Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов облик на пазара в Добрич

Техническият проект за новия облик на кооперативния пазар в Добрич беше представен от архитектурното бюро, спечелило конкурса. Пазарът, заедно с околното му пространство ще предостави на добричлии около 8 000 м2 облагородена градска среда. Новият пазар ще разполага и с място за провеждане на станалия традиционен Фермерски пазар в добруджанския град.

Пазарът ще съдържа десет павилиона, 112 щанда за излагане на храна, ресторант, сцена, места за почивка и нови 46 паркоместа. Отредено е и специално място, на което ще се представя Фермерският пазар на Добрич. Всяко място на кооперативния пазар и прилежащата му територия ще бъде достъпно за хора със затруднено придвижване, увери един от архитектите на проекта Иво Пантелеев. 

Предстои община Добрич да издаде разрешително за строеж и да обяви обществена поръчка за изпълнител. 







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

И днес раздават вода и мерят безплатно кръвното налягане във Варна

Във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури и днес м обилните медицински пунктове ще работят във Варна.  От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя минерална вода, до изчерпване на количествата.  Пунктовете ще бъдат разположени до градинката на Варненската..

публикувано на 16.07.24 в 06:52

Отвориха магистрала Хемус и стария път за София

От 6 часа тази сутрин магистрала Хемус, в района на село Слънчево, на около 20 км. западно от Варна, е отворена. Движението се осъществява нормално, във всички пътни платна. Това съобщиха за Радио Варна от Областно пътно управление-Варна. Припомняме, че заради горящи тревни площи и намалена видимост вчера по обед  движението по автомагистралата беше..

публикувано на 16.07.24 в 06:36

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна в торник, 16.07.2024 г.: На  16.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на : гр. Варна – ул...

публикувано на 16.07.24 в 06:05

Времето остава горещо

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от североизточна четвърт. Остава горещо с максимални температури между 36° и 41°, по крайбрежието от 31° до 36°, за Варна около 35°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°..

публикувано на 16.07.24 в 05:49
архив

АМ "Хемус" остава затворена около село Слънчево, няма опасност за жителите на село Припек

Магистрала "Хемус" остава затворена в участъка до село Слънчево, където от вчера бушува пожар. Затворен е и старият път през местността Побити камъни. Няма опасност за жителите на село Припек, пожарникарите са направили широка просека, за да не се прехвърлят пламъците към селото. Непрекъснато се правят обходи по трасето, за да се прецени..

публикувано на 15.07.24 в 21:05

ПП-ДБ публикува декларацията си

На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България споделиха своя план за излизане от политическата криза. Първо антикорупционни закони и решения, после разговори за правителство. Ето го и пълният текст на Декларация за излизане от политическата криза в България на ПП-ДБ: "Ние, народните представители..

публикувано на 15.07.24 в 20:08

Участъкът от АМ „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, пожарът се разраства към село Припек (обновена)

Участъкът от магистрала „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, съобщиха от полицията във Варна. Затворен е и старият път през местността Побити камъни, обходът е по Крайезерния път. Д евет екипа на пожарната насочват усилията си към осигуряване на безопасността на село Припек, накъдето се разраства пожарът, вятърът обаче непрекъснато сменя..

публикувано на 15.07.24 в 17:30