Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на седмицата ще заработи ковид секторът в балчишката болница

Ковид секторът в МБАЛ – Балчик ще може да приеме първите си пациенти до края на седмицата. След като със заповед на Регионалната здравна инспекция броят на болничните легла се увеличи от пет на девет, заради влизането на Добричка област в червената зона, се наложи допълнителна организация и ремонтни дейности за привеждането на помещенията във вид, отговарящ на изискванията, съобщи Пламен Димитров – управител на лечебното заведение.

При­пом­ня­м, че за­дъл­жи­тел­ни­те за ко­вид ле­че­ние лег­ла в МБАЛ - Бал­чик се реор­га­ни­зи­рат в бив­ше­то ин­фек­циоз­но от­де­ле­ние, ка­то сек­то­рът ще фун­кцио­ни­ра към Вът­реш­но от­де­ле­ние. Разпределението в стаите е по две болнични легла.

Според последните разпоредби на РЗИ общо четири са вече здравните заведения в община Балчик, задължени да приемат пациенти с Ковид – 19, като леглата се увеличават на общо 19. Три лег­ла са оп­ре­де­ле­ни в спе­циа­ли­зи­ра­на бол­ни­ца "Туз­ла­та" край Бал­чик, две лег­ла за СБР Ме­ди­ка Ал­бе­на в ку­рор­та Ал­бе­на, как­то и пет лег­ла в Дър­жав­на пси­хиат­рич­на бол­ни­ца Кар­ву­на.

Репортаж на Албена Иванова:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само за ден събраха 80 хиляди лева за пожарогасители

Дарителската кампания  чрез PLATFORMATA.BG за купуване на ранцеви пожарогасители успя да събере 80 хиляди лева само за едно денонощие. Това съобщи за Радио Варна инициаторът на кампанията Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците. Целевата сума е 120 хиляди лева, с която да купят оборудване за овладяване на горските пожари..

публикувано на 18.07.24 в 16:25

Над 50% ръст на приходите от нощувки във Варна през май

Над 50% ръст на приходите от нощувки са отчетени във Варна през май т.г., сравнено със същия месец на предходната година. Те достигат 19.7 млн. лв., като 5.1 млн. лв. са от български граждани, а 14.6 млн. лв. - от чужди граждани, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток. Общият брой на нощувките в областта е с 20 % повече...

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Парична гаранция от 10 хил. лева на бившия лидер на ДПС във Варна Сали Табаков

Състав на Варненския окръжен съд определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева на бившия лидер на ДПС във Варна и общински съветник от партията Сали Табаков, обвинен за сключване на неизгодни сделки, пране на пари и притежаване на боеприпаси. Съдът  прецени, че няма опасност Табаков да се укрие, има постоянен адрес,..

публикувано на 18.07.24 в 15:43

Урсула фон дер Лайен застава начело на Европейската комисия за втори мандат

С 401 гласа "за", 284 "против" и 16 "въздържал се" Урсула фон дер Лайен бе избрана за втори мандат начело на Европейската комисия, предаде БНР. Гласуваха общо 707 евродепутати, невалидните бюлетин са 7. Резултатите ѝ надвишиха тези от вота за първи мандат, когато тя получи 383 гласа от 751.

публикувано на 18.07.24 в 15:39

Бюджетната комисия отхвърли предложението за финансиране на рекламен филм за Варна

Общинските съветници от финансовата комисия към местния парламент във Варна отхвърлиха искането  на частна компания Община Варна да подпомогне финансово епизод на предаването „Без багаж“, посветен на морската столица. Припомняме, че на 9 юли т. г. съветниците от ПК "Туризъм търговия и рекламна дейност" дадоха п оложително становище за заснемането на..

публикувано на 18.07.24 в 15:21

Жители на община Аврен излизат на протест срещу безводието

Жители на община Аврен се събират на протест срещу безводието.  Второ лято при рекордно високи температури и обявен оранжев код в селата Аврен, Бенковски, Здравец Садово и Приселци хората са изправени пред проблем с липса на водоснабдяване, което засяга все по-сериозно ежедневния им живот, отбелязват мотивите си организаторите от Сдружение с..

публикувано на 18.07.24 в 14:55

Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни (обновена)

Два пожара са се възпламенили във варненското село Константиново днес. Сигнал за единия - в селскостопанска сграда, е постъпил в 12.30 часа. Малко по-късно е получен и втори сигнал - за горяща птицеферма в селото. Към момента около 700 пилета са изгорели там, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на полицията в морската столица.  Пожарът е..

публикувано на 18.07.24 в 14:05