Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският център в Тервел с апел за спазване на противоепидемичните мерки

Медицинският център в Тервел апелира за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Персоналът от 11 лекари и 14 специалисти по здравни грижи подкрепиха своите колеги от София, които два дни подред правят флашмоб пред здравните заведения, с който искат да напомнят на всички хора, че за да издържи здравната ни система, тя изисква старанието на всички нас. Работещите в Медицинския център в Тервел се обърнаха и към своите колеги във всички краища на България, които също да се присъединят към апела, тъй като в този момент само обединени срещу Ковид-19 можем да излезем победители.

Медицинският център в Тервел е наследник на многопрофилната болница там, създаден е по проект на община Тервел, който е завършил преди една година. Той обслужва жителите на град Тервел и още 25 села в общината. Управителят на центъра д-р Катя Ганова споделя, че екипът е много сплотен и е изграден от добри специалисти, с които тя се гордее.

Д-р Ганова признава, че това до голяма степен се дължи на помощта от община Тервел, без която този Медицински център не би могъл да съществува. Тя споделя, че докато при първата вълна на коронавирусната инфекция през месеците март, април се е наблюдавал отлив от пациенти в Центъра, то днес те са много натоварени и хората все по-често ги търсят, може би подтикнати от страх и несигурност в сегашната усложнена обстановка.

Още през месец март Медицинският център в Тервел кандидатства по проект на Фондация „Америка за България“ и благодарение на него успява да си осигури пари за лични предпазни средства за персонала и дезинфектанти.

Разбира се, рисковете на професията не бива да се подценяват и те не подминават и д-р Катя Ганова, както и нейният съпруг, който е кардиолог в Центъра.

В подкрепа на този призив на д-р Ганова целият персонал на Медицинския център пусна своя снимка в социалните мрежи, с която те призовават хората да бъдат изпълнителни и с която те заявяват колегиалното си отношение към апела и на лекарите от София.

Повече по темата чуйте в репортажа на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова:








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

До две години ни доставят 7 двуетажни влака

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на полската компания “Stadler Polska Sp. z o.o.” подписаха днес договора за доставка на 7 двуетажни влака, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от МТС. „Подписваме този договор след повече от 20 години, в които страната ни не е..

публикувано на 26.04.24 в 13:35

26 тона капачки събраха във Варна в дъждовната събота

26 000 килограма капачки са събрани по време на последната акция на кампанията "Аз вярвам и помагам". 9 500 лева е сумата от предадената за рециклирани пластмаса, която ще бъде използвана за закупуване на медицинска апаратура.  На 20 април се проведе 10-тото издание на събитието. И този път освен капачки, хората предаваха и стотинки. Организаторите от..

публикувано на 26.04.24 в 12:57

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите на 9 юни

Централната избирателна комисия заличава регистрацията на партия "Атака" за изборите на 9 юни. Това става ясно от решение на комисията, публикувано снощи. Причината е, че при извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от изискването за 2500 избиратели. Решението подлежи на обжалване пред Върховния..

публикувано на 26.04.24 в 11:15

На първо четене: Забраняват рекламата на хазарт в медиите

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за хазарта, които предвиждат хазартни зали да има само в населени места с над 5 хиляди жители. Забранява се рекламата на хазартни игри в радио и телевизионни програми, на обществени места, фасади на сгради, в печатни произведения и електронни медии. Рекламирането ще се допуска само върху билбордове,..

публикувано на 26.04.24 в 11:07

Биляна Якова с коментар по темата за интегрирания градски транспорт и валидаторите

Ръководителят на проекта "Интегриран градски транспорт"-Варна инж. Биляна Якова изпрати писмо до редакцията на Радио Варна  във връзка с публикации в медиите, в които е отразена пресконференция на кмета на Община Варна Благомир Коцев и неговия екип от 18 април 2024 г.  Внесоха сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на проекта за интегриран..

публикувано на 26.04.24 в 10:31
Ангел Кунчев

Доц. Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюша

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и..

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Днес трябва да бъде последният работен ден на депутатите от 49-ото Народно събрание. Заседанието ще се проведе без председател на институцията, след като в четвъртък бе гласувана оставката на Росен Желязков. Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков Очаква се депутатите да гласуват на първо четене забраната на реклама на..

публикувано на 26.04.24 в 08:35