Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за проект на лого „Варна – 100 години курортен град

Снимка: live.varna.bg

Конкурс за изработване на проект на лого „Варна – 100 години курортен град/ Varna – 100 years holiday destination“ обяви Община Варна. Знакът ще бъде използван за всички събития, свързани с юбилея през 2021г., съобщават от дирекция „Туризъм“.

Още по темата от разговора на репортера ни Ваня Славова с Тихомир Патарински, началник-отдел „Маркетинг, реклама и анализи“ в Дирекция „Туризъм”:



Тихомир Патарински, началник-отдел „Маркетинг, реклама и анализи“ в Дирекция „Туризъм”  за конкурса- проект на лого „Варна – 100 години курортен град. 

Крайният срок за предаване на проектите е до 17 ч. на 30.10.2020 г. в деловодството на Община Варна.


В конкурса могат да участват физически лица. Проектите трябва да бъдат създадени специално за конкурса, с авторски права на участника. В противен случай ще бъдат дисквалифицирани - когато не са създадени специално за конкурса; проекти, части, от които са интелектуална собственост на трети лица или са показвани публично преди началото на конкурса. Участниците могат да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники.

Всеки кандидат може да участва с до 3 предложения за лого в два варианта – на български и английски езици, с предпочитаната от него техника. Проектът трябва да съдържа стилизирана информация за 100 годишнината, да изписва Варна курортен град /Varna holiday destination и да асоциира цифрово, графично и цветово туристическите дадености на дестинацията.

Той трябва да е придружен с кратко текстово описание на идеята и посланията, да бъде разработен във векторен и растерен формат, позволяващ мащабиране на визията при използване за различни цели, да бъде представен в един от следните формати EPS,PDF,CDR,PNG, цветова схема CMYK; черно-бял вариант;

Материалите за конкурса трябва да бъдат предадени в запечатан плик, който съдържа цветна разпечатка на графичните елементи в различни варианти за брандиране спрямо потенциалните комуникационни канали; разпечатано кратко текстово описание на посланието; информация за участника - три имена, телефон за връзка и електронен адрес; преносим носител с всички файлове за концептуалния проект. Критериите за оценяване са тематичност - т.е. да отговаря на зададената тема; художествени качества- стил, цветови съчетания, асоциативност; техничност - качество на изображението/модела, възможност за мащабиране, възможност за приложимост в различни комуникационни канали - печатни материали, WEB, 3D визуализация и др. Комисия от експерти към Община Варна и външни експерти ще разгледа, оцени и номинира най – добрите предложения. Първата награда е в размер на 1000 лева, ще бъдат присъдени и две допълнителни - 250 и 100лв.Крайният срок за предаване на проектите е до 17 ч. на 30.10.2020 г. в деловодството на Община Варна или по поща на адрес: 9000, гр. Варна, бул. "Осми приморски полк" 43, дирекция „Туризъм“,  за конкурса за лого – „Варна 100 години курортен град“. Проекти, подадени или получени след края на обявения срок, няма да бъдат приемани, без значение от датата на пощенското клеймо.Авторите на подадените в конкурса проекти предоставят изключително право на Община Варна да ги разпространява, предоставя на трети лица и показва неограничен брой пъти за целите на популяризиране на град Варна и 100- годишнината. Община Варна не дължи насрещно възнаграждение за предоставянето на описаното право на използване. След обявяване на резултатите от конкурса, отличените с първо, второ и трето място проекти стават изключителна собственост на Община Варна. Авторите на спечелилите проекти остават носители на авторските и сродните права върху тях, съгласно ЗАПСП, като нямат право да ги предоставят за изпълнение на трети страни.За контакти и допълнителна информация: отдел  „Маркетинг, реклама и анализи“, дирекция „Туризъм“, телефон: 052/820 501, e-mail: tourism@varna.bg





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изведоха от дома им две деца, държани четири години заключени от майка си

Две деца от Стара Загора - на 14 и на 17 години са държани под ключ в жилището си цели четири години. За случая на подрастващите, поставени в риск, е подаден сигнал до местния омбудсман Иванка Сотирова преди близо една година, предаде БНР. След дълги битки с институциите децата са изведени и са настанени при родственици, в момента са на..

публикувано на 16.07.24 в 19:45

Следят ситуацията с пожарите във Варна с дрон и термокамера

С помощта на дрон с термокамера наблюдават териториите във Варна, засегнати от пожари през последните дни, съобщава кметът на Варна Благомир Коцев във фейсбук. Особено внимание се обръща на  района на блоковете 404 и 405 във Владиславово. Там термалната камера е отчела нормални температури в зелените пространства под 40 градуса, посочва още кметът...

публикувано на 16.07.24 в 18:36

Утре връщат надвзетите пари от дублирани плащания на клиентите на ДСК

Сумите от всички дублирани картови трансакции ще бъдат налични по сметките на клиентите утре сутрин, 17 юли 2024, информират от банка ДСК. Това ще стане автоматично, не е нужно действие от страна на клиентите,  се казва в съобщение, публикувано на страницата на банката във връзка с установена днес техническа грешка , при позволяваше дублирано плащане..

публикувано на 16.07.24 в 18:02

Вкараха в ареста кмета на Старо Оряхово

Кметът на Старо Оряхово Петър Тинев, обвинен заедно с други двама мъже в участие в организирана престъпна група, влиза в ареста. Варненският апелативен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Той, заедно със съучастниците си, участвал в схеми за придобиване на имоти. Едно от обвиненията е за упражнена принуда за теглене..

публикувано на 16.07.24 в 17:35
Архив

Във Варна и региона ситуацията с пожарите е овладяна

В гората до район "Владислав Варненчик" във Варна, която горя през изминалите дни, има задимяване, там има екип от Горското стопанство и не се налага дежурство от пожарната. Напълно овладян е и пожарът, възникнал в смесена гора и храсти в района след Побити камъни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Във Варна и региона ситуацията с..

публикувано на 16.07.24 в 16:53

Прекъсват сигнала на Радио Варна заради ремонт на предавател

На 19 юли, петък, в Провадия/Рояк, във връзка с възстановяване на ремонтиран предавател за Радио Варна, ще има прекъсване на услугата до 15 минути между 11 и 12 часа.  Няма да има прекъсване по време на Обедния осведомителен бюлетин.

публикувано на 16.07.24 в 16:19

Червен код утре, в части от област Варна температурата ще достигне 41 градуса

Червен код за опасни горещини в почти цялата страна обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология за утрешния ден. Предупреждението на метеоролозите е в сила и за части от област Варна. Само в най-крайните райони край морето ще бъде в сила оранжев код.  През нощта ще е предимно ясно със слаб северен вятър. Минимални температури между..

публикувано на 16.07.24 в 15:47