Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В три училища във Варна има единични случаи на заразени с коронавирус

Паралелки минават на дистанционно обучение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В три училища във Варна има единични случаи на заразени с коронавирус, паралелките минават на дистанционно обучение. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието. Ученик в шести клас от  основно училище "Ангел Кънчев " и сестра му от Четвърта езикова гимназия са дали положителни проби и класовете им минават на дистанционно обучение, те са заразени в семейството. 

Учителка от начално училище "Васил Левски" също  е заразена, класовете четвърти „а” и четвърти „г” ,в които е преподавала, минават на дистанционно обучение, контактните с нея също ще се тестват. Няма гнезда на зараза в учебните заведения, те се дезинфекцират.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Ангелов

Проф. Ангелов: COVID-19 не се държа като респираторна инфекция през лятото

„Предлагам да се хващаме и да се държим здраво само за науката. Грип и COVID-19 са две различни заболявания, които нямат нищо общо помежду си“. С това уточнение пред депутатите започна изказването си в пленарна зала здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на БГНЕС. Проф. Ангелов участва в инициирано от опозицията разискване за..

публикувано на 22.10.20 в 14:24

ВСС прекрати дебата по искането на Съюза на съдиите за отстраняване на главния прокурор

След близо четири часа обсъждания Пленумът на ВСС прекрати без резултат дебата по искането на Съюза на съдиите в България /ССБ/ за започване на процедура за отстраняване на главния прокурор. Точката беше внесена в дневния ред от председателя на ВКС Лозан Панов. Заседанието на ВСС се проведе, докато пред сградата се провеждаше протест на активисти от..

публикувано на 22.10.20 в 13:50

КНСБ иска майчинството за втората година да стане 440 лева

КНСБ не приема замразяването за поредна година на паричното обезщетение за отглеждане на дете до 2-годишна възраст на 380 лв. Синдикалистите искат догодина то да бъде поне 440 лв , предаде БНР. Mаксималният осигурителен доход да стане 5 000 лева, предлагат от КТ "Подкрепа, а от КНСБ искат той да бъде повишен поне на 3 200 лева вместо сегашните..

публикувано на 22.10.20 в 13:36

Жертвите на трафик на хора се увеличвата при икономическа криза

От години България, заедно с Нигерия и Украйна е на едно от първите места в света по жертви на трафик на хора. Заради това спрямо страната има мониторинг как се справя с тази престъпност. Думите са на прокурор Гергана Кюркчийска, която беше лектор на дискусионния форум за професионалисти на тема: „Разследване на трафик на хора. Предизвикателства...

публикувано на 22.10.20 в 13:34

Монумент на загиналите мотористи ще има във Варна

Монумент на загиналите мотористи ще има във Варна. Инициативата е на североизточното мото общество. Идеята е до началото на следващия мото сезон, той да бъде открит. За първия в света монумент на загиналите мотоциклетисти разговаряхме със създателя на идейния проект архитект Стефан Коев. Интересен факт е, че всяка една дейност, която е свързана с неговото..

публикувано на 22.10.20 в 13:25

Кампания за хората с интелектуалн изатруднения стартира днес в Добрич

Застъпническа кампания, насочена към хората с интелектуални затруднения започна днес в Добрич. Тя е организирана от Фондация „Николай Чудотворец“ и е под наслов „Да останем свързани“. Целта на кампанията е да засили ролята на хората с интелектуални затруднения в отстояването на техните права, както и те да станат по-видими за обществото. С музика и..

публикувано на 22.10.20 в 13:07
ВСС (Высший судебный совет)

ВСС обсъжда процедура за предсрочно освобождаване на Иван Гешев

В отсъствието на главния прокурор и с протест под прозорците си Висшият съдебен съвет обсъжда писмото на Съюза на съдиите с искане съдебните кадровици да установят налице ли са данни за откриване на процедура за предсрочно прекратяване на правомощията на Иван Гешев. Острата дискусия продължава вече над два часа и половина, предаде БНР. Поканата на..

публикувано на 22.10.20 в 12:53