Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС потвърди напредъка в преговорите с Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди днес, че има напредък в преговорите с Великобритания за бъдещо търговско споразумение.
Все още не сме приключили, остава работа, но има напредък по въпроса с пазарната равнопоставеност на дружествата и особено за държавната помощ, поясни тя на пресконференция. По нейните думи преговорите продължават и по въпросите за това как се следи за изпълнението на споразумението, както и за риболова.
Фон дер Лайен уточни, че въпреки спирането на преговорите заради заразен с Ковид-19 участник, двете страни обсъждат предложени правни текстове и са готови да се срещнат онлайн. Времето изтича, трябва да приключим преговорите до края на годината, напомни тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Авария оставя без вода хиляди варненци

Авария на магистрален водопровод оставя до 1 часа след полунощ днес абонатите, заключени между бул. "Левски" , ул. "Царевец", бул. "Княз Борис I" , бул. "Христо Ботев" и ул. Тодор Влайков, съобщиха от ВиК-Варна. 

публикувано на 09.05.24 в 18:58

Общопрактикуващ лекар: Имунизация срещу коклюш може да се прави по всяко време

В първия ден от действието на мерките срещу разпространение на коклюш личните лекари изпращат пациенти със симптоми на заболяването да се тестват в регионалните здравни инспекции, тъй като не разполагат с нужните консумативи за взимане на проби на място, както е разписано в заповедта на здравния министър.  Това обясни пред БНР д-р Костадин Сотиров,..

публикувано на 09.05.24 в 18:04

Шествие "Безсмъртният полк" се проведе във Варна (СНИМКИ)

Около 200 души - потомци на участници във Втората световна война и хора, дошли да отдадат почит, се включиха в шествието на т. нар. Безсмъртен полк във Варна.  Събитието се провежда всяка година на 9 май.  Шествието във Варна тръгна от входа на Морската градина, а участниците преминаха през централната алея, за да стигнат до..

публикувано на 09.05.24 в 17:12

Нощ на музеите и галериите във Варна предстои на 18 май

Музеи, галерии, творчески и алтернативни пространства за изкуство и култура ще се включат в Европейската нощ на музеите на 18 май във Варна тази година.  Подробната програма на събитията може да бъде проследена тук  ,  както и на Фейсбук страницата на варненската Нощ на галериите. Водещо събитие в Нощта на музеите и галериите е официалния..

публикувано на 09.05.24 в 16:38

С флашмоб, посветен на Деня на Европа, ГЕРБ-СДС откри предизборната кампания във Варна

С флашмоб, посветен на Деня на Европа, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС откриха предизборната кампания във Варна. 74 сини балона полетяха в небето над морската столица като символ на годишнината от историческата декларация на френския външен министър Робер Шуман, с която на 9 май 1950 година той предлага създаването на..

публикувано на 09.05.24 в 15:49

До 25 май избирателите подават заявление за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на Република България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес, съобщават от..

публикувано на 09.05.24 в 15:36

Мото шествие с поклоннически маршрут организират тази събота

Мото шествие под надслов „По пътя на вярата и буквите“ ще се проведе тази събота, 11 май - денят, в който Българската православна църква чества Светите равноапостоли Кирил и Методий. Маршрутът ще е поклоннически и ще премине през обекти свързани с ранното християнство и разпространението на българската писменост.  Началото ще е от 12,30..

публикувано на 09.05.24 в 15:25