Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До дни подписваме договора за двата патрулни кораба за ВМС

| обновено на 14.10.20 в 19:24
Снимката е илюстративна.
Снимка: navy.mod.bg

До дни ще бъде подписан договорът с фирмата от Германия  за изграждане на многоцелеви кораби за Военноморските сили. Това съобщи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на тържествения ритуал по кръщаването на двата кораба минни ловци, придобити на политическа цена от кралство Нидерландия. Каракачанов каза обаче, че има опит да бъде провалено подписването на договора със серия обжалвания с цел да бъде вкарана в сделката друга държава, която не е участвала в конкурса:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отварят детска градина и ясла за децата на медици на първа линия и във Варна

От следващата седмица една детска градина и една ясла във Варна ще приемат деца на медици, които са на първа линия в борбата с ковид 19-това, съобщи областният управител Стоян Пасев. Това ще стане със заповед на кмета, в момента се уточнява броят на децата, за които ще се грижат в детските заведения. Дирекрите на ДГ "Петър Берон" и детска ясла..

публикувано на 27.11.20 в 14:00

Виртуален екскурзовод показва забележителностите във Варна

„Bulgaria easy” се казва проектът за виртуални туристически турове, разработен от фирма в столицата с финансиране по европейска оперативна програма. Проектът беше представен от Светлозар Георгиев –представител на фирмата, която е стартъп.Черз мобилно приложение, туристите могат да посетят виртуално туристически обекти и да бъдат стимулирани да ги..

публикувано на 27.11.20 в 13:38
Река Камчия

Язовирите "Порой" и "Ахелой" резервен вариант при водна криза в Бургас

Дружеството „Водоснабдяване и канализация“ в Бургас има готов идеен проект за осигуряването на резервни количества питейна вода от язовирите Порой и Ахелой, предаде Радио Бургас. Те ще бъдат използвани, ако продължава да спада нивото на язовир, който водоснабдява Бургаска област- Камчия. 60 млн. лева е стойността на проекта. Парите са осигурени от..

публикувано на 27.11.20 в 13:24

Не достигат 11 преброители в Балчик, удължават срока до 3 декември

Удължава се срокът за набиране на преброители в Балчик за предстоящото в началото на 2021 год. Преброяване на населението и жилищния фонд. Решението е взето на заседание на Общинската преброителна комисия днес. За кампанията са нужни 101 души – 22-ма контрольори и 79 преброители. Не достигат  11 преброители. От Общинската комисия уточниха, че..

публикувано на 27.11.20 в 12:55

ДКЦ-тата с Covid кабинети без финансиране от държавата?

Диагностично-консултативните центрове, които осигуряват кабинети за консултации за хора със симптоми на коронавирус няма да получат финансиране от държавата, защото подписаният анекс към Националния рамков договор предвижда, те да работят по осем часа, което е невъзможно, тъй като обслужват и пациенти с други диагнози. Това заяви във Варна - д-р..

публикувано на 27.11.20 в 12:33

Още една ковид зона и в ДКЦ "Св. Иван Рилски" в Аспарухово

От понеделник 30-ти ноември стартира дейност и ковид-зона в ДКЦ II „Свети Иван Рислки” в кв. “Аспарухово“ , съобщават от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна. Пациентите ще се насочват към този кабинет по преценка от личния лекар за клиничен преглед и/или медико-диагностични изследвания. Работното време на кабинета е от..

публикувано на 27.11.20 в 11:48

Европейска нощ на учените във Варна, Велико Търново и Шумен с участието на Медицински университет

Инициативата "Европейска нощ на учените" се организира вече 15 години и ще се състои на 27, 28 и 29 ноември По този повод ще се състоят стотици събития, едновременно в цяла Европа. За пореден път събитието ще даде възможност на изследователите да покажат широкото приложение на науката и на нейното въздействие върху ежедневието на..

публикувано на 27.11.20 в 10:57