Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчишко училище организира Парад на усмивките

Снимка: Радио Варна

На фона на случващото се в цялата страна, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Балчик организира днес Парад на усмивките. Всеки ученик е поканен да изработи своята най-щастлива и неповторима маска-усмивка и така да прекара деня си. По този начин децата биха възприели носенето на маска не просто като досадно задължение и необходимост, а и като повод за забавление. 
И докато една усмивка може да промени делника на децата, то пред възрастните стоят далеч по-серизони проблеми за решаване. Изборът е между дистанционно или присъствено обучение. В малките населени места училищата няма да решават самостоятелно как да учат, каза Станислав Николов – директор на средното училище „Христо Ботев” в Балчик, в коментар на вариантите на просветното министерство за разделение на класовете чрез присъствено и дистанционно обучение, така че да не се струпват ученици. 
Репортаж на Албена Иванова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 50% ръст на приходите от нощувки във Варна през май

Над 50% ръст на приходите от нощувки са отчетени във Варна през май т.г., сравнено със същия месец на предходната година. Те достигат 19.7 млн. лв., като 5.1 млн. лв. са от български граждани, а 14.6 млн. лв. - от чужди граждани, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток. Общият брой на нощувките в областта е с 20 % повече...

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Парична гаранция от 10 хил. лева на бившия лидер на ДПС във Варна Сали Табаков

Състав на Варненския окръжен съд определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева на бившия лидер на ДПС във Варна и общински съветник от партията Сали Табаков, обвинен за сключване на неизгодни сделки, пране на пари и притежаване на боеприпаси. Съдът  прецени, че няма опасност Табаков да се укрие, има постоянен адрес,..

публикувано на 18.07.24 в 15:43

Урсула фон дер Лайен застава начело на Европейската комисия за втори мандат

С 401 гласа "за", 284 "против" и 16 "въздържал се" Урсула фон дер Лайен бе избрана за втори мандат начело на Европейската комисия, предаде БНР. Гласуваха общо 707 евродепутати, невалидните бюлетин са 7. Резултатите ѝ надвишиха тези от вота за първи мандат, когато тя получи 383 гласа от 751.

публикувано на 18.07.24 в 15:39

Бюджетната комисия отхвърли предложението за финансиране на рекламен филм за Варна

Общинските съветници от финансовата комисия към местния парламент във Варна отхвърлиха искането  на частна компания Община Варна да подпомогне финансово епизод на предаването „Без багаж“, посветен на морската столица. Припомняме, че на 9 юли т. г. съветниците от ПК "Туризъм търговия и рекламна дейност" дадоха п оложително становище за заснемането на..

публикувано на 18.07.24 в 15:21

Жители на община Аврен излизат на протест срещу безводието

Жители на община Аврен се събират на протест срещу безводието.  Второ лято при рекордно високи температури и обявен оранжев код в селата Аврен, Бенковски, Здравец Садово и Приселци хората са изправени пред проблем с липса на водоснабдяване, което засяга все по-сериозно ежедневния им живот, отбелязват мотивите си организаторите от Сдружение с..

публикувано на 18.07.24 в 14:55

Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни (обновена)

Два пожара са се възпламенили във варненското село Константиново днес. Сигнал за единия - в селскостопанска сграда, е постъпил в 12.30 часа. Малко по-късно е получен и втори сигнал - за горяща птицеферма в селото. Към момента около 700 пилета са изгорели там, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на полицията в морската столица.  Пожарът е..

публикувано на 18.07.24 в 14:05

На комисия одобриха до 380 хил. лв. за ново оборудване на ДКЦ "Св. Иван Рилски" в кв. "Аспарухово"

До 380 хиляди лева за ДКЦ "Св. Иван Рилски" да бъдат заложени в бюджета за 2025-а. Това решение приеха след дълго обсъждане съветниците от Постоянната общинска комисия по Бюджет и финанси. Средствата са необходими за купуване на рентген. В момента здравното заведение не разполага с такъв, а рентген е спешно нужен. Припомняме, че в началото на тази..

публикувано на 18.07.24 в 13:34