Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Специалисти решават за обезопасяването на хълм в центъра на Балчик

Комисия с участието на спе­циа­лис­ти от Гео­за­щи­та и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще оп­ре­де­ли сте­пен­та на опас­ност от срутището на Джини баир в Балчик и ме­то­да за от­стра­ня­ва­не­то ѝ. Това съобщи строи­тел­ният зам.-кмет Димитрин Димитров, след като кметът на общината Николай Ангелов е издал заповед на 6 октомври да бъде извършен огледа от експерти.

Припомняме, че в началото на този месец бе регистрирано срутване на земни маса от хълма над стадиона в Балчик. В резултат на това ка­мъ­ни и ва­ро­ви­ко­ва пръст застигнаха пешеходната зона, свър­зва­ща ста­дио­на с алея "Ехо". Стълбите са затворени за движение с предпазна лента и надпис, предупреждаващ за опасност от срутище.

Подробностите чуйте в репортажа на Албена Иванова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюджетите на НЗОК и на ДОО са обнародвани

Бюджетите на Здравната каса и държавното обществено осигуряване за догодина са обнародвани в „Държавен вестник”. Текстовете на държавния бюджет обаче не са публикувани в днешния редовен брой на изданието, предаде БНР. Вероятната причина за отсъствието на бюджета за догодина от днешния редовен брой на „Държавен вестник” е фактът, че парламентът..

публикувано на 04.12.20 в 13:41

Кметът Иван Портних награди студенти за отлични резултати

Кметът Иван Портних връчи днес Годишните поименни награди на Община Варна за студенти, постигнали високи резултати в учебната дейност. „В навечерието на 8 декември, Ви пожелавам преди всичко здраве! Бъдете все така упорити, креативни, вдъхновени, за да продължавате напред и да се гордеем с Вашите успехи“, обърна се кметът към студентите. Тази година..

публикувано на 04.12.20 в 13:29
Снимката е илюстративна.

9 училища във Варна започват работа с Chromebook

Близо 270 деца и младежи в девет училища във Варна ще учат със свое персонално образователно устройство Chromebook, което ще ползват в класната стая и извън нея, а над 80 учители ще се обучат, за да повишат своите дигитални умения.    Над 138 000 лв. ще предостави Община Варна за въвеждане на иновативния образователен модел 1:1 („Едно към едно”)...

публикувано на 04.12.20 в 13:17

Раздават 300 коледни пакета на хора в нужда във Варна

300 коледни пакета с храна от първа необходимост ще получат социално слаби граждани във Варна за празниците. Инициативата се изпълнява от Община Варна, която осигурява 7000 лв. за осигуряване на продуктите, в партньорство с Българския Червен кръст и дирекция "Социално подпомагане". Във връзка с епидемичната обстановка пакетите ще бъдат предоставяни по..

публикувано на 04.12.20 в 12:57

Журналист на Радио Варна с номинация за наградата за журналистика на морска тематика "Тинко Трифонов"

Управителният съвет на фондация „Кор Кароли“ обявяви внесените кандидатури за наградата за най-добро българско ветроходно постижение „Златен глобус” на Фондация и за наградата за журналистика на морска тематика „Тинко Трифонов“ за 2020 година. Журналистът на Радио Варна - Олга Карова, е сред претендентите за наградата „Тинко Трифонов“, за..

публикувано на 04.12.20 в 12:33

Коледната елха във Варна грейва навръх Никулден

Варна посреща коледните празници с красива украса - сфера с разноцветни светлини грее в пространството между сцена „Филиал“ и сградата на Държавния архив, а на площад "Свят" край хотел "Черно море" има нова елха.  На пл. "Независимост" са поставени фигурата на Дядо Коледа, както и влакчето с подаръци. Общо над 600 тематични елемента – свещи, елхички,..

публикувано на 04.12.20 в 12:22

БНБ пуска в обращение златна възпоменателна монета „Рождество Христово“

От 7 декември 2020 г. Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“. Цената на монетата е 1300 (хиляда и триста) лева, съобщиха от БНБ. Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център..

публикувано на 04.12.20 в 11:20