Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Повече от 200 ветроходци ще станат част от първата ветроходна седмица на Балчик

В дните от 8 до 18 октомври балчишкият морски клуб ще домакинства две регати, ще организира безплатни ветроходни курсове за всеки, който желае, както и семинари, обобщи председателят на клуба Александър Славчев:

Първата регата – с името „Октомври“ ще бъде от­кри­та на 8-ми този месец за клас Ял-6. Над­пре­ва­ра­та за греб­но-вет­ро­ход­ни лод­ки Ял-6 ще продължи до 11 ок­том­ври в ак­ва­то­рия­та на Бал­чиш­кия за­лив. От­бо­ри­те мо­же да бъ­дат и сме­се­ни, със­та­ве­ни мак­си­мум от 6 със­те­за­те­ли. Наг­раж­да­ва­не­то на най-доб­ри­те екипажи ще бъ­де на 11 ок­том­ври.

От 12-и до 15-и, всич­ки граж­да­ни на Бал­чик, без зна­че­ние от пол и въз­раст, ще имат въз­мож­ност да се до­кос­нат до ма­гия­та на вет­ро­ход­но­то пла­ва­не, сутрин от 10,00 часа и следобед от 14,00 часа. Без­плат­ни­те вет­ро­ход­ни кур­со­ве ще се про­ве­дат на ях­та "Блу Мед­жик" с ка­пи­тан Ни­ко­ла По­пов със сер­ти­фи­ци­ра­ни­те от Све­тов­на­та фе­де­ра­ция по вет­ро­ход­ство трен­ьо­ри Алек­сан­дър Слав­чев и То­дор Пър­ва­нов.

Фи­нал на Бал­чиш­ка­та вет­ро­ход­на сед­ми­ца ще пос­та­ви меж­ду­на­род­на­та дет­ска ре­га­та "Дио­ни­со­по­лис", за­поч­ва­ща на 15 ок­том­ври. Заявки са подали участници от България, Украйна, Румъния.

За за­пис­ва­не във вет­ро­ход­ни­те кур­со­ве и по­ве­че ин­фор­ма­ция мо­же да пи­ше­те на фей­сбук стра­ни­ца­та Мор­ски клуб - Бал­чик или на елек­трон­на­та по­ща на клу­ба mk_balchik@abv.bg. Те­ле­фон­ният но­мер за връз­ка е 088 350 6928.

Седмицата ще бъде закрита на 18 октомври от 16,30 часа с награждаване и връчване на сертификати на преминалите успешно курсовете на сцената пред ТИЦ Мелницата. 

Подробностите чуйте от интервюто на Албена Иванова с Александър Славчев:ВИЖТЕ ОЩЕ

Ветераните на Ч.море с титла

Ветераните на Черно море спечелиха 16-я турнир по футбол в памет на Георги Димитров -Червения. На финала те победиха Спартак/Вн/ с 3-2. За победителите се разписаха Т.Каменов, Д.Илиев и Даниел Калчев. В малкия финал отборът на футболен клуб Варна, сборен тим се наложи над Провадия с 4-3 след дузпи. В редовното време 2-2. Христина Димитрова, дъщеря на..

публикувано на 05.12.20 в 17:20

Спортист №1 на България направи скок от 10 места и спечели 11 т. за световната купа

Спортист номер 1 на България за 2019 г. Владимир Илиев направи най-силния си старт от началото на сезона в световната купа по биатлон. В преследването на 12,5 км от ІІ кръг във финландския зимен център Контиолахти 33-годишният троянец потегли от 40-ата позиция, на която завърши спринта. При 4-те стрелби Владо допусна общо 3 пропуска и с..

публикувано на 05.12.20 в 17:19
Кубрат Пулев и Антъни Джшуа ще се бият.

Пулев: Джошуа има удобен стил за мен, усещането ми е за победа

Кубрат Пулев ще се изправи в Лондон на 12 декември срещу световния боксов шампион в тежка категория във версии WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа. Кобрата заминава днес за Острова, а преди отпътуването си даде специално интервю за предаването "Спорт и музика" на програма "Хоризонт" на БНР. Пулев смята, че и през юни, когато първоначално трябваше да се..

публикувано на 05.12.20 в 09:41

Селта продължава напред

Тимът на Селта продължава възхода си в Испания, след като постигна втора поредна победа. С нея Селта се измъкна от опасната зона.  Тимът от Виго взе трите точки в гостуването си на Атлетик (Билбао) от 12-ия кръг с успех с 2:0 с голове на Уго Майо в 61-ата и Яго Аспас в 78-ата минута.

публикувано на 05.12.20 в 08:02
Марсилия - Сент Етиен

Марсилия с пета поредна победа във Франция

Отборът на Марсилия записа пета поредна победа във Франция, след като се наложи с 2:0 като гост на Ним в мач от 13-ия кръг.  По този начин марсилци вече изостават само с една точка от лидера Пари Сен Жермен.  Точни за успеха на гостите бяха Дарио Бенедето в 57-ата и Валер Жермен в 84-ата минута.

публикувано на 05.12.20 в 07:52

„Футболът, моят живот“ - разказ от Йън Райт за романтичните дни на футбола

„Футболът, моят живот“ - автобиографията на един от емблематичните английски футболисти и икона на Арсенал Иън Райт излиза на български език. Един от най-обичаните играчи е и сред най-популярните футболни анализатори на Острова. Преводач на българското издание е Насо Русков - артист и отдаден привърженик на клуба от северен Лондон. „Футболът, моят..

обновено на 04.12.20 в 09:56

Ивайло Добрев: Сега ще се готвя вкъщи, нямам избор

Ивайло Добрев е състезател по вдигане на тежести при хората с увреждания. Той спечели онлайн анкетата „Спортист на Варна“ за месец октомври-2020. Една от големите му мечти е да участва на Параолимпиада. пандемията стопира плановете и тренировките му, но той не се отказва.  Коментира представянето си и начина по който ще води подготвка в условията на..

обновено на 04.12.20 в 08:26