Възраждането, Музей за нова история на Варна” разказва за миналото на града ни в периода XV – XX в., като представя и популяризира ценни..

публикувано на 30.11.20 в 13:55