Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

252 ученици пристъпиха прага на обновената сграда на НУ "Васил Левски" в "Аспарухово"

252 ученици от начално училище „Васил Левски” в квартал „Аспарухово” във Варна присъстваха на откриването на новата учебна година и влязоха в напълно обновената сграда на учебното заведение, затворена за ремонт в края на 2017 година. Всички ученици от 12-е паралелки в начално училище „Васил Левски”в Аспарухово, заедно с родителите си, се събраха в двора на учебното заведение, защото най-после те се върнаха в своята сграда след почти три години ремонт, който на практика беше ново строителство. Даниела Стойнова разказва за посрещането на новата учебна година там.

Много от родителите споделиха радостта си от модерната база и казаха,че се надяват годината да е присъствена. Най-развълнувани бяха първокласниците,сред тях бе София Стойчева, която вече чете и учи стихове:

Припомняме, училището още набира средства за стенопис с лика на Апостола, който да изгрее на фасадата. Вече е осигурена част от сумата, както и вишка. Портретът ще бъде изработен от световноизвестния български художник Станислав Трифонов - Насимо, който вече изрисува образа на Дякона на външна стена на врачанско училище.Творбата е с размер около 50 кв. м. Най-мащабният портрет на Левски, правен досега у нас, е бил готов за три дни.

Все още има необходимост от финансови средства в размер на 4500лв. за училището във Варна:

Ако искате да помогнете за инициативата, можете да дарите с банков превод на:

IBAN: BG95CECB97903189338200

BIC: CECBBGSF

БАНКА: ЦКБ АД гр. Варна

ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ ЗА СТЕНОПИС НА ФАСАДАТА НА НУ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” – ГР. ВАРНА


ВИЖТЕ ОЩЕ

58-а щафетна обиколка на Радио Варна на 3 март /СНИМКИ/

В 12 часа бе даден стартът на 58-ата щафетна обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник на Република България – 3 март.  Честит Национален празник за мен е чест и удоволствие в този прекрасен слънчев ден да поздравя всички участници в 58-ата обиколка на Радио Варна. Това е една прекрасна традиция и се радвам че въпреки всички трудности с..

обновено на 03.03.21 в 14:23

Румен Радев: Властта принадлежи на народа

Въпреки че тържествата на Шипка официално бяха отменени заради пандемията, хиляди хора изкачиха историческия връх в знак на признателност към загиналите за свободата на България. На Шипка отидоха и президентът Румен Радев, и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Последните 100 стъпала до Паметника на Свободата бяха изпълнени от хора с..

публикувано на 03.03.21 в 13:16

Без официална церемония в Балчик отбелязаха националния празник

Пред­ста­ви­те­ли на мес­тна­та власт, на по­ли­ти­чес­ки пар­тии, граж­да­ни се съб­ра­ха на 3 март пред Па­мет­ни­ка на ге­рои­те, пад­на­ли за Оте­чес­тво­то, в цен­тъ­ра на Бал­чик, за да по­че­тат на­цио­нал­ния праз­ник и 143 го­ди­ни от Ос­во­бож­де­ние­то на Бъл­га­рия от тур­ско роб­ство. "Да­ли 3 март тряб­ва да е на­цио­на­лен..

публикувано на 03.03.21 в 13:14

Цвета Караянчева: Да преглътнем различията си в името на България

Днес сме тук – на Шипка, за да положим цветя и да отдадем своята почит към всички български опълченци, към всички герои, жертвали живота си за свободата, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като изкачи връх Шипка заедно с младежи от цялата страна, съобщават от пресслужбата на НС. Тържествените чествания на Паметника на..

публикувано на 03.03.21 в 11:35

Стотици варненци се включиха в честването на Националния празник

Стотици варненци изразиха почитта си към героите на България се включиха в честването на Националния празник.  България днес отбелязва Деня на Освобождението. Преди 143 години на днешата дата, 19 февруари по стар стил,  през 1878 г. Русия и Турция подписват предварителния Санстефански мирен договор, който предвижда възстановяването на..

обновено на 03.03.21 в 10:50

Запълнен е капацитетът на Ковид реанимацията в МБАЛ Добрич

Двойно повече са настанените за лечение от COVID-19 пациенти в многопрофилната болница в Добрич в сравнение с техния брой от преди десетина дни. Засилен приток на пациенти се наблюдава и към триажния кабинет в здравното заведение. Запълнен е максималният капацитет на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение за..

публикувано на 03.03.21 в 10:50

И тази година Радио Варна ще спази традицията - предстои 58-та щафетна обиколка

На 3 март в 12 часа ще бъде даден стартът на традиционната щафетна обиколка на Радио Варна. Традицията е запазена, като и тази година състезанията ще бъдат в спортовете лека атлетика, плуване и колоездене. След официалното откриване на състезанието до сградата на Радио Варна, бегачите ще премерят сили от стартовата линия до Слънчевия часовник. Право..

обновено на 03.03.21 в 09:55