Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Набират предприемачи за "Източен акселератор" - Варна

Програмата „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ (BASE) отваря врати в Източна България. Тя е насочена към бъдещи предприемачи или такива, които искат да доразвият свой собствен бизнес, но в по-малките населени места в областите Варна, Добрич и Шумен. Това съобщи за Радио Варна инициаторът и директор на фондация "Източен акселератор" Галин Димитров.
На първо време обученията ще бъдат в Девня, Суворово и Долни Чифлик. Регистрацията е отворена до 11 ноември.
Програмата се осъществява с подкрепата на фондация "Америка за България" и събира на едно място успешни български предприемачи и хора с желанието и амбицията да стъпят в света на бизнеса.
По време на обученията, участниците ще имат възможност да черпят знания и опит от успели български предприемачи. Те ще бъдат и напътствани от ментори с богат опит в бизнеса. Обучението е изключително достъпно, използват се методите на геймификацията, с което цели да бъде приложено наученото на практика. Теоретичната част е предоставена по лесен начин с решаване на казуси и работа в екип, пояснява Димитров.
Обучението е напълно безплатно. Ще могат да вземат участие хора от всякаква възраст, независимо дали имат или нямат разработен бизнес. Продължителността е 13 седмици, а занятията ще бъдат веднъж седмично с продължителност от 3 часа в извънработно време. По този начин участниците ще успеят да отделят достатъчно време за всекидневните си задължения, без това да възпрепятства тяхното обучение. В една група ще могат да вземат участие до 35 души.
Повече можа да чуете в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

32 са новите случаи на коронавирус във Варна

544 са новите случая на коронавирус в страната, при направени 7 921 теста, това показват данните от Единния информационен портал. Новозаразените във Варна са 32-а, в Бургас – 77, а в Добрич – 9-а. Излекуваните са 6 243-а, а починалите – 49. 3 223-а души са настанени в болница, от тях 318 са в интензивни отделения. През денонощието са..

публикувано на 20.01.21 в 06:20

Слънчево, затоплянето продължава

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и започналото още през нощта затопляне ще продължи - максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, за Варна около 6. Вълнение 1-2, в открито море 2-3 бала. Температура на морската вода от 7 до 9 градуса. Изгрев..

публикувано на 20.01.21 в 05:55

Адреси без ток

В периода 04.01.2021 - 29.01.2021 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Млада гвардия – абонатите, електрозахранени от ТП 1 и ТП 2. Прекъсването ще бъде само в делнични дни за посочения период. В..

публикувано на 20.01.21 в 05:00

"Ново начало": Българската стопанска камара представи Варна

Възможностите на Варна и региона за бизнес и развитие бяха представени в първия брой на специализираното издание на Българската стопанска камара - Noblesse oblige, което излезе под мотото "Ново начало". В него може да бъде намерена информация за природните ресурси, населението, пазара на труда, образованието, икономиката и БВП на човек от..

публикувано на 19.01.21 в 17:18
Снимката е илюстративна.

Участък от пътя преди село Разделна се наводнява след всеки дъжд

Пътят преди село Разделна в община Белослав в района на бившия керамичен завод редовно се наводнява, проблемът е от доста време.За това сигнализира слушател на Радио Варна, жител на селото. От години проблемът остава неразрешен, върпреки множеството работни срещи между институциите, обясни кметът на Белослав Деян Иванов. Пътят е тетретоксласен и е под..

обновено на 19.01.21 в 17:09

Стратегическият съвет към Радев предлага промяна на управленския модел

Стратегическият съвет към Радев предлага промяна на управленския модел Обществото ни се нуждае от промяна на управленския модел и оздравяване на отношенията между гражданите и държавата. Това е основният извод от продължилото няколкомесечно обществено обсъждане на проекта за Национален стратегически..

публикувано на 19.01.21 в 16:55

Ресторантьорите обявиха стачна готовност

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки обявиха стачна готовност.  От бранша настояват  ресторанти и кафе-клубове да отворят от 1 февруари, а на 1 март да заработят нощните клубове.  Властите обаче предлагат ресторантите да отворят най-рано на 18 - 20 февруари.  Марин Сотиров , председател на Сдружението на заведенията във Варна съобщи,..

обновено на 19.01.21 в 16:46