Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благотворителен концерт "Високо" - Варна

| обновено на 20.09.20 в 10:32

Благотворителният концерт във Варна е на 25 септември 2020г., в Летен театър, начало 19,00 часа.

Със специалното участие на Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Мариана Попова, откритията на Гласът на България - Керана и Космонавтите и Илин Папазян, Боряна Георгиева, Полина Младенова, Горан Димитров и гайдарите - Галин и Мартин Ганьови с преподавател по гайда Мирослав Минчев от СУ ,,Сава Доброплодни" гр.Шумен.

Пропуски за концерта на място (в датата на събитието) и на тел.: 0887877797, 0894736252, 0894688281.

Подробности чуйте от разговора на Ваня Славова с организаторите от фондация "Гален Темелков":

Поради ограничения заради пандемията от Covid 19 брой места и с цел обезпечаване на безопасно за всички присъстващи на концерта, безплатните пропуски за събитието, желаещите да го посетят могат да получат, като се свържат с нашите разпространители на телефони: 0894736252, и 0894688281, за да резервират пропуска си, или - на място - на датата на събитието.

ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ!
ДО СКОРО!
AD ASTRA PER ASPERA!

Марина Персенг, основател на фондацията и майка на Гален:

Създателите на фондацията са момчета и момичета на по 20-30 години. Умни, честни и чисти млади хора, обединени от желание и готовност да дават подкрепа, път и смисъл на свои връстници, деца и техните семейства. Готови са да инвестират времето си, знанието и енергията си и да покажат на света, че доброто се случва. Готови са да надвият смъртта и да оставят синът ми в живота, превръщайки го в Идея! А светлите идеи и дела, колкото и да не ни се вярва на нас, обръгнатите от живота възрастни, съществуват.

Ако има сила, която да бъде равна на Божията, е тази на майката, изгубила единственото си дете. Аз съм една от многото... И както вярвах и подкрепях моето дете в земния му живот, така ще подкрепям до последния си дъх и мисъл, всяка инициатива на Фондацията. Защото вярвам в децата ни! Защото знам, че те са по-добри от нас! И ако ние счупихме света си, в тях е силата и вярата да го поправят!


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличиха екипа на Радио Варна с награда "Варна" за журналистика

Екипът на БНР – Радио Варна бе удостоен с награда "Варна"  в раздел „Журналистика“ – за оригиналния замисъл за отбелязване на 85-та годишнина на Радио Варна с 85 специални събития, за високите професионални критерии и отстояване на собствен стил през годините, за приемствеността между традиция и съвременност, за разширяването на младежката аудитория и..

публикувано на 29.10.20 в 12:22

Черната комедия„ВЛÀДИМИР” тази вечер в Театъра

„ВЛÀДИМИР” Черна комедия от Матяж Зупанчич   Превод: Людмил Димитров Режисьор: Николай Кенаров Музика : Страцимир Павлов Сценография и костюми: Даниела Николчова Фотография и графичен дизайн: Симеон Лютаков     В ролите: АЛЕШ - Константин Соколов МАША - Александра Майдавска МИКИ - Ивайло Иванов..

публикувано на 29.10.20 в 10:18

"Синелибри" започва във Варна на 28 октомври

Международният кино-литературен фестивал "Синелибри" започва във Варна днес - на 28 октомври с новия филм на Алехандро Аменабар „По време на войната“. Тази година изданието се провежда под мотото „Възпитание на чувствата“ в знак на почит към Гюстав Флобер, един от най-влиятелните френски писатели на XIX век. Фестивалът се финансира със съдействието на..

обновено на 28.10.20 в 08:17

4 песни си поделиха първите награди на 8-ия Европейски песенен конкурс „Златни искри“

Песни от Сърбия, България и Армения се пребориха за първото място на 8-ия Европейски конкурс за детска песен „Златни искри“, който се проведе във Варна. „Остани Море” на Хайгашод Агасян и текст на Анета Мутафова, „ Крилатата пижама”, на един от най-популярните сръбски композитори Ладо Леш и текст Драгослав Гузина, „Пей с мен” на Зара Петросян от..

публикувано на 27.10.20 в 10:46

"Севилският бръснар" тази вечер в Операта

27 октомври, 19:00 ч., Основна сцена СЕВИЛСКИЯТ БРЪСНАР Опера от Джоакино Росини Режисьор: Антонио Петрис Диригент: Кръстин Настев С участието на: Хрисимир Дамянов, Гео Чобанов, Моника Лука, Свилен Николов, Евгений Станимиров, Илко Захариев , Елеонора Христова, Петър Петров. ОРКЕСТЪР, ХОР И БАЛЕТ НА ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА..

публикувано на 27.10.20 в 08:50

Живопис и художествен текстил представя в третата си изложба Венета Ганчева

В Художествената галерия в Добрич ще бъде подредена третата самостоятелна изложба на Венета Ганчева „Метаморфози“. Експозицията ще бъде открита на 29 октомври от 16:00 до 19:00 ч. в Зала 2 с вернисаж. В нея ще бъдат представени живопис и художествен текстил. „С помощта на живописта, абстрактните форми и структури, аз искам да въздействам върху..

публикувано на 26.10.20 в 16:20
Севдалин Бакларев

Севдалин Бакларев: Когато пея с каба гайда, пеенето ми е изконно, автентично

Ще се опитам с няколко песни да обрисувам душата си – с тези думи народният певец Севдалин Бакларев прие поканата да бъде поредният гост в предаването „Срещи в 7/8“ , излъчено на 16 октомври, в което изпълнители от фолклорната сцена говорят за любимата си народна музика. Словесно-музикални миниатюри, които ни разказват за..

обновено на 25.10.20 в 16:17