Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Медицинският център в Тервел с апел за спазване на противоепидемичните мерки

Медицинският център в Тервел апелира за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Персоналът от 11 лекари и 14 специалисти по здравни грижи подкрепиха своите колеги от София, които два дни подред правят флашмоб пред здравните заведения, с който искат да напомнят на всички хора, че за да издържи здравната ни система, тя изисква старанието на всички нас. Работещите в Медицинския център в Тервел се обърнаха и към своите колеги във всички краища на България, които също да се присъединят към апела, тъй като в този момент само обединени срещу Ковид-19 можем да излезем победители.

Медицинският център в Тервел е наследник на многопрофилната болница там, създаден е по проект на община Тервел, който е завършил преди една година. Той обслужва жителите на град Тервел и още 25 села в общината. Управителят на центъра д-р Катя Ганова споделя, че екипът е много сплотен и е изграден от добри специалисти, с които тя се гордее.

Д-р Ганова признава, че това до голяма степен се дължи на помощта от община Тервел, без която този Медицински център не би могъл да съществува. Тя споделя, че докато при първата вълна на коронавирусната инфекция през месеците март, април се е наблюдавал отлив от пациенти в Центъра, то днес те са много натоварени и хората все по-често ги търсят, може би подтикнати от страх и несигурност в сегашната усложнена обстановка.

Още през месец март Медицинският център в Тервел кандидатства по проект на Фондация „Америка за България“ и благодарение на него успява да си осигури пари за лични предпазни средства за персонала и дезинфектанти.

Разбира се, рисковете на професията не бива да се подценяват и те не подминават и д-р Катя Ганова, както и нейният съпруг, който е кардиолог в Центъра.

В подкрепа на този призив на д-р Ганова целият персонал на Медицинския център пусна своя снимка в социалните мрежи, с която те призовават хората да бъдат изпълнителни и с която те заявяват колегиалното си отношение към апела и на лекарите от София.

Повече по темата чуйте в репортажа на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Десислав Тасков се оттегли от листата на БСП - Варна

Ето какво се казва в позиция на Борислав Гуцанов , председател на ОблС на БСП - Варна, изпратена до медиите. "Днес получих декларация от доктор Десислав Тасков, с която той се отказва от участие в изборите за 45-то Народно събрание и излиза от листата на БСП - Варна. Решението на доктор Тасков е признак на политическа отговорност, каквато всеки един..

обновено на 15.03.21 в 15:45

ЦИК тегли жребия за номерата на партиите в бюлетината

Централната избирателна комисия ще изтегли чрез жребий номерата на партиите и на коалициите , с които те ще фигурират в изборната бюлетина за парламентарния вот на 4 април. Жребият е традиционната форма за определяне на номерата, под които партии и коалиции фигурират в бюлетината. Номерата ще се разпределят между 23 партии и 8 коалиции – ще се..

публикувано на 02.03.21 в 09:42

Част от варненци осъмнаха без вода

Водоподаването за част от жителите на Варна е спряно към 2.00 часа на 2 март, съобщават от ВиК-Варна. Засегнати са живеещите под МОЛ "Варна" и Зеленчуковата борса и около ул. "Самарско знаме". Нормалното водоподаване се очаква да бъде възстановено около 17.00 часа днес. 

публикувано на 02.03.21 в 06:34

Облачно до обяд

Облачно време ще преобладава днес преди обед. Следобед облачността ще намалее. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северен вятър, следобед и тук ще отслабне. Максимални температури между 5 и 10 градуса, за Варна около 9. Вълнение 2-3, в открито море и по южното крайбрежие временно 3-4 бала. Температура на морската вода от 6 до 9..

публикувано на 02.03.21 в 06:14

Адреси без ток

На 02.03.2021 от 09:00 ч. до 15:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Ал. Малинов № 25, ул. 27-ми юли от № 19 до № 68, ул. Иван Вазов от № 32 до № 43, ул. Иларион Макариополски от № 9 до № 15, ул. Копривщица №..

публикувано на 02.03.21 в 05:00

Заразени учители и ученици в област Добрич

139 са новите случаи на коронавирусна инфекция в област Добрич за изминалата седмица. Сред тях са един санитар, седем учители и петима ученици. По препоръка на РЗИ Основното училище „Стефан Караджа“ в село Хитово ще премине изцяло на онлайн обучение за период от две седмици заради положителни проби за Ковид-19 на трима учители. От потвърдените за..

публикувано на 01.03.21 в 20:24

Пореден ден на недоволство срещу правителството във Варна

Недоволни от управлението на страната се събраха за 235-и ден около сградата на общината, за да изкажат волята си за промяна. В мраз и пек сме тук на площада, ще продължим до изборите, а може би и след това, защото няма да забравим какво причиниха управляващите на народа, каза участик в протеста, като призова за обединение. По думите му..

обновено на 01.03.21 в 20:23