Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поход в гората организират бягащите хора във Варна

| обновено на 25.10.20 в 06:54

„Кулата предизвикателство“ под това мото ще се проведе поредното спортно мероприятие на всички, които обичат разходка в гората – пеша, с колело или бягайки. Поканата идва от спортен клуб iRUN, които са организатори и канят всички желаещи да се включат в поредната среща на 25.10.2020г., неделя. Срещата е на паркинга до Терапията в 10ч. откъдето ще се потегли за тв кулата във Варна. Повече разказват Красимира Маркович и Николай Колев от клуб iRUN:

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В “КУЛАТА - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО” 
1. Всички участници ще могат да получат стартовите си номера и да бъдат допуснати до състезанието само и единствено с предварително разпечатани, попълнени и подписани ЛИЧНО декларации (декларация за участие и декларация за лични данни);
Декларации ще можете да попълните и на място при получаване на стартовите номера ЛИЧНО срещу такса от 2 лв.
ВАЖНО!
Участниците, които се регистрират и плащат НА МЯСТО получават безплатно декларации (включени са в по-високата такса)
- декларация за участие: https://docs.google.com/…/18xTeQiSAGbcBjMWHle3rMglBLQ…/edit…
- декларация за лични данни: https://docs.google.com/…/1uaovn3mSwVwqmKnvr4ljnYY23d…/edit…
2. Участници под 14 години могат да участват само и единствено с придружител ( придружителя не е задължително да се записва като участник). Участници под 18 години задължително представят попълнена и подписана декларация от родител/настойник. Другите две декларации по т.1 остават задължителни.
Декларации ще можете да попълните и на място при получаване на стартовите номера ЛИЧНО с родител срещу такса от 2 лв.
ВАЖНО! Участниците, които се регистрират и плащат НА МЯСТО получават безплатно декларации (включени са в по-високата такса)
3. Участниците в дистанция колоездене и дуатлон ще бъдат допуснати в дисциплина колоездене САМО И ЕДИНСТВЕНО С КАСКА.
4. Участниците, които ще ползват подкрепителен пункт - дистанции 16 км бягане и дуатлон да носят личен съд за течности. На пунктовете ще има вода, но няма да се ползват PVC еднократни чаши и съдове.
5. Участниците на дистанции колоездене и дуатлон е препоръчително да направят предварително лична застраховка. Тя не е задължителна, но е силно препоръчителна.
6. Във връзка с новите противоепидемични мерки от 22.10.2020 г. наложени от държавата: “При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата ( в.т.ч. Кърпа, шал, шлем и др.)” Изключението е времето през което всички участници извършват физическа активност и са по трасето от старта до финала си, т.е. по време на самото състезание не се налага ползването на предпазни средства.
7. Стартови номера ще се раздават и предния ден - събота 24.10, на входа на морската градина до Слънчевия часовник между 8:30 и 9:30 часа.
Заповядайте за да ни улесните!
8. Не забравяйте, че тази неделя (25.10) сменяме към зимно часово време т.е. местим часовниците с един час назад!
Програма  “КУЛАТА - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО”
25.10.2020
Старт/финал зоната се намира на Бензиностанция Бенита, на паркинга на УМБАЛ “Св. Марина”, гр.Варна (http://shorturl.at/svERZ)
8:00 - 8:30 Регистрация нови участници;
8:15 - 9:15 Получаване на стартови номера на вече регистрирани участници;
9:45 - 9:55 Кратък брифинг и технически инструктаж за всички участници;
10:00 Старт на дистанция колоездене 16 км;
10:10 Старт на дистанция дуатлон;
10:20 Старт на дистанции 8 км бягане и 16 км бягане;
10:30 Старт на пешеходен поход;
11:50 Финал и връчване на грамота за участие на дистанция 8 км бягане;
12:30 Финал и връчване на грамота за участие на дистанция колоездене 16 км;
13:20 Финал и връчване на грамота за участие на дистанция 16 км бягане;
13:55 Финал и връчване на грамота за участие на дистанция дуатлон 8 км колоездене и 16 км бягане;
14:00 Финал и връчване на грамота за участие на пешеходната група;
14:30 Официално награждаване на първенците от всички дистанции, Томбола с награди на спонсорите на събитието. В томболата участват всички дистанции, пешеходна група и доброволци;
15:30 Финал на събитието
Контролни времена:
8 км бягане: - 1 час 30 мин
16 км бягане: - 3 часа
16 км колоездене: - 2 часа и 30 мин
Дуатлон: 3 часа и 45 мин



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мбапе мече е футболист на Реал М

Килиан Мбапе вече е част от отбора на Реал М. Той се появи на стадион “Сантиаго Бернабеу”, където го очакваха 85 хиляди зрители. Договорът му е до 2029 година.

публикувано на 16.07.24 в 18:37

"Копа Америка" - вместо парти ...трагедия

Копа Америка през 2024 г. трябваше да покаже страстта на Америка към футбола. Но това парти почти се превърна в трагедия. Домакинстван от САЩ, на някои от най-големите и най-добри стадиони в световния футбол, турнирът беше съпътстван от проблеми. Той включваше лоши терени, полупразни стадиони и проблеми с публиката, преди да завърши с хаотични сцени в..

публикувано на 16.07.24 в 17:44

Саутгейт сдава поста

Гарет Саутгейт се разделя с поста на селекционер на Англия. След близо осем години начело на тима и102 двубоя, Гарет сдава поста. "Благодаря ти Англия за всичко", каза Саутгейт. „Като горд англичанин, за мен беше честта в живота си да играя за Англия и да ръководя Англия“, допълни той.  „Това означаваше всичко за мен и аз му дадох всичко от себе си",..

публикувано на 16.07.24 в 17:24

Александра Димитрова срещу Антонина Осецка в главна битка на турнира по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“ във Варна

13-ет двубоя са включени на международния турнир по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“, който ще се състои на 20 юли 2024г в град Варна. В състезанието ще участват кикбоксьори от България, Украйна, Германия и Румъния.„SPIRIT OF FIGHT“ е полупрофесионален турнир по кикбокс, който ще се проведе тази събота от 18.00ч. в спортна зала"Владислав" в гр...

публикувано на 16.07.24 в 15:55

Георги Китанов: Семейството ме прибра във Варна (ВИДЕО)

Един от най-добрите вратари у нас за последните 10-тина години е Георги Китанов. Той израства в школата на „Черно море“, където започва на 9 години. От 2012 година играе за първия тим на „моряците“. В „Черно море“ изкарва 4 сезона, след което отива в ЦСКА. След това преминава в румънските Астра /Гюргево/   и Петролул /Плоещ/, а през..

публикувано на 16.07.24 в 11:55

Вълев се завърна в "Добруджа"

Диагоналът Мартин Вълев преминава във волейболния тим на Добруджа. Той е роден 2005 година. Идва от отбора на ВК Елит- Силистра. През изминалия сезон бе част от състава на Добруджа 07, спечелил бронзовите медали на Държавното първенство по волейбол за юноши старша възраст. В отбора се завърна и опитният състезател Николай Тодоров след като за..

публикувано на 16.07.24 в 11:05

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата

Голяма победа в името на българския кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение: Йоана Георгиева е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата на Йоана Георгиева, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана Георгиева има право да представя България на..

публикувано на 16.07.24 в 11:03